Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

bet365

Ο Πλατανιάς πέρασε νικηφόρα από την Ξάνθη (2-3), έκανε... άλμα παραμονής κι έβαλε «φωτιά» στην μάχη της σωτηρίας στις 2 τελευταίες αγωνιστικές!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Ξάνθη ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος δεξιά στην άμυνα, ο Παΐτο αριστερά και οι Χοσέμι, Γούτας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μπαξεβανίδης, Ντε Γκουζμάν και μπροστά τους δεξιά ο Κάλβο, αριστερά ο Σολτάνι και στον άξονα ο Μάνταλος. Μοναδικός προωθημένος ο Σολάρι.

Για τον Πλατανιά ο Γιωργαλλίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Ινκούμ κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ζαραδούκας το αριστερό, με τους Γιαχία, Δημήτρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Αγκιλέρα, Τετά και μπροστά τους ο Βλαχοδήμος δεξιά, ο Κάταϊ αριστερά και στον άξονα ο Μενδρινός. Στην κορυφή ο Τόρες.

Η Ξάνθη τις ευκαιρίες, ο Πλατανιάς τα γκολ

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τη Ξάνθη να μπαίνει δυνατά, να χάνει ευκαιρίες και τον Πλατανιά να είναι πιο ουσιαστικός και να πετυχαίνει δύο γκολ. Στο 3' ο Ντε Γκουζμάν άφησε ωραία στον Μάνταλο, αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει και το σουτ του Μπαξεβανίδη να φεύγει ψηλά άουτ.

Άλλο ένα από τον Μάνταλο στο 4' μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, που στο ίδιο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Κάταϊ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χοσέμι έκανε λάθος και δεν απομάκρυνε, με τον Τόρες να το εκμεταλλεύται και να πλασάρει ιδανικά τον Γιωργαλλίδη.

Τα σουτ των Σολτάνι (7'), Μπαξεβανίδη (12') και η κεφαλιά του Μάνταλου (17') δε βρήκαν δίχτυα, όπως και το σουτ του Τόρες στο 21'. Ο Κάταϊ... προειδοποίησε στο 32' με πλασέ-άουτ για λογαριασμό του Πλατανιά, που 3 λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ινκούμ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Βλαχοδήμο να πιάνει ωραία κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Φωνάζει η Ξάνθη, από νωρίς αλλαγή

Στο 37' οι γηπεδούχοι φώναξαν αδίκως για πέναλτι, καθώς ο Μάνταλος έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή, ενώ ο Νίκος Κεχαγιάς θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και πραγματοποίησε νωρίς την πρώτη του αλλαγή περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Τριάδη αντί του Μπαξεβανίδη στο 38'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το διαγώνιο σουτ του Σολάρι από αριστερά, το οποίο μπλόκαρε ο Γιωργαλλίδης.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό, το δεύτερο ήταν εξαιρετικό έχοντας πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, φάσεις και τρία γκολ, ενώ ο Τριτσώνης αναγκάστηκε να βγάλει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του. Η Σκόντα ήταν πίσω με δύο γκολ και στο 48' μείωσε το σκορ, μπήκε ξανά στο ματς και έβαλε... φωτιά. Ο Τριάδης δικαίωσε τον Κεχαγιά για την αλλαγή του, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Σολτάνι με κοντινό πλασέ στην κίνησε νίκησε τον Γιωργαλλίδη.

Δώρο από Χοσέμι και 1-3

Αυτό το τέρμα έδωσε άλλον... αέρα στους ακρίτες που άντεξαν στα σκληρά μαρκαρίσματα των Χανιωτών και σπατάλησαν ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ από κοντά στο 55', ενώ ο ίδιος παίκτης δεν πρόλαβε να πάει στην μπάλα 3 λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο.

Ο μέσος της Σκόντα, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί και στο 63' έκανε ωραία ενέργεια και το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Γιωργαλλίδη. Ο Ράνος έπεσε μέσα στην περιοχή στο 73', με τον Τριτσώνη να δείχνει και πάλι να συνεχιστεί το παιχνίδι και στο 77', αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ήρθε το τρίτο τέρμα για τον Πλατανιά. Ο Χοσέμι έκανε ένα ακόμη... δώρο, καθώς έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Κυριακίδη με το κεφάλι, με τον Κάταϊ να το εκμεταλλεύται και να κρεμάει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ανύπαρκτο πέναλτι, μείωσε ο Σολάρι

Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τριτσώνης έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους, αν και φάνηκε να βρίσκει στο σώμα του Θέρα. Ο Σολάρι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε νέες ελπίδες στην ομάδα του να πάρει κάτι θετικό.

Παρά ταύτα, η Ξάνθη δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρά μόνο στο 84', όταν ο Γιωργαλλίδης έκανε λάθος στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι την μπάλα εκτός περιοχής, με τον Δημήτρη να διορθώνει την κατάσταση, τη στιγμή που αυτή είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Έτσι, ο Πλατανιάς έφυγε με το «διπλό» από τα Πηγάδια, πέρασε μπροστά από Απόλλωνα και Βέροια, ενώ είναι έναν πίσω από τη Ξάνθη βάζοντας... φωτιά στη μάχη της παραμονής.

Man of the match: Ο Κάταϊ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ σε αρκετές περιπτώσεις, το έπραξε σε μία, ενώ δημιούργησε το πρώτο γκολ του Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος: Τραγικός ο Χοσέμι. Ο Ισπανός στόπερ έκανε δύο λάθη, το ένα χειρότερο απ' το άλλο (στο 0-1 και στο 1-3), τα οποία πλήρωσε με γκολ η ομάδα του.

Στο ύψος του: Τόρες και Βλαχοδήμος βρήκαν δίχτυα για τον Πλατανιά και του χάρισαν μια πολύ σημαντική νίκη. Από πλευράς Ξάνθης, ο Σολτάνι μείωσε σε 1-2 και ο Σολάρι σε 2-3 για τους ακρίτες φτάνοντας τα 14 γκολ και πιάνοντας στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ τον Μήτρογλου.

Η γκάφα: Την έκανε, όπως προαναφέραμε, σε δύο περιπτώσεις ο Χοσέμι, με τη Ξάνθη να δέχεται δύο γκολ από δικά του λάθη.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τριτσώνη. Έδειξε την κίτρινη κάρτα (την έβγαλε αρκετές φορές από την τσέπη του) όπου χρειάστηκε και μοναδικό μελανό σημείο είναι το πέναλτι που έδωσε στη Ξάνθη, καθώς φαίνεται να βρίσκει η μπάλα στο σώμα του Θέρα. Στις άλλες δύο περιπτώσεις που η Σκόντα ζήτησε πέναλτι δεν υπήρξε κάποια παράβαση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Εξαιρετικό ματς στα Πηγάδια. Νεύρα, δυνατά μαρκαρίσματα, καλός ρυθμός, φάσεις και 5 γκολ ήταν ο... απολογισμός του ματς, με τον Πλατανιά να παίρνει τη νίκη και να βάζει... φωτιά στη μάχη της παραμονής, τη στιγμή που η Ξάνθη έχει... μπλέξει και θα χρειαστεί βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (66' Ράνος), Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι, Χοσέμι, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι (86' Νάκας), Μπαξεβανίδης (38' Τριάδης).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (67' Γουνδουλάκης), Ινκούμ, Γιαχία, Ζαραδούκας (46' Θέρα), Δημήτρης, Κάταϊ (90' Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τετέ, Τόρες.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα