Βίλα Μανταλένα: Tο «Φαληράκι» του Σάο Πάουλο (pics)

Βίλα Μανταλένα: Tο «Φαληράκι» του Σάο Πάουλο (pics)

bet365

H Βασιλική Παπαντωνοπούλου γράφει από τη Βραζιλία για τη μποέμ συνοικία της Βίλα Μανταλένα και τους πονοκέφαλους των κατοίκων και των αρχών!

Η Βίλα Μανταλένα είναι η μποέμ συνοικία του Σάο Πάουλο, στη δυτική πλευρά του. Από την ημέρα που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός των νεαρών φιλάθλων που δεν έχουν εισιτήρια για τους αγώνες.

Παρακολουθούν τις αναμετρήσεις στις γιγαντοοθόνες που είναι στημένες στις πλατείες ή στις τηλεοράσεις των μπαρς, διασκεδάζουν καταναλώνοντας μεγάλες (διόρθωση: τεράστιες) ποσότητες αλκοόλ και το πάρτι συνεχίζεται μέχρι τα ξημερώματα. Δυνατή μουσική, χορός, φλερτ, περιστασιακό σεξ στα πάρκα, πίσω από τους θάμνους ή και σε κοινή θέα, τσακωμοί, χρήση ναρκωτικών...

Καταστάσεις που παραπέμπουν σε Εγγλέζους τουρίστες στο Φαληράκι της Ρόδου ή σε κολεγιόπαιδα της Αμερικής που ξεσαλώνουν στο Κανκούν για το spring break.

Οι κάτοικοι της Βίλα Μανταλένα δεν έχουν πρόβλημα με τα πάρτι – Βραζιλιάνοι είναι και ξέρουν να τα διοργανώνουν. Ούτε με τις εκδηλώσεις ηδονισμού –είπαμε, Βραζιλιάνοι είναι. Ούτε με τα ναρκωτικά –ως Λατινοαμερικανοί, κάνουν τα στραβά μάτια. Ομως έχουν γίνει έξαλλοι με μια αναπόφευκτη συνέπεια της κραιπάλης. Οι πιο σκοτεινοί και παράμεροι δρόμοι της περιοχής έχουν εξελιχθεί σε δημόσια ουρητήρια, με τους τοίχους των σπιτιών να έχουν την «τιμητική» τους και τους κατοίκους της περιοχής να κινδυνεύουν να πεθάνουν από την μπόχα!

Την τελευταία εβδομάδα τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες στα πεζοδρόμια, όμως η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Χθες, μετά τον θρίαμβο της Βραζιλίας επί του Καμερούν, έγινε σειρά συλλήψεων νεαρών οπαδών που βιαστικά προσπαθούσαν να κλείσουν τα φερμουάρ τους μισομεθυσμένοι μπροστά στις κάμερες (!). Ταυτόχρονα όμως υπήρξαν καταγγελίες ότι αρκετοί εισέβαλαν μέχρι και σε σπίτια για να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες, οι περισσότεροι συνοδευόμενοι από γυναίκες!

Η αστυνομία πλέον δηλώνει ανίκανη να προλάβει το φαινόμενο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επεμβαίνει κατόπιν... εορτής!

 

Τελευταία Νέα