Οι δήθεν και ο τεχνικός διευθυντής!

Οι δήθεν και ο τεχνικός διευθυντής!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Οι δήθεν και ο τεχνικός διευθυντής!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για όσα συμβαίνουν με φόντο το γήπεδο της ΑΕΚ και για τις αναζητήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Είναι εκείνες οι μέρες που ξυπνάς μέσα στα… νεύρα και στην τρέλα όταν έχεις σκέψεις να σε ταλαιπωρούν γύρω από θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του ρεπορτάζ της ΑΕΚ και έχουν να κάνουν με το νέο γήπεδό της.

Τελικά είναι δεδομένο. Δεν θα ηρεμήσουμε – ησυχάσουμε ποτέ! Ελπίζαμε ότι με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη θα ασχολούμασταν αποκλειστικά με την κριτική στο αγωνιστικό κομμάτι, στις μεταγραφές και γενικά με την πορεία της ομάδας ενημερώνοντας ταυτόχρονα σχετικά με τις εξελίξεις στο γηπεδικό και την πορεία των έργων σε αυτό!

Ωστόσο λογαριάζαμε χωρίς τους δήθεν ιδεολόγους και οικολόγους… Λέγαμε ότι μπορεί –ανάλογα το γήπεδο που θα ήθελε να φτιάξει στο οικόπεδο που υφίσταται για την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια– να αντιμετωπίσει μια, δυο δυσκολίες όμως όταν είδαν ΟΛΟΙ ότι πρόκειται για καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρίς εμπορικούς χώρους, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς να προσβάλλει σε ύψος και όπου αλλού θέλετε το συντελεστή δόμησης, περιμέναμε πώς δεν θα υπαρχει κανένα πρόβλημα επιτέλους!

Κι όμως εκείνοι που έπρεπε και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα βρήκαν και πάλι τρόπο να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, οι δήθεν οικολόγοι, οι δήθεν ιδεολόγοι, οι δήθεν δημοκράτες που αποδεδειγμένα είναι δήθεν σε όλα τους! Και εξηγούμαι…

Είμαι χρόνια στην Νέα Φιλαδέλφεια και παρακολουθώ την καθημερινότητά της. Αλλά πολλά χρόνια. Και ποτέ μου δεν έχω δει μία δράση – αντίδραση για το θέμα της κατάστασης του άλσους. Για τα σκουπίδια που βρίσκονται εκεί επί σειρά ετών, για την εγκατάλειψή του μια και έχει γίνει χώρος για να… σουτάρουν οι τοξικομανείς. Ποτέ και τίποτα!

Ξαφνικά και με το θέμα του ρυθμιστικού νομοσχεδίου που αφορά το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ τσουπ ξεπετάχτηκαν τα αγόρια… Οι τάχα μου ευαίσθητοι πολίτες. Και τι ζητάνε; Να μην εκμεταλλευτούν εμπορικά μέσω του ρυθμιστικού νομοσχεδίου τα μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλια το άλσος και να μη το «φάνε» δημιουργώντας χώρους για εμπορικές χρήσεις (και άλλα λένε, αλλά να σταθώ στα σοβαρά).

Από τον κόσμο της Ένωσης έχει ξεκαθαριστεί σε όλους αυτούς ότι θα είναι μαζί τους και απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το άλσος κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και το οργανωμένο κομμάτι των οπαδών της ΑΕΚ έχει αποδείξει παντοιοτρόπως ότι τίθεται απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές!

Κι όμως παρά το γεγονός ότι η θέση – στάση του κόσμου της ΑΕΚ ήταν απόλυτη και ξεκάθαρη σε όλους οι ίδιοι (οι δήθεν ευαίσθητοι) έβγαλαν προς τα έξω παραμύθια περί τραμπουκισμού, έγραψαν και φώναζαν για ιδιωτικούς στρατούς και έφτασαν (άκουσον άκουσον) στο σημείο να παντρεύουν τη λύσσα του ΑΕΚτση να ξαναδεί την ομάδα του στο σπίτι της, εκεί που προϋπήρχε προ όλων μας, με την οργάνωση «καρφίτσα» η οποία πριν πενήντα χρόνια δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη!!!

Μιλάμε για άρρωστα μυαλά, επικίνδυνα που προσπαθούν όπως μπορούν και με κάθε τρόπο να προκαλέσουν τη βία και να τη διαφημίσουν φυσικά. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν πριν το συλλαλητήριο των Ενωσιτών οπαδών στην Νέα Φιλαδέλφεια στις δημοτικές εκλογές ότι θα γινόταν μακελειό και φυσικά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ…

Πρόκειται για τυπάκια που ακολουθούν τακτικές χούντας στην παραπληροφόρηση και βιάζουν την είδηση παρουσιάζοντας στον κόσμο μία άλλη δική τους ιστορία, όμως είναι για αγρίους! Τόσες φορές δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν έχει ανοίξει ρουθούνι, δεν έχει χτυπήσει ποτέ και κανείς από οπαδό της ΑΕΚ και δεν έχει επιβληθεί διά της βίας καμία, μα καμία απόφαση.

Κι όμως εξακολουθούν και λένε για τραμπούκους και ιδιωτικούς στρατούς που εξυπηρετούν συμφέροντα. Απλά για να προκαλέσουν και να φτάσει η στιγμή που θα ξεφύγει ένας από τους χιλιάδες και θα γίνει το κακό… Διότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή της είναι κακό και κατακριτέο! Αλλά πρέπει να σταματήσουν οι δήθεν αριστεροί και ευαίσθητοι τις προκλήσεις. Το ότι οι φράξιες της αριστεράς αντιμετωπίζουν προβλήματα και χτυπιούνται μεταξύ τους δεν αφορά την ΑΕΚ. Δεν μας αφορούν τα συμφέροντά σας!

Τραμπούκοι και ιδιωτικοί στρατοί; Τέτοιους είδε και γνώρισε σε άλλη περιοχή την περίοδο των εκλογών η Ελλάδα. Γι’ αυτό καλό το παραμύθι, χωρίς δράκο όμως, καλή κι η καραμέλα αλλά έλιωσε, μας τέλειωσε… Ο ΑΕΚτσής –οργανωμένος και μη– το φωνάζω πως ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι παρών πάντα σε όσα γίνονται και αφορούν το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τελεία και παύλα!

Να προσθέσω και κάτι ακόμα, τελευταίο για το συγκεκριμένο θέμα σχετικά με τα περί... φασιστικής νοοτροπίας που ακούστηκαν με αφορμή την αντισυγκέντρωση που προγραμμάτισαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ για σήμερα: Προφανώς με την ίδια λογική φασιστικής νοοτροπίας πρέπει να χαρακτηρίζονται και οι αντισυγκεντρώσεις που οργανώνονται όταν στην Χρυσή Αυγή έχουν προγραμματίσει συνάντηση-συγκέντρωση σε δημόσιο χώρο. Μην τρελαθούμε κιόλας...

Πάμε και στα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης. Η ομάδα αναζητεί τεχνικό διευθυντή. Φαίνεται να επικοινωνούν από τα Σπάτα ότι κατέληξαν στην επιλογή να πάνε σε πρόσωπο από το εξωτερικό (ακούστηκε και ο Μιλοβάνοβιτς για παράδειγμα). Εγώ θα σημειώσω τούτο: στην ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν, γλάστρα που θα φέρει απλά σε πέρας τις όποιες μεταγραφικές υποθέσεις προκύψουν, ή τύπο με άποψη που θα επιβάλλει και αποφάσεις; Προσοχή δεν το γράφω με κακία, αλλά αυτό είναι το ζήτημα…

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν τρέξει αρκετά το θέμα της ενίσχυσης της Ένωσης για τη σεζόν που έρχεται και φυσικά απομένουν σημαντικά κομμάτια για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού παζλ (κυρίως εξτρέμ και φορ). Οπότε όπως και να ‘χει ο επόμενος τεχνικός διευθυντής είναι τεράστιο ζήτημα αφού θα κληθεί να επωμιστεί το βάρος της δημιουργίας της ομάδας της Σούπερ Λίγκας που θα επιστρέψει με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Υγ: Όσο για την αναζήτηση βοηθού προπονητή, προς αυτή τη κατεύθυνση έγινε και το ραντεβού με τον Πεπ Σεγούρα, εκτιμώ πως όντως είναι σωστό να αναζητείται τέτοιος αν έχουν κρίνει (σωστά) στην ΑΕΚ ότι δεν υπάρχει κάποιος τόσο ικανός στο τωρινό τεχνικό τιμ.

Υγ2: Άλλο Λάζοβιτς, άλλο φορ (Μρντζα, ή όποιος άλλος τέλος πάντων). Το ΄χουμε πει 100 φορές πρέπει να συνεχίσουμε αφού με ρωτάτε (και κάποιοι τα συγχέουν σε κείμενα τους) αν χαλάσει του Λάζοβιτς ποιον φορ θα πάρουμε. Μην τα μπερδεύετε στο μυαλό σας, δεν θα αποκτηθεί για φορ…

Υγ3: Στην ερασιτεχνική ΑΕΚ η τελευταία Γ.Σ. και η ξεπέτα αυτής (αφού διήρκεσε 7 λεπτά) καταδεικνύει πώς αντιμετωπίζουν τον Σύλλογο αυτοί που τον διοικούν. Απαράδεκτο… Επιμένω πως σύντομα, πολύ σύντομα πρέπει να βρεθούν άλλοι για τη διοίκηση του σωματείου, χθες κιόλας βασικά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...