Δύο Αργεντινοί για τον ΠΑΣ Γιάννινα (vds)

Δύο Αργεντινοί για τον ΠΑΣ Γιάννινα (vds)

bet365

Σε δύο Αργεντινούς έχει ρίξει την προσοχή του ο ΠΑΣ Γιάννενα για την γραμμή κρούσης και συγκεκριμένα στους Μπιλιέρι και Τολέδο. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές.

Δύο είναι οι στόχοι του ΠΑΣ Γιάννινα για την γραμμή κρούσης από το εξωτερικό. Και οι δύο προέρχονται από την αγορά της Αργεντικής και την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης. Πρόκειται για τους Σαντιάγκο Μπιλιέρι και Χαβιέρ Τολέδο.

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι του ΠΑΣ και σας τους παρουσιάζει...

Ένας πρωταθλητής για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ανήκει στην χρυσή γενιά της Λανούς που έφτασε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μαζί με τους Πελετιέρι (πρώην ΑΕΚ), Αρτσούμπι (πρώην Ολυμπιακός), Λέτο, ο Σαντιάγκο Μπιλιέρι ξεπήδησε από τις ακαδημίες της γκρανάτα» κάνοντας ντεμπούτο το Νοεμβριο του 2003 απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ.

Το 2005 την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Ραμόν Καμπρέρο και κάπου εκεί έρχεται η αναγέννηση της ομάδας αλλά και του ίδιου του Μπιλιέρι με τα ΜΜΕ της Αργεντινής να τον συγκρίνουν με τον Σαβιόλα και να του βγάζουν το προσωνύμιο Σαβιολίτα. Το 2006 καταφέρνει να βγει στο Κόπα Σουνταμερικάνα και την επόμενη χρονιά έρχεται και ο πώτος εγχώριος τίτλος το πρωτάθλημα Απερτούρα.

Ο Μπιλιέρι αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας και με 11 συμμετοχές βάζει και αυτός το χεράκι του για την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά από έξι χρόνια και συγκεκριμένα το 2009 μετρώντας 120 συμμετοχές και 15 γκολ αποχωρεί από την Λανούς αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Αργεντινής και μετακομίζει στο Εκουαδόρ και την Έμελεκ στην οποία μένει για ένα χρόνο μετρώντας 47 συμμετοχές και 4 γκολ.

Επιστρέφει στην Λανούς αλλά η ομάδα του Μπουένος Άιρες αποφασίζει να τον παραχωρήσει δανεικό για έξι μήνες στην Ροζάριο Σεντράλ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Ινστιτούτο και από το 2013 ο 28χρονος πλέον Μπιλιέρι βγάζει το ψωμί του στην Ουρουγουάη και την Σουντ Αμέρικα.

Γκολτζής που ψάχνει την αναγέννηση του για τον ΠΑΣ!

Ο έτερος υποψήφιος για την γραμμή κρούσης του ΠΑΣ Γιάννινα, Χαβιέρ Τολέδο, άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τσακαρίτα Τζούνιορς, με την οποία αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής από το 2005 έως το 2007, όταν αποφασίζει να πάει στην Σαρμιέντο. Εκεί αν και κατάφερε να σκοράρει 10 φορές και να είναι από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας, δεν θα μείνει και θα συνεχίσει στην Ντεπορτίβο Κούενα.

Το 2008 θα κάνει το πρώτο βήμα εκτός Αργεντινής και θα μετακομίσει στο Εκουαδόρ. Εκεί για ένα χρόνο φόρεσε την φανέλα της Κούενα με την οποία σε τίποτα δεν θα επαναλάβει την χρονιά που είχε πραγματοποιήσει στην Σαρμιέντο. Έτσι, μετά από μια μέτρια χρονιά εκτός Αργεντινής θα επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και θα καταφέρει να σκοράρει 15 φορές σε 28 παιχνίδια.

Ήταν η ώρα όμως για το πρώτου του και τελευταίο έως σήμερα, μακρινό του ταξίδι... Το 2009 τον αποκτά η Αλ-Αχλί και στην Σουδική Αραβία αγωνίστηκε 15 φορές, σκόραρε 8, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Λατινική Αμερική. Μετά την Αργεντινή και το Εκουαδόρ, σειρά είχε ένα πέρασμα από την Βραζιλία και την Ατλέτικο Παραναένσε, εκεί όμως αγωνίστηκε μόλις 3 φορές.

Επιστροφή στην Αργεντινή το 2010 και ώρα για την μεγαλύτερη ομάδα της καριέρας του, την Ροσάριο Σεντράλ. Εκεί μπορούμε να πούμε πως κατάφερε να πείσει άπαντες και στα τρία χρόνια που έμεινε εκεί αγωνίστηκε 64 φορές, σκοράροντας 17 τέρματα. Το 2013 μετακομίζει στην Κόλο-Κόλο που σε 6 μήνες αγωνίστηκε 10 φορες και πέτυχε ένα γκολ...

Το τέλος της σεζόν βρήκε τον 28χρονο Τολέδο, στην Πενιαρόλ και στην τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που πέρασε. Με την ομάδα της Ουρουγουάης δεν κατάφερε να πετύχει πολλά και έτσι αποτέλεσε παρελθόν μετά από έξι μήνες παρουσίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα