Πέντε χρόνια φυλάκιση στον Μελισσανίδη!

Πέντε χρόνια φυλάκιση στον Μελισσανίδη!

Gazzetta team
Πέντε χρόνια φυλάκιση στον Μελισσανίδη!

bet365

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπως επίσης και ο Γιάννης Καρράς. Εξαγοράσιμη η ποινή...

Τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, όσο κι ο Γιάννης Καρράς κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που σχετίζονταν με εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα και είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο από τη διαφυγή δασμών και φόρων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμούσε εδώ και 20 χρόνια κι αφορούσε παράνομη διακίνηση καυσίμων και εικονικούς εφοδιασμούς στην εσωτερική αγορά τη διετία 1993-95 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν πρόεδρος, ενώ ο Γιάννης Καρράς διευθύνων σύμβουλος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «directnews.gr» και οι δύο είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και για τις λαθρεμπορίες. Το Δημόσιο ωστόσο διεκδίκησε τα χρήματα μετά τις εννιά καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ Τελωνείο Πειραιά.

Το διοικητικό Εφετείο Πειραιά απήλλαξε τελικά την εταιρεία για τις δύο από τις εννιά καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν τα χρέη για τις υπόλοιπες επτά. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Εισαγγελέας της έδρας κ.Μύτης πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τις συγκεκριμένες επτά πράξεις και ζήτησε την απαλλαγή τους για τις άλλες δύο από το δικαστήριο.,

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ.Κουλούρης έκανε δεκτή την πρότασή του κι επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον καθένα, η οποία ωστόσο είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα, δίνοντας παράλληλα ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα