Aπό τον πάγκο... στο Θεό!

Aπό τον πάγκο... στο Θεό!

Gazzetta team
Aπό τον πάγκο... στο Θεό!

bet365

Ο Σάμαρης κλέβει την μπάλα και ο ίδιος με τα πρωτοποριακά Magista της NIKE πλασάρει ιδανικά και ανοίγει τον δρόμο για τον θρίαμβο της Φορταλέζα!

Δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Σάντος... Παρακολουθούσε το ματς από τον πάγκο. Πιθανότατα αν αποκλείονταν η εθνική ομάδα δεν θα είχε ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του! Όταν όμως οι άνθρωποι κάνουν πλάνα, ο Θεός τους παρακολουθεί και γελάει... Η ατυχία χτύπησε νωρίς την εθνική με τον τραυματισμό του Κονέ.

Μόλις στο 11' ο Ανδρέας Σάμαρης χωρίς να κάνει καν καλό ζέσταμα πήρε το... σήμα από τον Φερνάντο Σάντος να πέσει στην «μάχη»! Η πρώτη μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ως παίκτης της Εθνικής Ελλάδος μόλις καταγράφηκε. Παρθενική συμμετοχή σε Μουντιάλ. Όνειρο ζωής για κάθε παίκτη, λίγοι όμως το πετυχαίνουν. Εκείνη την στιγμή ο διεθνής αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού τα είχε καταφέρει. Έστω κι αν έγινε από σπόντα, λόγω τραυματισμού ενός συμπαίκτη του. Στην ζωή είναι όλα όμως. Και στο ποδόσφαιρο φυσικά. Χρόνος για να σκεφτεί πολλά-πολλά δεν υπήρχε. Έπρεπε να μπει και να υπηρετήσει πιστά το πλάνο του Σάντος.

Η Ελλάδα καίγονταν για την νίκη, καθώς άλλο αποτέλεσμα την έβαζε στο αεροπλάνο της επιστροφής! Τα λεπτά περνούσαν και φτάνουμε στο... μαγικό 42'! Ο Άνδρέας Σάμαρης φορώντας τα καινούργια πρωτοποριακά παπούτσια-μποτάκια της NIKE, τα Magista, κλέβει στο κέντρο την μπάλα, παίζει άψογα το «1-2» με τον Σαμαρά, γίνεται ξανά αποδέκτης και με ένα άψογο πλασέ που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι φορ του Μουντιάλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρί! Το νερό μπαίνει στο... αυλάκι.

Ως εκείνη την στιγμή η Ελλάδα είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές και ένα δοκάρι! Από τα... Magista του Σάμαρη ανοίγει ο δρόμος για τον θρίαμβο. Κι όμως σαν να το είχε προαναγγείλει 1.5 μήνα πριν. Ο ίδιος ο χρυσός σκόρερ του πρώτου γκολ της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν το πρόσωπο που παρουσίασε στην Ελλάδα το συγκεκριμένο παπούτσι!

Το gazzetta ήταν εκεί και ο Σάμαρης τόνιζε: Το Magista σχεδιάστηκε με γνώμονα το δημιουργικό παιχνίδι και πιστεύω ότι κάποια πράγματα που θέλει όποιος το φοράει, είναι πιο εύκολο να τα βγάλει στο γήπεδο. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το Μουντιάλ, αλλά έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Η Ελλάδα πέρασε στους 16 την ώρα που Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία γύρισαν ήδη... σπίτια τους. Επόμενο ραντεβού το βράδυ της Κυριακής στο ματς με την Κόστα Ρίκα! Ο Σάμαρης αναμένεται να είναι και πάλι στην αρχική ενδεκάδα. Μακάρι τα Magista να φανούν το ίδιο αποτελεσματικά και το... πάρτι να συνεχιστεί!

 

Τελευταία Νέα