Mundial 2014: Το Μουντιάλ της... εφηβείας! (vids)

Mundial 2014: Το Μουντιάλ της... εφηβείας! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει όλους τους teenagers, που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ.

Η συμπλήρωση του 18ου έτους σηματοδοτεί την ενηλικίωση. Στην… αγγλική αριθμητική, όμως, η κατάληξη teen χρησιμοποιείται μέχρι τα 19 και μέχρι τότε όλοι χαρακτηρίζονται ως teenagers. Κάτι σαν έφηβοι.

Στα χρόνια της… αθωότητας, λοιπόν, άλλοι ετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Λυκείου, άλλοι για τις σπουδές και άλλοι θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Βραζιλία. Όχι για διακοπές, αλλά για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Κάποτε, ο Πελέ σκόραρε πριν κλείσει τα 18, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έπαιξε και στον τελικό.

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος είναι και ο νεότερος παίκτης, που έκανε χατ τρικ σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών, ενώ ο νεότερος με συμμετοχή σε τελική φάση είναι ο Βορειοϊρλανδός Νόρμαν Γουάιτσαϊντ (17 ετών και 41 ημερών). Φυσικά, πολλοί ονειρεύονται να βρεθούν στη θέση τους και οι teenagers δεν λείπουν ούτε από αυτό το Μουντιάλ. Το gazzetta.gr τους παρουσιάζει όλους εκείνους, που δεν έχουν κλείσει τα 20, και θα βρεθούν σε λίγες ημέρες στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Αντνάν Γιανουζάι (Βέλγιο)
Η περίπτωση του 19χρονου μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε… σίριαλ, καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αποφάσισε να εκπροσωπήσει το Βέλγιο. Ο Βίλμοτς έκανε την έκπληξη, καθώς είδε τους Καράσκο (Μονακό) και Μπακαλί (Αϊντχόφεν) να χάνουν την φόρμα τους όσο περνούσε η σεζόν, και τον κάλεσε για το Μουντιάλ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μέλλον του νεαρού μέσου θα είναι λαμπρό, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την περασμένη σεζόν. Από την προετοιμασία που έκανε με τους κόκκινους διαβόλους το περασμένο καλοκαίρι, στα γήπεδα της Βραζιλίας με τους άλλους κόκκινους διαβόλους, εκείνους του Βελγίου. Ο Γιανουζάι δύσκολα θα βρεθεί στην βασική 11άδα, όμως έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να δώσει πολλά ως αλλαγή. Ακόμη και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Όταν μπορείς να το κάνεις στην Premier League με την Γιουνάιτεντ, τότε μπορείς να το κάνεις και στο Μουντιάλ. Μαζί με τους Σο και Στέρλινγκ οι καλύτεροι teenagers, που θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Λιουκ Σο (Αγγλία)
Ο Χότσον αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και την ανανέωση στα Λιοντάρια. Έτσι, άφησε τον Άσλεϊ Κόουλ, που δεν έκανε και την καλύτερη σεζόν του, εκτός αποστολής για χάρη του 18χρονου μπακ της Σαουθάμπτον. Η τιμή του Σο έχει ήδη εκτοξευτεί πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ, με την Γιουνάιτεντ και τον πολιορκεί εδώ και καιρό. Ο νεαρός μπακ έκανε εκπληκτική χρονιά στην Premier League, όμως δύσκολα θα περάσει τον Μπέινς στην «ιεραρχία» της Αγγλίας στο Μουντιάλ για το αριστερό άκρο της άμυνας. Θα δώσει το παρών σε ηλικία 18 ετών στην Βραζιλία, ενώ οι παραστάσεις και οι εμπειρίες που θα πάρει θα τον ωριμάσουν ακόμη περισσότερο για το επόμενο βήμα.

Ραχίμ Στέρλινγκ (Αγγλία)
Ο δεύτερος teenager των Άγγλων. Ο Στέρλινγκ καθιερώθηκε φέτος στα άκρα της Λίβερπουλ από τον Ρότζερς και με το σπαθί του κέρδισε θέση στην αποστολή, ειδικά από την στιγμή που θα λείψει ο Γουόλκοτ. Τους τελευταίους μήνες βελτίωσε πολύ την πάσα και τα τελειώματα, ενώ φυσικά τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι η ταχύτητα και η κλειστή ντρίμπλα. Οι συνεργασίες του με τον Στάριτζ αναμένεται να δώσουν σημαντικές λύσεις στην Αγγλία, που ξεκινάει από τα δύσκολα. Ο Στέρλινγκ τελείωσε τη σεζόν με 9 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και πάει με… φόρα στο Μουντιάλ, όπου είναι δεδομένο ότι ακόμη και σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει.

Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Αλγερία)
Βρέθηκε από το πουθενά στην 11άδα της Τότεναμ από την στιγμή που ο Σέργουντ έκατσε στον πάγκο στη θέση του Βίλας Μπόας και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Κάποια στιγμή ο τεχνικός των σπιρουνιών αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο για να μην τον «κάψει», όπως δήλωσε ο ίδιος, και αυτό δίνει την δυνατότητα στον Μπενταλέμπ να είναι φρέσκος για το Μουντιάλ. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι επέλεξε να εκπροσωπήσει την Αλγερία σε διεθνές επίπεδο (είχε αγωνιστεί με τις μικρές ομάδες και της Αλγερίας και της Γαλλίας) και ο Χαλίλχοτζιτς αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στην Βραζιλία. Ο νεαρός άσος αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο στους Αφρικανούς στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, καθώς παίζει μόλις για λίγους μήνες σε κορυφαίο επίπεδο, όμως είναι από τους πιο ποιοτικούς μέσους της Αλγερίας και ο καλύτερος στον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή.

Ντιβόκ Οριζί (Βέλγιο)
Ακόμη ένας εξαιρετικός νεαρός παίκτης από την χρυσή γενιά του Βελγίου. Ο Οριζί είχε κάνει ήδη την εμφάνισή του από την περασμένη σεζόν με την Λιλ, παίζοντας κυρίως στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ζιράρ, όμως, είχε άλλα πλάνα για τον Βέλγο, ο οποίος αν και έχει ύψος 1,85, φέτος έπαιξε κυρίως στα αριστερά, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Εκείνο που τον ξεχωρίζει περισσότερο είναι η τεχνική του, ενώ έχει βελτιώσει πολύ τα τελειώματα και την κίνησή του χωρίς την μπάλα. Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη, που επιφύλαξε ο Βίλμοτς στους κόκκινους διαβόλους, ακόμη και αν πολύ δύσκολα θα τον δούμε να αγωνίζεται, έστω και λίγο, στην Βραζιλία. Στο μέλλον, όμως, είναι δεδομένο ότι θα πρωταγωνιστήσει.

Γιούλιαν Γκριν (ΗΠΑ)
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι (έκανε προπονήσεις με τους επαγγελματίες, όμως έπαιζε με την δεύτερη ομάδα). Ο Γκριν έκανε την μοναδική του συμμετοχή με τους Βαυαρούς για λίγα λεπτά στο Champions League (με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), καθώς ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς, όμως αυτό στάθηκε αρκετό για να του δώσει ο Γίργκεν Κλίνσμαν μία θέση στην αποστολή των ΗΠΑ για το Μουντιάλ. Ο νεαρός εξτρέμ έχει ενθουσιάσει τους Αμερικάνους, που περιμένουν πολλά από αυτόν – κυρίως – στο μέλλον. Λογικά, θα πάρει τις ευκαιρίες του στα γήπεδα της Βραζιλίας, όμως είναι φυσικά πολύ νωρίς για να κάνει τη διαφορά σε ηλικία μόλις 18 ετών – είναι ο μικρότερος σε ηλικία στο τουρνουά - και χωρίς μεγάλες παραστάσεις σε συλλογικό επίπεδο. Η προπόνηση, όμως, υπό τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα και δίπλα στα αστέρια της Μπάγερν, ίσως είναι καλύτερη από το να παίζεις βασικός στο MLS…

Κάρλος Γκρουέσο (Εκουαδόρ)
Ήταν μία από τις μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου, που πέρασαν στα… ψιλά. Η Στουτγκάρδη τον απέκτησε από την Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ και κανένας δεν περίμενε να κάνει γρήγορα τη διαφορά. Στους Σουηβούς του Στέφενς, όμως, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, σε μία ομάδα που πάλευε για την παραμονή της στην Bundesliga και τα πήγε περίφημα. Σε ηλικία 19 ετών θα βρεθεί και στο Μουντιάλ, όπου αν έχει γεμάτες της μπαταρίες, είναι δεδομένο ότι μπορεί να βοηθήσει. «Μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, μέσα σε λίγους μήνες εντυπωσίασε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Έχει εμπειρία από μεγάλα τουρνουά με τις μικρές ομάδες του Εκουαδόρ, ενώ πριν λίγες ημέρες έκανε και το ντεμπούτο του με την Ανδρών.

Φαμπρίς Ολινγκά (Καμερούν)
Η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που πίστευε (ο ίδιος και όλοι), όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Μάλαγα του Πελεγκρίνι σε ηλικία 16 ετών και πέτυχε το μοναδικό γκολ (απέναντι στη Θέλτα), για να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division. Ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να ανέβει επίπεδο, όμως είναι σε ηλικία που μπορεί ακόμη να διορθώσει πολλά και μαζί και την πορεία του. Το τελευταίο εξάμηνο έπαιξε στην Ζούλτε Βαρέγκεν με τη μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού, που τον αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ολινγκά θα αγωνίζεται στους Βέλγους μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και μπορεί να μην έχει απογειώσει ακόμα την καριέρα του, όμως ο Φίνκε του εμπιστεύτηκε μία θέση στην αποστολή του Καμερούν. Ακόμη και αν είναι μόλις 18 ετών.

Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη)
Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το άλμα το καλοκαίρι του 2013, όταν άφησε την Ντανούμπιο για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τους Μιράντα, Γκοδίν (αρχικά) και Αλντερβέιρελντ (στη συνέχεια) μπροστά του, δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία από τον Ντιέγο Σιμεόνε (έχει συνολικά 3 συμμετοχές σε 2 χρόνια). Παρόλα αυτά, βρίσκεται στην αποστολή της Ουρουγουάης. Ο Χιμένες σε ηλικία 19 ετών θα πλαισιώσει τους Γκοδίν, Λουγκάνο, Κοάτες και Κάσερες και όπως είναι φυσικό δύσκολα θα τον δούμε να παίρνει έστω και ένα λεπτό συμμετοχής. Μικρή σημασία έχει, όμως, για τον νεαρό αμυντικό, καθώς από τη μία η παρουσία στην Βραζιλία θα κάνει καλό στην αυτοπεποίθησή του, ενώ από την άλλη οι πολύτιμες εμπειρίες θα τον βοηθήσουν μόλις επιστρέψει στην Μαδρίτη.

 

Τελευταία Νέα