Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3 (vid)

Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3 (vid)

bet365

Με ανατροπή και κορυφαίο τον Κάμπελ η Κόστα Ρίκα επιβλήθηκε 3-1 της Ουρουγουάης και έκανε την έκπληξη!

Όσοι περίμεναν η Ουρουγουάη να εμφανίσει ανάλογο πρόσωπο με πριν από 4 χρόνια απογοητεύτηκαν με το... καλησπέρα. Χωρίς τον Σουάρες οι παίκτες του Ταμπάρες προηγήθηκαν, όμως στο τέλος γνώρισαν δίκαια την ήττα με 3-1 από την Κόστα Ρίκα, που έπαιξε μυαλωμένα, διάβασε σωστά το ματς και με κορυφαίο τον Κάμπελ, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, έφτασε στην μεγάλη νίκη με 3-1.

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους Ουρουγουανούς ήταν στη μεσαία γραμμή. Μη έχοντας μέσους με οργανωτικές ικανότητες, τα περίμεναν όλα από τον Φορλάν, ο οποίος δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει. Η επιλογή του Πίντο να παρατάξει την ομάδα του με 5-4-1 μπλόκαρε τους τυπικά γηπεδούχους, που αφού είδαν το γκολ του Γκοδίν στο 15' να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καβάνι (16') και πήραν το προβάδισμα στο 24'. Ο Φορλάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντίας τράβηξε τον Λουγκάνο εντός περιοχής και ο Καβάνι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 22ο γκολ του, κάτι που τον έφερε στην 8η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.

Η συνέχεια βρήκε τους Κοσταρικανούς να ισορροπούν γρήγορα και τους παίκτες του Ταμπάρες να μην μπορούν να τελειώσουν το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 27', όταν μετά το εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα του πέρασε λίγο άουτ. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μέρους, για να δούμε την επόμενη καλή ευκαιρία, όταν στο 44' ο Νάβας έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Φορλάν, που κόντραρε στον Ντουάρτε.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν καλύτερος και στο 50' η Κόστα Ρίκα έφτασε μία ανάσα από το 1-1, όμως ο Ντουάρτε με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Μουσλέρα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όμως, καθώς στο 54' μετά από σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Ουρουγουάης ήταν... αλλού γι' αλλού και ο Κάμπελ που βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή έκανε το 1-1! Η ανατροπή ήρθε στιγμές αργότερα, όταν μετά από φάουλ του Μπολάνιος, ο Ντουάρτε με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-2! Αγώνας Μουντιάλ, όμως, χωρίς διαιτητικό λάθος δεν γίνεται και οι Βραζιλιάνοι έδειξαν το ριπλέι, για να φανεί ότι ο Ντουάρτε ξεκίνησε από θέση οφσάιντ...

Οι Ουρουγουανοί δεν κατάφεραν στην ουσία να αντιδράσουν ποτέ. Δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν ρυθμό και στηρίχθηκαν ξανά μόνο στις ατομικές ικανότητες των παικτών τους στην επίθεση. Οι παίκτες του Πίντο από την άλλη βρήκαν χώρους στην αντεπίθεση, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάμπελ (64'), Ρουίς (66') και Μπόρχες (69'), ενώ από την άλλη πλευρά ο Νάβας ήταν σταθερός και έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Καβάνι (70'). Το παιχνίδι κυλούσε όπως το ήθελαν οι Κοσταρικανοί, που το τελείωσαν στο 84'. Ο Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ουρένα, που στιγμές μετά την είσοδό του στο ματς, πλάσαρε εύστοχα τον Μουσλέρα για το τελικό 1-3! Σαν να μην έφτανε αυτό στην Ουρουγουάη, τελείωσε και το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάξι Περέιρα για χτύπημα στον Κάμπελ...

MVP: Με γκολ και ασίστ δε θα μπορούσε να είναι άλλος. Ο Κάμπελ έπαιξε στην κορυφή ως ο μοναδικός προωθημένος της Κόστα Ρίκα, ταλαιπώρησε πολύ τους Λουγκάνο και Γκοδίν, απείλησε και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

POINT: Είναι άδικο για την Κόστα Ρίκα, όμως φαίνεται ότι εκείνο που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι ήταν η απουσία του Σουάρες. Αν την εξαιρέσουμε, τότε τα λάθη στην άμυνα των Ουρουγουανών, η οργάνωση των Κοσταρικανών και η κακή εμφάνιση των Καβάνι και Φορλάν έκριναν το παιχνίδι.

STAT ATTACK: Η πρώτη νίκη της Κόστα Ρίκα στην ιστορία της επί της Ουρουγουάης ήρθε στην καλύτερη στιγμή. Εκτός αυτού οι Κοσταρικανοί πέτυχαν για πρώτη φορά 3 γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ουρουγουάη απογοήτευσε όσους περίμεναν ότι θα κοντράρει στα ίσα Αγγλία και Ιταλία για την πρωτιά του ομίλου. Οι παίκτες του Ταμπάρες δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα του 2010, ενώ από την άλλη πλευρά η Κόστα Ρίκα έκανε την μεγάλη έκπληξη και έδειξε ότι είναι υπολγίσιμος αντίπαλος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες):
Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (60' Γκονσάλες), Ρίος, Κ. Ροδρίγκες (76' Ερνάντες), Φορλάν (60' Λοδέιρο), Καβάνι, Στουάνι

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (89' Μπαράντες), Κάμπελ, Ρουίς (83' Ουρένα), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (74' Κουμπέρο)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: No Suarez, No Party

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Ζόελ Κάμπελ πανηγυρίζει το 1-1

 

Τελευταία Νέα