Το «μωσαϊκό» του Mundial (pics)

Το «μωσαϊκό» του Mundial (pics)

bet365

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος γράφει από το Μπέλο Οριζόντε για τις φανέλες και σημαίες διαφόρων εθνικοτήτων που παρατήρησε στο αεροδρόμιο και σχημάτιζαν ένα ξεχωριστό «μωσαϊκό».

Στην Βραζιλία κάποιοι κατάφεραν να συμβεί το εξής παράδοξο: Διαμαρτυρίες, πορείες, επεισόδια και βία με αφορμή αυτό που αγαπούν περισσότερο. Το ποδόσφαιρο. Σε μία χώρα με εκατομμύρια κόσμο στα όρια (αλλά και κάτω από αυτά) της φτώχιας τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν για να στηθεί η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική (τραγική ειρωνεία) γιορτή του πλανήτη, θεωρήθηκαν (δικαίως) ως κάτι που μόνο ως λάθος μπορείς να χαρακτηρίσεις. Όταν πεινά ο λαός δεν τον ταΐζεις με ψέματα.

Σε κάθε περίπτωση το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε και θα πρέπει να συνηθίσουμε πως για πρώτη φορά η μπάλα δεν θα πηγαίνει «αγκαζέ» μόνο με το θέαμα, αλλά και με τις σκληρές εικόνες ενός εξαθλιωμένου λαού που αντιδρά.

Το Μπέλο Οριζόντε όπου προσγειώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας η ελληνική αποστολή δεν γλίτωσε από το «μένος» των διαδηλωτών. Φυσιολογικό και επόμενο. Δεν «γλίτωσε» ωστόσο ούτε από τους χιλιάδες φιλάθλους κάθε εθνικότητας που κατέκλυσαν την πόλη για να ξεκινήσει το παγκόσμιο πανηγύρι.

Από το αεροδρόμιο κιόλας παρατηρούσε κανείς φανέλες και σημαίες διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ και στο κέντρο της πόλης πέραν των Βραζιλιάνων που πανηγύριζαν την νικητήρια πρεμιέρα της εθνικής τους ομάδας επί της Κροατίας, έβλεπες πολλά διαφορετικά χρώματα, τα οποία σχημάτιζαν ένα ξεχωριστό «μωσαϊκό». Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Αργεντίνοι, Χιλιανοί και Κολομβιανοί ήταν αυτοί που αντικρίσαμε στο αεροδρόμιο που βρίσκετε περίπου 45’ έξω από το Μπέλο Οριζόντε. Όσον αφορά την «καρδιά» της πόλης, αυτή είχε «πρωταθλητές» τους Κολομβιανούς (οι Βραζιλιάνοι εξαιρούνται προφανώς), οι οποίοι με τα χρώματα και τα συνθήματα τους έδιναν έναν «μουντιαλικό» αέρα στον χώρο.

Η συνάντηση μας μαζί τους ήταν αναπόφευκτη και ιδιαίτερα αποκαλυπτική! Στο δικό μας «ντέρμπι» εκτός αγωνιστικού χώρου μας προετοίμασαν για το 3-1 ή 3-0 με το οποίο πιστεύουν πως θα μας κερδίσουν ενώ στο «Νο Falcao, no party» μας αράδιασαν την μισή ενδεκάδα του Πέκερμαν. Ανταπαντήσαμε με Μήτρογλου, πρόβλεψη για ελληνική νίκη ακόμα και με μισό μηδέν, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες, δίνοντας ραντεβού το μεσημέρι του Σαββάτου στο στάδιο Γκοβερνάρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Σωτηρόπουλος
Κώστας Σωτηρόπουλος