Συγκίνηση στο μνημόσυνο για το Χίλσμπορο

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για το Χίλσμπορο

Gazzetta team
Συγκίνηση στο μνημόσυνο για το Χίλσμπορο

bet365

Πέρασαν 25 χρόνια, αλλά κανείς δεν ξέχασε. Περίπου 25.000 οπαδοί της Λίβερπουλ έδωσαν το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Τεράστια ήταν για ακόμα μία χρονιά η προσέλευση του κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο για την τραγωδία της 15ης Απριλίου του 1989 όταν στον ημιτελικό κυπέλλου της Λίβερπουλ με την Νότιγχαμ Φόρεστ, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από συνωστισμό. Ολα τα ματς του Σαββατοκύριακού ξεκίνησαν με 7 λεπτά καθυστέρηση σαν φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους 25 χρόνια πριν. Με ένα τεράστιο '96' στο κέντρο του «Ανφιλντ» ξεκίνησε η τελετή πριν ακουστεί ο ύμνος 'Abide With Me'. Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων ήταν εκεί...

Η Αν Γουίλιαμς, μητέρα του θύματος Κέβιν Γουίλιαμς που σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα, έδωσε μάχη για να μάθει τους λόγους που ο γιος της έχασε τη ζωή του και πέρυσι έφυγε έφυγε από τη ζωή. «Ευχαριστούμε Αν Γουίλιαμς που συνέχισες τον αγώνα, χωρίς τη δική σου δουλειά δεν θα ήταν δυνατόν να αποδοθεί».

Kατά τη διάρκεια της τελετής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου με τα ονόματα των θυμάτων. Και όταν ο Αιδεσιμότατος Μπόλντον διάβαζε τα ονόματα, άναβε ένα λαμπάκι για κάθε θύμα. Ο προπονητής της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αποθεώθηκε όταν σηκώθηκε να εκφωνήσει το λόγο του και τόνισε ότι το Μέρσεϊσαϊντ είναι ενωμένο στον αγώνα για την αλήθεια. «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι οι οπαδοί της Έβερτον είναι μαζί σας, πάντα ήμασταν και το ξέρετε», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι στεκόμαστε μαζί για 25 χρόνια, για να τιμήσουμε και να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο που χάσαμε», τόνισε από την πλευρά του ο Μπρένταν Ρότζερς, που έδωσε το παρών μαζί με τους παίκτες. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Νταλγκλίς, που έζησε την τραγωδία και βρέθηκε στο μνημόσυνο και κατέληξε: «Πάντα θα παλεύουμε για να τιμήσουμε τις οικογένειες και τη μνήμη των 96 ατόμων που χάσαμε. you ll Never Wal Alone...»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα