Ο διάλογος Μαρινάκη - Βρύζα…

Ο διάλογος Μαρινάκη - Βρύζα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσω του blog του στο gazzetta κάποια πράγματα σε σχέση με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός…

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν τα περίμενα όσα έγιναν στην Τούμπα. Περίμενα βεβαίως μία καυτή, φανατισμένη, εχθρική ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό, αλλά μέσα σε κάποια όρια. Τέτοιο πράγμα πραγματικά δεν το πίστευα.

Και δεν το πίστευα, για ένα συγκεκριμένο λόγο: ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει παράπονα από τη φιλοξενία που έχει τύχει στο Καραϊσκάκη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να κάνει κάποιος λόγο για καμία βεντέτα. Ο Ολυμπιακός ειδικά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχει διοργανώσει τα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια τους στο Φάληρο παίρνοντας πολύ υψηλό βαθμό στην ομαλή κι ασφαλή διεξαγωγή τους.

Ακόμη πιο ειδικά, επί διοίκησης Μαρινάκη, δηλαδή για μία ολόκληρη τετραετία, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο όποτε επισκέφθηκε το Καραϊσκάκη. Και δεν είναι λίγες οι φορές: έξι! Τέσσερις για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο. Σε έξι παιχνίδια-ντέρμπι λοιπόν μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (και με αποτελέσματα τέσσερις νίκες του Ολυμπιακού και δύο ισοπαλίες του ΠΑΟΚ) το Καραϊσκάκη ήταν γήπεδο-εκκλησία για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει και παράπονα από τη διαιτησία σε αυτά τα έξι παιχνίδια. Να πεις ότι έγινε κάποια σκανδαλώδης διαιτησία όλα αυτά τα χρόνια σε παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ώστε να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Για την ακρίβεια η μοναδική φορά που «φώναξε» ο ΠΑΟΚ μετά από παιχνίδι του στο Καραϊσκάκη τουλάχιστον αυτή την τετραετία ήταν τις προάλλες, στον α΄ημιτελικό του κυπέλλου, για την αποβολή του Στοχ. Προσέξτε, σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, υπήρξε μόλις μία επίμαχη διαιτητική απόφαση για την οποία μίλησε ο ΠΑΟΚ (με νωπή ακόμη την μη αποβολή του Ινσαουράλδε στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός…).

Να θυμίσω τα έξι ματς:

2010-11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 στο πρωτάθλημα κι 1-1 στο Κύπελλο

2011-12 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

2012-13 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0

2013-14 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 και 2-1 στο κύπελλο

Τελευταία φορά που είχαμε επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν το 2009-10 στο φινάλε της εποχής Σ. Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, στο 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στα πλέϊ οφς. Αλλά μιλάμε για γεγονότα, όποιος τουλάχιστον τα θυμάται, που δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα έγιναν την Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα.

Προσέξτε, δεν λέω ότι δεν έχουν γίνει γενικά σοβαρά επεισόδια σε παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, είτε στο Καραϊσκάκη (όχι πάντως εδώ και μία τριετία), είτε αλλού. Όπως π.χ. σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ (και τα ίδια και χειρότερα σε ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού). Όμως ο Ολυμπιακός παραδοσιακά επιφύλασσε καλή φιλοξενία στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Παρότι στην Τούμπα δεν τύγχανε ανάλογης συμπεριφοράς-χωρίς όμως να φτάνουν ποτέ στον ΠΑΟΚ σε τέτοια πράγματα όπως της περασμένης εβδομάδας.

Να υπενθυμίσω ότι την επομένη κιόλας του α΄ημιτελικού κυπέλλου Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ 2-1, είχαν βρεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας ο Β. Μαρινάκης κι ο Ζ. Βρύζας.

Και τότε είχε διαμειφθεί ο εξής διάλογος…

-Έχει ο ΠΑΟΚ το παραμικρό παράπονο από τον Ολυμπιακό; Η διοίκησή του, ο προπονητής του, οι παίκτες του; Είχατε κανένα πρόβλημα στο Καραϊσκάκη; Αν είχατε, να μας το πείτε εδώ, μπροστά σε όλους.

«Κανένα παράπονο»

-Περιμένουμε λοιπόν ίδια συμπεριφορά και στην Τούμπα. Να είστε κι εσείς έτσι και να έχετε την ίδια φιλοξενία.

«Όσο περνάει από το χέρι μου θα ανταποδώσουμε».

Η συνέχεια είναι γνωστή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.