Παναιτωλικός-Σκόντα Ξάνθη 1-0

Νίκος Τσιώκος
Παναιτωλικός-Σκόντα Ξάνθη 1-0

bet365

Με το γκολ του Μαρτίνες, ο Παναιτωλικός γύρισε στις νίκες καθώς σε ένα κακό ματς που έγινε στο Αγρίνιο κέρδισε 1-0 την Ξάνθη που έπαιζε από το 5' με δέκα παίκτες! Στην 6η θέση οι Αγρινιώτες, στην... πρίζα οι ακρίτες!

Μέσα ο Μπούντιμιρ, έξω ο Μπόγιοβιτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μάκης Χάβος. Ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Ανέν αριστερά και οι Κούσας, Μπικέι στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σφακιανάκης, Γοδόι και μπροστά τους δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Καμαρά και στον άξονα ο Μαρτίνες. Στην κορυφή ο Μπούντιμιρ, που προτιμήθηκε αντί του Μπόγιοβιτς.

Με Σολτάνι κορυφή

Από την πλευρά του, το ίδιο σύστημα παρέταξε και ο Νίκος Κεχαγιάς, ο οποίος προτίμησε να άφησε την ομάδα του χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, καθώς ο Σολάρι έμεινε στον πάγκο και ο εξτρέμ Σολτάνι έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Κυριακίδης, με τον Μπέρτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παΐτο το αριστερό και τους Γούτα, Χοσέμι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας και μπροστά τους δεξιά ο Μαρίν, αριστερά ο Κάλβο και στον άξονα ο Βασιλακάκης. Μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.

Με δέκα η Ξάνθη

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Ξάνθη, καθώς ο Κάλβο αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Ο εξτρέμ της Σκόντα χτύπησε εκτός φάσης τον Μύγα και ο Δωδεκανήσιος ρέφερι τον απέβαλε για να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Περισσότερες οι κάρτες

Έτσι, ο Παναιτωλικός θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως τουλάχιστον μέχρι το 20' οι κάρτες ήταν περισσότερες από τις φάσεις. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν σ' εκείνο το χρονικό σημείο, όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Καμαρά από πλάγια και παραχώρησε κόρνερ. Αυτό του ίδιου παίκτη στο αμέσως επόμενο λεπτό έφυγε άουτ, ενώ άλλο ένα στο 30' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Πίεσε ο Παναιτωλικός, «χτύπησε» ο Μαρτίνες

Στο 37' ο Μαρτίνες έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Μύγα, που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με την κεφαλιά του Μπούντιμιρ από κοντά να περνάει εκτός και τους γηπεδούχους να σπαταλούν μία ακόμα ευκαιρία, τη στιγμή που πίεζαν τον αντίπαλο. Τελικά, το γκολ για τους Αγρινιώτες ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο και χειρότερο για τη Ξάνθη.

Ο Μαρτίνες... προειδοποίησε στο 40' με σουτ-άουτ έξω από την περιοχή και στο 44' άνοιξε το σκορ. Ο Ανέν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε και το γύρισμα και ο μέσος του Παναιτωλικού με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, αφού δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Κυριακίδης.

Ασφυκτική πίεση, έμεινε το 1-0

Στην επανάληψη οι Αγρινιώτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν και πάλι το αριθμητικό πλεονέκτημα πιέζοντας ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους για ένα ακόμα τέρμα. Το σουτ του Γοδόι στην κίνηση αρκετά έξω από την περιοχή στο 47' πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Μπικέι από κοντά στο 52', καθώς δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, έπειτα από σέντρα του Ανέν.

Τα σουτ των Ανέν, Μύγα στο 56' και στο 57' δε βρήκαν δίχτυα, με αυτό του τελευταίου δύο λεπτά αργότερα να αποκρούει ο Κυριακίδης. Όσο ο Παναιτωλικός δεν έβαζε δεύτερο, η Ξάνθη ήλπιζε σε καλό αποτέλεσμα, παρά τον παίκτη λιγότερο, και ο Κεχαγιάς πέρασε στο 71' τον Σολάρι στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, στο 73' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα μπορούσε να σκοράρει, όμως δεν μπόρεσε να κάνει από κοντά το πλασέ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, με τον Παναιτωλικό να έχει τα ηνία του αγώνα, τη Ξάνθη να προσπαθεί να βγει μπροστά, τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν και τα «καναρίνια» να επιστρέφουν στις νίκες και να εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή, ενώ μπαίνουν σε μπελάδες οι ακρίτες.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Μαρτίνες, που θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ σε κάποιες περιπτώσεις και το έκανε στο 44' πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι με παίκτη λιγότερο.

Στο ύψος του: Πολύ δραστήριος ο Καμαρά, όμως δεν μπόρεσε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στις όποιες ευκαιρίες είχε. Καλό ματς και από τον Ανέν, που δημιούργησε το πρώτο γκολ, αλλά και τη μεγάλη φάση του Μπικέι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κάλβο στο 5', όπου χτύπησε εκτός φάσης τον Μύγα για να δει την κόκκινη κάρτα.

Το στραγάλι: Η Ξάνθη φωνάζει κυρίως για την αποβολή του Κάλβο. Ο μέσος της Σκόντα χτύπησε εκτός φάσης τον Μύγα και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλου. Δύο λάθη έκανε ο δεύτερος βοηθός, Ελευθερίου, που υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Βασιλακάκη στο πρώτο μέρος και τον Παπουτσογιανόπουλο στο δεύτερο.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε ένα ματς, που προτιμήθηκε το... ξύλο (8 οι κάρτες συνολικά, περισσότερες κι απ' τις φάσεις), ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Κάλβο στο 5') και τις ευκαιρίες που είχε, πέτυχε το τέρμα που χρειαζόταν και επέστρεψε στις νίκες εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την παραμονή, με τη Ξάνθη να μπαίνει σε μπελάδες, καθώς απέχει 4 βαθμούς από τα μπαράζ.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μύγας (72' Παπουτσογιανόπουλος), Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες (90'+2' Πασάς), Μπούντιμιρ (65' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Ανέν, Μπικέι.

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Κάλβο, Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Χοσέμι, Φλίσκας (82' Νάκας), Γούτας, Μαρίν (61' Τριάδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα