Άρης, από την ελπίδα του 44 στην καταστροφή του 2014!

Άρης, από την ελπίδα του 44 στην καταστροφή του 2014!

Άρης, από την ελπίδα του 44 στην καταστροφή του 2014!

bet365

Ο Άρης υποβιβάστηκε με την επόμενη μέρα να μοιάζει πιο δύσκολη! Το gazzetta ανοίγει τον... κίτρινο φάκελο και καταγράφει την πορεία από το ελπιδοφόρο 2004 (λόγω 44) μέχρι σήμερα!

Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης βίωσε φέτος μια καταστροφική σεζόν που οδήγησε στον τρίτο υποβιβασμό της ιστορίας! Το χειρότερο όμως για τον Άρη είναι πως η επόμενη μέρα παραμένει...θολή και πνιγμένη σε εμφύλιο σπαραγμό. Το gazzetta.gr δεν θα μπορούσε να μείνει... αμέτοχο στις εξελίξεις σε μια από τις λαοφιλέστερες ομάδες της χώρας. Από σήμερα και τις επόμενες μέρες μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ και συνεντεύξεων με τους πρωταγωνιστές θα προσπαθήσει να ξετυλίξει το... κουβάρι της καταστροφής! Τι συνέβη αυτά τα 10 χρόνια. Από το 2004 όταν η υπαγωγή στο άρθρο 44 έδινε την ελπίδα για καλύτερες μέρες, μέχρι το 2014 του υποβιβασμού και της άγνωστης συνέχειας.

Ο τελικός της Τούμπας και το τέλος των παραδοσιακών παραγόντων

Άπαντες στον σύλλογο έχουν ως σημείο αναφοράς το 2004. Τότε που ο σύλλογος πέτυχε την υπαγωγή στο άρθρο 44 και κατάφερε να απεμπλακεί από τον βραχνά των χρεών που τον έπνιγε. Η πραγματικότητα είναι όμως η...αλλαγή στην ιστορία του συλλόγου είχε δρομολογηθεί περίπου ένα χρόνο νωρίτερα. Όταν μετά τον χαμένο τελικό της Τούμπας, οι λεγόμενοι παραδοσιακοί παράγοντες που απέμειναν μετά την αποχώρηση του Κοντομηνά και του... επενδυτή Ζαχουδάνη, έδωσαν τα...σκήπτρα στη νέα γενιά παραγόντων του Άρη που άλλοι προέρχονταν με εξαίρεση τον Αλκέτα Παναγούλια μέσα από το οπαδικό κίνημα και άλλοι είχαν προσκολλήσει στο οπαδικό κίνημα που χρόνο με τον χρόνο και μετά την ίδρυση του SUPER-3 το 1988 γιγαντώνονταν μέρα με την μέρα.

Ο Παναγούλιας ανέλαβε την προεδρία και μαζί με τη νέα γενιά παραγόντων ανέλαβαν να...τρέξουν την επόμενη μέρα για τον Άρη, με τον Λάμπρο Σκόρδα να έχει ενεργό πλέον ρόλο όπως αποδείχθηκε και με το έγγραφο που υπέγραψε ο ίδιος αργότερα για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Διγενή Λακώμματος με το οποίο αναγνώριζε ότι σε περίπτωση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή η ομάδα της Χαλκιδικής θα λάμβανε 20% από το συνολικό ποσό.

Απαραίτητη σημείωση. Εκείνη την περίοδο θα έπρεπε όλες οι συμφωνίες της ΠΑΕ να έχουν και την υπογραφή του Προέδρου Αλκέτα Παναγούλια. Στο συγκεκριμένο υπήρχε η υπογραφή μόνο του Λάμπρου Σκόρδα και η συνέχεια γνωστή και ακόμα στα...δικαστήρια με τον Διγενή πριν από λίγες μέρες να καταθέτει νέο αίτημα δέσμευσης των τηλεοπτικών της ομάδας και ενώ έχει ήδη εισπράξει ουκ ολίγα χρήματα με δικαστικές αποφάσεις.

Ο Άρης μπήκε στην διαδικασία...εξυγίανσης με ένεση 2 εκ ευρώ από τον Κοντομηνά μετά από επίσκεψη των κ.κ. Παναγούλια, Ζορπίδη και Γρόλλιου. Στην ουσία ο Κοντομηνάς από την μία δέχθηκε να δώσει αυτά τα χρήματα ως...εξιλέωση για την επιλογή Ζαχουδάνη και παράλληλα άνοιξε με νομικές ενέργειες τον δρόμο για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 44.

Τα 17,5 εκ ευρώ που ήταν...7 για το 44

Παράλληλα οι Τσαρούχας-Καραμπέρης παραδίδουν τις μετοχές στα 9 φυσικά πρόσωπα και δρομολογείται η προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 44 με Πρόεδρο το Νικήτα Ματθαίου και διευθύνων σύμβουλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Ο Άρης όπως και τώρα έτσι και τότε παρουσιάζεται ως... ευνοημένος και... ως ο έχων γλιτώσει ένα ποσό που πλησιάζει τα 17,5 εκ ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η υπαγωγή τον...ευνόησε περίπου κατά 7 εκ ευρώ από τα οποία όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσε το 1,5 εκ ευρώ στο Δημόσιο (έχουν απομείνει συνολικά 140.000 ευρώ για τις οποίες ήδη έχουν εκχωρηθεί οι δόσεις του ΟΠΑΠ). Τι ήταν τα υπόλοιπα χρήματα-χρέη; Οι καρτέλες των παλαιών παραγόντων με πρώτο τον Κοντομηνά με 9 εκ ευρώ!

Άλλο μύθευμα, ότι ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να πληρώσει τα χρέη του Άρη. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ανάγκαζε κανένα δημόσιο να πληρώσει τα χρήματα που “φαγώθηκαν” από τους παίκτες και ήταν κοντά στα 2 εκ ευρώ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός αποφάσισε με νόμο να αποκαταστήσει την αδικία γιατί έτσι έκρινε να δώσει κάποια από τα χρήματα, αν και τελικά μετά την πρώτη, δεύτερη δόση και αυτό σταμάτησε.

Συνολικά ευνοήθηκε επί της ουσίας κατά 6-7 εκ ευρώ από μία δικαστική απόφαση και με κόντρα το ελληνικό δημόσιο, αλλά επικοινωνιακά ακόμα και σήμερα...πληρώνει την “εύνοια” του 44.

Όπως και να έχει όμως...καθάρισε από χρέη, αλλά και πλέον δόθηκε η ελπίδα στον κόσμο ότι τα δικά του παιδιά, οι δικοί του παράγοντες θα κάνουν αυτό που πρέπει για να μεγαλουργήσει η ομάδα.

Δίπλα στην ομάδα και ο Γιάννης Κόντης μετά την αποτυχία της αγοράς του Άρη από τον Αλ Κάσιμι (που πραγματικά έχει τεράστια περιουσία) και την μη συνεργασία με τον Σωτήρη Καραμπέρη, αποτέλεσε τον στενότερο συνεργάτη των επόμενων διοικήσεων.

Ο Γιώργος Χατζάρας (για πάντα αρειανάρα) αναλαμβάνει την ομάδα που αναγκαστικά μέχρι την έκδοση της απόφασης για το 44 δημιουργεί ένα χαμηλό μπάτζετ, αλλά στην συνέχεια αποτυγχάνει πλήρως στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν το... ιππικό όπως το χαρακτήρισε ο προπονητής του, αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων και ο Άρης με τραγικούς χειρισμούς οδηγείται για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε υποβιβασμό.

Τότε όμως άπαντες στηρίζουν την διοίκηση Ματθαίου-Σκόρδα και ως υπεύθυνος της πτώσης κατονομάζεται αποκλειστικά ο εξωτερικός εχθρός και ο Βασίλης Γκαγκάτσης με την γνωστή υπόθεση του Ηρακλή, αλλά και των παικτών του Πανιωνίου για τους οποίους ο Άρης πήγε στο CAS και...δικαιώθηκε έναντι της ΕΠΟ. Ποια ήταν η ποινή της Ομοσπονδίας; Επίπληξη την ίδια στιγμή που ο Άρης “πέφτει” με συνολικά 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και μία...δώρο που δεν την εξέτισε και αφορούσε τιμωρία για εξύβριση του Αχιλλέα Μπέου μέσω συνθημάτων σε φιλικό με την κυπριακή Σαλαμίνα!!!

Η ελπίδα της Πάτρας και ο Βελώνης

Ο Άρης έκλεινε την χρονιά στην Β εθνική, αλλά με μία συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του στον τελικό της Πάτρας (3-0 ο ΟΣΦΠ). Ένας κόσμος που ανάγκασε ακόμα και τους φίλους του Ολυμπιακού (με τους οποίους έπαιζαν ξύλο πριν το ματς!!!) να σηκωθούν και να τους χειροκροτήσουν, όταν στο 3-0 φώναζαν το ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Η συσπείρωση του κόσμου, η πίστη και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο οδηγούν έστω και με δυσκολία στην επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία με το γκολ του Χρήστου Βελώνη στο Χαιδάρι (1-2 στο 87) και προπονητή το Νίκο Αναστόπουλο που αντικατέστησε την αποτυχημένη επιλογή του Κοούζελα. Τα έσοδα εκείνη την χρονιά ήταν περίπου 2,1 εκ ευρώ και τα έξοδα σχεδόν διπλάσια για να ανέβει η ομάδα με μεταγραφές τύπου Νεμπεγλέρα. Η ομάδα όμως ανέβηκε γιατί δεν υπήρχε ο μεγαλύτερος τωρινός εχθρός. Ο εμφύλιος και η στοχευμένη αντιπολίτευση.

Η Λέσχη και το νέο μοντέλο

Παράλληλα γεννιέται και το νέο μοντέλο διοίκησης του Άρης στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων με την διαφορά ότι στην Ευρώπη υπάρχουν και παράγοντες που βάζουν χρήματα, ενώ στον Άρη υπήρξαν μόνο διαχειριστές. Δημιουργείται η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ που αγκαλιάζεται από τον κόσμο της ομάδας λόγω των κάκιστων εμπειριών από τους... επενδυτές των προηγούμενων ετών. Στην ουσία όμως μπαίνει σε μία διαδικασία εκλογικών αναμετρήσεων και ότι αυτό συνεπάγεται που βέβαια θα το πληρώσει πολύ ακριβά, όταν το ένα στρατόπεδο διασπάστηκε σε πολλά μικρότερα.

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Το... λάτιν χρώμα και τα «χρυσά» συμβόλαια!


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα