Ματς... φωτιά στην 29η αγωνιστική!

Φώτης Καρακούσης
Ματς... φωτιά στην 29η αγωνιστική!

bet365

Μένουν ακόμα έξι αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος, ωστόσο η 29η που έρχεται θα κρίνει πολλά κυρίως για την ουρά, αλλά και για την πρώτη πεντάδα...

Από την στιγμή που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, είναι λογικό η αγωνία σε κάθε αγώνα να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και κάθε παιχνίδι να είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο. Άλλωστε μόνο έξι μένουν για να δούμε με ποια θέση και βαθμολογία θα βρεθούν στα πλέι οφ οι ομάδες και κυρίως ποιες θα υποβιβαστούν και ποια θα παίξει μπαράζ με την τρίτη της Football League προκειμένου να διεκδικήσει την παραμονή της.

Μια από τις πιο σημαντικές αγωνιστικές είναι η επόμενη, η 29η η οποία έχει παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία πολλών ομάδων κυρίως αναφορικά με τον υποβιβασμό. Μάλιστα παρότι μετά και από αυτή θα υπάρχουν πέντε στροφές για να τελειώσει και το φετινό πρωτάθλημα, αν κάποιες ομάδες δεν καταφέρουν να κερδίσουν, κινδυνεύουν σοβαρά.

Σάββατο 15/3

Βέροια-Ατρόμητος (15:00): Για σωτηρία και δεύτερη θέση

Ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό της Βέροιας με τον Ατρόμητο στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Η «βασίλισσα του βορρά» πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα επικρατώντας με 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ, αλλά ακόμα βρίσκεται σε θέση που οδηγεί στα μπαράζ και θέλει ειδικά από τα ματς στην έδρα της να κερδίζει κάτι προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει και να σωθεί απευθείας.

Από την άλλη ο Ατρόμητος δεν έχει τέτοια προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πάει αδιάφορος στην Βέροια. Κάθε άλλο μάλιστα μιας και η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θέλει το τρίποντο για να παραμείνει στην 2η θέση, καθώς αν χάσει και κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης θα τον ξεπεράσει, ενώ αν επικρατήσει και ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα θα μειώσει στους 2 ή στους 3 (αν πάρει ισοπαλία) βαθμούς.

Που θα κριθεί

Ο αγώνας στην Βέροια θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην κατάσταση που θα βρίσκονται τα δύο μεγάλα... κανόνια των ομάδων. Μπεν και Παπαδόπουλος σκοράρουν ακατάπαυστα και η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν εκείνη την ημέρα θα κρίνει πολλά, αν και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους γηπεδούχους, μιας και οι φιλοξενούμενοι έχουν παίκτες όπως ο Καραμάνος και ο Ναπολεόνι που μπορούν να στείλουν με ευκολία την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

ΟΦΗ-Απόλλων (17:15): Ο αδιάφορος και αυτός που... καίγεται!

Στο Γεντί Κουλέ ο αδιάφορος βαθμολογικά ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα, ο οποίος από την πλευρά του θέλει όσο τίποτα άλλο τους βαθμούς προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Βέβαια το ότι οι Κρητικοί δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά ούτε και πάνε για κάτι παραπάνω, δεν σημαίνει πως θα κάτσουν να χάσουν. Με βάση την αγωνιστική εικόνα, είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά από την άλλη όταν ο αντίπαλος παίζει την σωτηρία του όλα μπορούν να συμβούν.

Που θα κριθεί

Το συγκεκριμένο ματς πιστεύουμε πως θα κριθεί σε δύο σημαντικά σημεία. Το ένα έχει να κάνει με το ποια ομάδα θα κατεβάσει ο ΟΦΗ. Οι Ηρακλειώτες θα αγωνιστούν την επόμενη Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και είναι λογικό να έχουν το μυαλό τους εκεί, καθώς μιλάμε για μια πολύ μεγάλη διάκριση. Έτσι μπορεί είτε ο Σα Πίντο να θελήσει να προφυλάξει κάποιους παίκτες, είτε οι ίδιοι του οι ποδοσφαιριστές έχοντας στο μυαλό τους τον αγώνα με τους «πράσινους» να μην βάλουν τόσο πολύ τα πόδια τους στην φωτιά. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τους φιλοξενούμενους που όπως είναι λογικό θα αντιμετωπίσουν αυτό το ματς, αλλά και τα υπόλοιπα, ως τελικό, προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Έχοντας 29 βαθμούς, αν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κερδίσει μέσα στο Γεντί Κουλέ θα φτάσει τους 32 και μετά θα θέλει ένα τρίποντο με τον Εργοτέλη εντός για να σωθεί, αν βέβαια το μαξιλαράκι παραμείνει στους 33, 34 άντε 35 το πολύ και δεν ανέβει και άλλο.

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (19:30): Φιέστα κεκλεισμένων!

Θα λέγαμε πως ήταν και με διαφορά μάλιστα το πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής, ωστόσο από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου δεν μπορούμε να το πούμε. Βέβαια οι πανηγυρισμοί θα γίνουν μόνο από τους παίκτες, καθώς το Καραϊσκάκης θα είναι άδειο λόγω τιμωρίας για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως όπως και να το κάνουμε κάθε παίκτης του Μίτσελ θα θέλει να τελειώσει όσο γίνεται πιο νωρίς με την υπόθεση πρωτάθλημα. Από την άλλη στον Πανθρακικό μπορεί να κοιτάζουν μια πιθανή έκπληξη, αλλά από την άλλη εκτός από το γόητρο δεν έχουν να κερδίσουν κάτι παραπάνω. Η ομάδα έχει σωθεί, δεν πάει για κάτι άλλο και σίγουρα η χρονιά είναι πετυχημένη.

Που θα κριθεί

Στην διαφορά δυναμικότητας θα κριθεί. Εντάξει μπορεί ψυχολογικά οι Πειραιώτες με τις δύο συνεχόμενες ήττες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό (εντός με 0-3) και ΠΑΟΚ (εκτός με 2-1) να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά και να έχουν και στο μυαλό τους τη ρεβάνς με την Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, ωστόσο είναι κλάσεις ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και θέλουν να κατακτήσουν το Σάββατο τον τίτλο για να ασχοληθούν με την συνέχεια σε Κύπελλο και κυρίως Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυριακή 16/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (15:00): Κίνητρο οι φιλοξενούμενοι...

Ένα από τα λίγα παιχνίδια στα οποία το μεγαλύτερο κίνητρο το έχει μία ομάδα, θα διεξαχθεί στους Ζωσιμάδες την Κυριακή το μεσημέρι. Ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΣ Γιάννινα, θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό που μετά τις συνεχόμενες νίκες του, βάζει πλώρη ακόμα και για την δεύτερη θέση. Οι Γιαννιώτες βέβαια θα παλέψουν το ματς, όπως κάνουν πάντα, με το κίνητρό τους να είναι το γόητρο, καθώς έχοντας ήδη 36 βαθμούς δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν, εκτός αν γίνουν πράγματα και θαύματα σε αυτό το πρωτάθλημα.

Που θα κριθεί

Με βάση την φόρμα και τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΣ, ωστόσο πάντα στους Ζωσιμάδες αντιμετωπίζει προβλήματα, που κυρίως έχουν να κάνουν και με τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι Ηπειρώτες, στους οποίους θα λείψει ο Τσάβες θα θελήσουν να κάνουν μια μεγάλη νίκη και να σταματήσουν τους «πράσινους» που έρχονται από δύο άνετες νίκες, μία στο Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού και μία στην Λεωφόρο επί του Άρη.

Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης (17:15): Το θέλουν και οι δύο!

Δύο ώρες μετά το ματς των Ιωαννίνων έχουμε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, αλλά διψασμένες για τη νίκη. Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη σε μία αναμέτρηση στην οποία οι γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο για να παλέψουν για την τέταρτη θέση, κυνηγώντας και το θαύμα της δεύτερης, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να σωθούν οριστικά και να μην έχουν άγχος για την συνέχεια.

Που θα κριθεί

Λογικά θα κριθεί στην διαφορά ποιότητας. Ναι μεν οι Κρητικοί έχουν μια πολύ καλή ομάδα που θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά από όσο είναι τώρα, όμως οι Τριπολιτσιώτες είναι σε καλύτερη κατάσταση και κυρίως πιο δυνατοί, κάτι που έχει φανεί σε όλο το πρωτάθλημα. Ειδικά στην έδρα τους δύσκολα χάνουν βαθμούς και από την στιγμή που έχουν και το κίνητρο ενόψει των πλέι οφ, θα λέγαμε πως είναι και το μεγάλο φαβορί, χωρίς να λέμε πως ο Εργοτέλης είναι ξεγραμμένος, κάτι που έδειξε και με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (1-1), αλλά και με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, όταν έκανε το 0-2, 2-2.

Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15): Πιο πολύ... καίγονται οι γηπεδούχοι!

Ένα ακόμα παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής που έχει μεγάλη σημασία είναι αυτό που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς για να καταφέρουν να κάνουν το βήμα σωτηρίας, αλλά αυτοί που... καίγονται περισσότερο είναι οι γηπεδούχοι. Με 31 βαθμούς η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αν πάρει το τρίποντο θα φτάσει τους 34 και έχοντας ακόμα στην έδρα της τους Παναιτωλικό, Αστέρα και Πλατανιά, μόνο αν... αυτοκτονήσει δεν θα καταφέρει να σωθεί. Από την άλλη οι Βοιωτοί με 33, ναι μεν θα ήθελαν τη νίκη για να σωθούν από την Κυριακή, αλλά από την άλλη έχουν τα ματς στην Λιβαδειά που μπορούν να κερδίσουν και να μην κινδυνέψουν.

Που θα κριθεί

Στο πείσμα για τη νίκη. Οι μικροί του Πανιωνίου με την έλευση του Αναστόπουλου δείχνουν έναν μεγαλύτερο τσαμπουκά, μετά και τα όσα έχουν προηγηθεί και θέλουν να παλέψουν για να σωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Από παίκτες οι Κολοβός και Μάντζιος είναι τα δύο μεγάλα αστέρια και η απόδοσή τους θα κρίνει πολλά και σε αυτό τον αγώνα.

Πλατανιάς-Καλλονή (17:15): Αν δεν κερδίσουν οι Χανιώτες χάνονται...

Ο αγώνας στα Περιβόλια ανάμεσα στον Πλατανιά και την Καλλονή δεν απέχει και πολύ από το να χαρακτηριστεί ζωής ή θανάτου για τους γηπεδούχους. Οι Χανιώτες με 25 βαθμούς βρίσκονται στην 17η θέση και αν δεν κερδίσουν τους έτερους νησιώτες, τότε θα κινδυνέψουν σοβαρά, ειδικά αν καταφέρει ο Απόλλωνας και επικρατήσει μέσα στο Γεντί Κουλέ του ΟΦΗ. Από την άλλη η Καλλονή έχοντας 33 βαθμούς βρίσκεται σε καλύτερη θέση, αλλά από την άλλη αν κερδίσει τον Πλατανιά σώζεται οριστικά και δεν θα έλεγε όχι στο να μην μπει σε μπελάδες και μάλιστα από τόσο νωρίς...

Που θα κριθεί

Πρόκειται για ένα ματς ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες και έτσι είναι λογικό να κριθεί περισσότερο στην δύναμη και το πείσμα. Οι Τόρρες και Μπέλιτς είναι τα βαρόμετρα για τους γηπεδούχους και οι Λεοζίνιο και Μανούσος για τους φιλοξενούμενους και η απόδοσή τους είναι σε θέση να γείρει την πλάστιγγα προς την μία ή την άλλη πλευρά.

Άρης-ΠΑΟΚ (19:30): «Αίμα και άμμος» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Η ποδοσφαιρική Κυριακή στην Σούπερ Λίγκα θα κλείσει με ένα μεγάλο ντέρμπι. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει τα πάντα για τους γηπεδούχους αναφορικά με την παραμονή τους. Οι «κίτρινοι» αν δεν καταφέρουν να νικήσουν τους συμπολίτες τους, πολύ απλά θα υποβιβαστούν, εκτός και αν γίνουν όχι ένα και δύο, αλλά πολλά θαύματα στην συνέχεια και μέχρι το τέλος. Αυτό και μόνο από την άλλη φτάνει στους φιλοξενούμενους για να κερδίσουν, καθώς δεν είναι λίγο να ξέρεις πως έριξες τον βασικό σου αντίπαλο. Από την άλλη δεν είναι και το μόνο κίνητρο για τους «ασπρόμαυρους» που γνωρίζοντας τι θα έχει κάνει ο Ατρόμητος στην Βέροια, θα θέλουν να μείνουν δεύτεροι, είτε μόνοι τους, είτε με τους Περιστεριώτες μαζί.

Που θα κριθεί

Το να λέμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί είναι ουτοπία. Σε αυτά τα ματς δεν παίζει το παραμικρό ρόλο η κατάσταση, η διαφορά δυναμικότητας και όλα τα ωραία κλισέ. Σε αυτά παίζουν ρόλο το πείσμα και η θέληση για νίκη, όπως και η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Μιας και μιλήσαμε για ατμόσφαιρα αξίζει να αναφέρουμε πως αρχικά οι συνδεσμίτες του Άρη είχαν σκεφτεί να μην κατέβουν προκειμένου να προστατεύσουν την ομάδα τους από τυχόν προβοκάτσιες. Ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να είναι στις εξέδρες τονίζοντας πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό και πραγματικά αξίζει να δούμε αν τα καταφέρουν...

Δευτέρα 17/3

Παναιτωλικός-Ξάνθη (19:30): Ικανοποιημένοι με την ισοπαλία

Η 29η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το ματς στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι με 34 βαθμούς ουσιαστικά έχουν σωθεί, αλλά όχι και τυπικά, κάτι που θα γίνει σίγουρα αν κερδίσουν και φτάσουν στους 37. Από την άλλη και η Ξάνθη με τους 33 βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις άλλες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή και μπορεί αναλόγως και τα άλλα αποτελέσματα να της φτάνει και μία ισοπαλία για να μην κινδυνέψει.

Που θα κριθεί

Αν δεν ήταν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα λέγαμε πως η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τη Ξάνθη θα κρινόταν αποκλειστικά στην έδρα, καθώς τα... καναρίνια έχουν μόλις μία ήττα στο σπίτι τους και αυτή από τους «κυανόλευκους». Βέβαια άλλο οι Περιστεριώτες και άλλο οι Ξανθιώτες οπότε είναι λογικό να θεωρούμε μεγάλη έκπληξη την ήττα. Από την άλλη μια ισοπαλία δεν θα χαλούσε κανέναν, ειδικά όπως αναφέραμε, αν και τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια έχουν έρθει βολικά...

Το πρόγραμμα (29η αγωνιστική)

Σάββατο 15/3

Βέροια-Ατρόμητος (15:00)

ΟΦΗ-Απόλλων (17:15)

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (19:30)

Κυριακή 16/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (15:00)

Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης (17:15)

Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15)

Πλατανιάς-Καλλονή (17:15)

Άρης-ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα 17/3

Παναιτωλικός-Ξάνθη (19:30)

Βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74

2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 58

-. Π.Α.Ο.Κ. 58

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 53

5. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 51

6. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 37

7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 36

8. Ο.Φ.Η. 35

9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 34

10. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 33

-. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 33

12. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 32

-. SKODA ΞΑΝΘΗ 32

14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 31

15. ΑΠΟΛΛΩΝ 29

16. ΒΕΡΟΙΑ 27

17. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 25

18. ΑΡΗΣ 19

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα