«Από το τίποτα», 5οι στην...Ευρώπη!

«Από το τίποτα», 5οι στην...Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να δει μέσα από το blog του στο gazzetta που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο Μουντιάλ.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η Ελλάδα έχει ιστορική ευκαιρία στο παιχνίδι με τους…Ελέφαντες. Με μία νίκη της, μπορεί πλάκα πλάκα να γίνει η πέμπτη καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο!

Σίγουρα πάνω από την Ελλάδα είναι μόνο Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο, που ήδη έχουν από έξι πόντους. Κι υποθέτουμε κι η Γερμανία, που έχει τέσσερις, παίζει με την Αμερική και με ισοπαλία περνάνε και οι δύο...

Από εκεί και πέρα, εάν η Ελλάδα κερδίσει την Ακτή θα φτάσει τους τέσσερις βαθμούς κι ανεξάρτητα αν περάσει η, όχι, μπορεί να έχει βάλει πίσω της, από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής τουλάχιστον, οκτώ ομάδες της Ευρώπης!

Κατ΄αρχήν, δεν μπορεί να την πιάσουν Ισπανία, Αγγλία και Βοσνία, που έχουν μηδέν πόντους, ενώ οι υπόλοιπες πέντε ομάδες έχουν δύσκολο έργο στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η Ιταλία παίζει με την Ουρουγουάη κι η Κροατία με το Μεξικό σε τελικούς πρόκρισης. Εγώ νομίζω ότι σε αγώνες που γίνονται στην Αμερική, δεν μπορεί παρά να είναι φαβορί Ουρουγουάη και Μεξικό.

Η Ρωσία για να πιάσει τους τέσσερις πόντους πρέπει να κερδίσει την Αλγερία-καθόλου εύκολο. Κι η Πορτογαλία και να κερδίσει την Γκάνα θα φτάσει μάξιμουμ τους τέσσερις πόντους.

Η Ελβετία όντως μπορεί να κερδίσει τις Ονδούρες, οπότε θα πάει στους έξι πόντους, όμως και γι΄αυτό ακόμη δεν είμαι καθόλου βέβαιος.

Από το τίποτα, που λέει ο λόγος, μετά δηλαδή την τριάρα από την Κολομβία στην πρεμιέρα, η Ελλάδα μπορεί αν μη τι άλλο να φτάσει σε ένα επίπεδο, στο οποίο πάνω από αυτήν θα είναι μόνο τέσσερις ομάδες της Ευρώπης. Κάτι που θα είναι πραγματικά πολύ τιμητικό.

Από την άλλη, πρέπει να προσέξουμε, αφού αντίπαλος είναι η Ακτή Ελεφαντόδοντος, ότι οι ομάδες από την Αφρική έχουν αρχίσει να συνέρχονται μετά τα πρώτα χαστούκια που δέχθηκαν στη διοργάνωση. Η Αλγερία έβαλε τέσσερα στην Κορέα, η Γκάνα υποχρέωσε σε ισοπαλία τη Γερμανία κι η Νιγηρία κέρδισε τη Βοσνία. Μόνο το Καμερούν συνέχισε με (δεύτερη κολλητά) ήττα.

Έτσι, οι Ελέφαντες είναι η μοναδική ομάδα από την Αφρική που έχει νίκη στο πρώτο ματς και ήττα στο δεύτερο. Αυτοί και το Εκουαδόρ οι μόνες ομάδες με συντελεστή γκολ 3-3 ύστερα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές…

Κι η Ελλάδα είναι η μοναδική ομάδα που έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης, με διαφορά γκολ 0-3…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.