Ο Γκέκας στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ!

Ο Γκέκας στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ!

Ο Γκέκας στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ!

bet365

Ελλάδα έτοιμη για Μουντιάλ και ο Φάνης Γκέκας αποκαλύπτει στο gazzetta.gr αυτά που θα δούμε από την Εθνική μας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Εξαιρετικό κλίμα, άμυνα, εμπειρία και... φουλ για τους «16»!

Λίγα 24ωρα πριν την σέντρα στο Μουντιάλ και η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την υπέρβαση! Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Πλανήτη και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πιο ώριμη και έμπειρη καλείται να ρίξει στο καναβάτσο Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία. Τα όπλα; Πειθαρχία, άμυνα και κλίμα οικογενειακό. Ο Φάνης Γκέκας μιλά στο gazzetta.gr για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εθνική, τον όμιλο, τα φαβορί και μας προετοιμάζει γι' αυτά που θα δούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας.

- Ποιες είναι οι διαφορές με το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής;
Σχεδόν η ίδια ομάδα, αλλά πλέον αρκετά πιο έμπειρη. Είναι το δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς, πιο ώριμους. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να συμμετέχει ξανά στην κορυφαία διοργάνωση του Πλανήτη. Αυτό μας βοηθά να δείξουμε καλύτερα στοιχεία, να είμαστε πιο έμπειροι και να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω.

- Πως είναι το κλίμα στην ομάδα λίγες ημέρες πριν τη σέντρα;
Τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικό. Όλα είναι πίσω μας, φαίνεται στις προπονήσεις και όχι μόνο. Είναι η Εθνική μας ομάδα και όλοι είμαστε μια οικογένεια. Να είμαστε καλά και αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε καλά. Έχουμε περάσει τα εμπόδια και είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού. Η Εθνική είναι κάτι διαφορετικό και το γνωρίζουν όλοι οι διεθνείς. Θέλουμε να πετύχουμε και μόνο όλοι μαζί θα το καταφέρουμε.

- Φοβίζει ο όμιλος τους Έλληνες διεθνείς;
Δύσκολος όμιλος, χωρίς το φόβητρο, αλλά με δυνατές ομάδες που όμως δεν μας φοβίζουν. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης, από 25%, εμείς όμως έχουμε περισσότερη εμπειρία σε αυτό το Μουντιάλ. Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με μας και οι τρεις αντίπαλοι, αλλά όλοι με τις ίδιες πιθανότητες.

- Τι διακρίνεις σε κάθε μια από τις αντιπάλους της Ελλάδας;
Δυνατές ομάδες, όχι όμως κάτι που να μην μπορείς να το ξεπεράσεις. Οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ από μας. Πολύ γρήγορη ομάδα, κυκλοφορία, γρήγορος ρυθμός και ταχύτατοι παίκτες. Η Κολομβία έχει ταλέντο, μια τεράστια απώλεια, αυτή του Φαλκάο, αλλά ποτέ δεν έκανε κάτι δυνατό. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά ως Εθνική δεν έχει να παρουσιάσει κάτι εντυπωσιακό.

- Πόσο επηρεάζει την ομάδα η επικείμενη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος και τα σενάρια για νέους τεχνικούς;
Δεν θα επηρεαστούμε σε καμία περίπτωση. Είμαστε στο Μουντιάλ, βλέπουμε μόνο το Μουντιάλ και τίποτα άλλο Κοιτάζουμε την Εθνική μας και πως θα διακριθούμε. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο προπονητής μας και σε αυτόν είμαστε προσηλωμένοι. Όταν τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπουμε…

- Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους παίκτες, οπότε για το μέλλον τους κοιτάζουν μετά τη διοργάνωση..
Ακριβώς… Υπάρχουν παίκτες που αναζητούν νέα ομάδα, αλλά τη δεδομένη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, ζούμε για την Εθνική και στόχος μας να κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε επιτυχίες.

- Το δυνατό σημείο της Εθνικής;
Διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα, υπάρχει πειθαρχία, ξέρουμε πολύ καλά τους ρόλους μας στο γήπεδο και στοχεύουμε στην πρόκριση. Είναι πολύ καλό το κλίμα, μια οικογένεια και αυτό είναι κάτι που δεν το έχουν πολλές ομάδες. Είμαστε ενωμένοι, ξέρουμε καλά πως πρέπει να συμπεριφερθούμε και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ και εμείς αυτό, την άμυνα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε διαφορετικές τακτικές ανάλογα της δύναμης και του χαρακτήρα των αντιπάλων. Το πιο σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ, πρώτα την άμυνα και μετά επίθεση…

- Ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ;
Δύσκολο να πεις ακόμα. Να δούμε λίγο τους ομίλους, αλλά η Βραζιλία έχει περισσότερα πλεονεκτήματα…

- Επιστρέφεις στην Ελλάδα;
Δεν σκέφτομαι καθόλου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Τουρκία ή ίσως σε κάποια άλλη χώρα. Θα δείξει…

 

Τελευταία Νέα