Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

bet365

Με κορυφαίο τον Ελληνα αμυντικό η Λεβάντε έκανε την έκπληξη, νίκησε 2-0 την Ατλέτικο και έβαλε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Στην Ισπανία υπάρχει ο όρος «maletines». Τούτο σημαίνει... βαλιτσούλες και με αυτόν περιγράφουν το πάρε δώσε των ομάδων που πληρώνουν μία άλλη όχι για να ηττηθεί, αλλά για να της δώσουν έξτρα κίνητρο νίκης. Πριν από την επίσκεψη της Ατλέτικο στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», στα... forum της χώρας βούιζε ο τόπος για τα φράγκα που θα έδινε η Ρεάλ στη Λεβάντε. Φυσικά αυτά τα πράγματα ακόμα και εάν δεν κινούνται στη σφαίρα της μυθοπλασίας, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβεβαιωθούν. Πληρώθηκε ή όχι η Λεβάντε τα έδωσε όλα, έπαιξε τίμια και δυναμικά και νίκησε 2-0, βάζοντας φωτιά στην κορυφή της Primera Division. Κορυφαίος σε αυτή την επιτυχία της ήταν αναμφίβολα ο Λουκάς Βύντρα που έκανε ματσάρα ως κεντρικός αμυντικός και έσωσε δύο γκολ.

Οι Ροχιμπλάνκος δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη γνωστή ενέργεια τους και ήταν ολοφάνερα επηρεασμένοι από την υπερπροσπάθεια στο Λονδίνο με την Τσέλσι. Πόσο μάλλον όταν απροσδόκητα η Λεβάντε πήρε προβάδισμα στο σκορ από το 7'. Μετά από κόρνερ ο Φιλίπε Λουίς προφανώς θέλοντας να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Κουρτουά, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η αντίδραση των Μαδριλένων στο γκολ δεν ήταν όμως η αναμενόμενη. Στο 13' ο Κέιλορ Νάβας σταμάτησε τον Ραούλ Γκαρθία και στο ριμπάουντ ο Βίγια αστόχησε. Ακολούθησαν δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ που έκοψαν τον Ντιέγκο Κόστα από το να βγει μόνος του και ένα σουτ του Αλντερβάιρελντ (36') που έβγαλε και πάλι ο εξαιρετικός σε όλη τη σεζόν Κέιλορ Νάβας. Το τέλος του Α' μέρους βρήκε τη Λεβάντε να προηγείται χωρίς καν να έχει προσπάθεια στην εστία.

Στην επανάληψη ο Σιμεόνε έκανε γρήγορα τις αλλαγές του που έφεραν αρχικά μία έξτρα πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Τότε ήταν που έκανε τη διαφορά ο Λουκάς Βύντρα. Στο 54' και αφού τον έχει ρίξει κάτω ο Ντιέγκο Κόστα, προλαβαίνει να σηκωθεί και να κάνει τρομερό τάκλιν στο σουτ του Αρντά Τουράν που είχε διαδρομή προς τα δίχτυα. Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο διεθνής Ελληνας λίγο πριν τη γραμμή και με τον Κέιλορ Νάβας εκτός θέσης, σταμάτησε εκ νέου το πλασέ του Φιλίπε Λουίς. Στο 65' ο κακός Ντιέγκο Κόστα δεν έπιασε καλά ολομόναχος την προβολή και στο 66' ο Κέιλορ Νάβας απογειώθηκε στο παραθυράκι του και έδιωξε το σουτ του Αλντερβάιρελντ.

Και εκεί που φαινόταν πως η Ατλέτικο πήγαινε για την ισοφάριση, ήρθε κόντρα στη ροή του ματς το 2-0, με τον Μπαράλ (69') να προλαβαίνει τον Γκοντίν και να νικάει σε τετ α τετ τον Κουρτουά. Η Ατλέτικο δεν είχε άλλες δυνάμεις και παραδόθηκε μετά από αυτό το τέρμα. Ο Αντριάν μπορεί να σημάδεψε το δοκάρι (77'), αλλά μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να στήσουν άλλη φάση. Πλέον μετά από αυτή την ήττα, στην Primera βγήκαν τα κομπιουτεράκια, καθώς ακόμα και η Μπαρτσελόνα απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο, στο οποίο βρέθηκε ακόμα πιο κοντά η Ρεάλ. Τι θα συμβεί άραγε; Λογικά οι απαντήσεις θα δοθούν την τελευταία αγωνιστική...

* Η Ατλέτικο παίρνει το πρωτάθλημα με δύο νίκες, ό,τι και να κάνουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Σε ισοβαθμία Ατλέτικο-Ρεάλ το παίρνει η Ατλέτικο (μετρούν τα μεταξύ τους) και σε τριπλή ισοβαθμία η Μπάρτσα (γίνεται ομιλάκι με τα μεταξύ τους)!

Λεβάντε: Κέιλορ Νάβα, Ναβάρο, Βύντρα, Πέδρο Λόπεθ, Χουανφράν, Ντιόπ, Σιμάο, Ρουμπέν (71' Σέρχιο), Σισοκό (58' Ιβανσιτς), Βίκτορ, Μπαράλ (81' Ανχελ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν, Αλντερβάιρελντ, Φιλιπε Λουίς, Τιάγκο , Γκάμπι, Κόκε (62' Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (46' Αρντά Τουράν), Βίγια (46' Αντριάν), Ντιέγκο Κόστα

 

LA LIGA Τελευταία Νέα