Ο Γιώργος Τζαβέλλας μιλάει για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μιλάει για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μιλάει για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο σκόρερ του νικητήριου γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Γιώργος Τζαβέλλας, μιλάει στο gazzetta.gr για την ενότητα που πρέπει να επικρατήσει στον “δικεφαλο του Βορρά”, έτσι ώστε να ανέβει επίπεδο!

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Δόξα Βύρωνα και μετά από δύο πολύ επιτυχημένες διετίες σε Κέρκυρα (2006-2010) και Πανιώνιο (2008-10), ο Βυρωνιώτης αριστερός οπισθοφύλακας, πήρε μεταγραφή στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, με τη φανέλα της οποίας είχε μία εξαιρετική σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, σκοράροντας μάλιστα το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος, στον εκτός έδρας αγώνα με την Σάλκε (12/03/2011), νικώντας τότε τον νυν τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόϊερ, από τα 73 μέτρα!

Ένας τραυματισμός στον αριστερό γόνατο, προς τα τέλη της σεζόν 2010-11, τον έθεσε νοκ-άουτ και ο υποβιβασμός της ομάδας, ουσιαστικά επιτάχυνε την παραχώρησή του μέσω δανεισμού στη γαλλική Μονακό που στο τέλος της επόμενης σεζόν απέκτησε τα δικαιώματά του. Υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ, βοήθησε τους Μονεγάσκους να προβιβαστούν στην Ligue 1, αλλά ο πανύψηλος πήχης που έθεσε ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ομάδας, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και οι πανάκριβες μεταγραφές που έκανε, άνοιξαν ουσιαστικά τον δρόμο για τον επαναπατρισμό του και τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Τζαβέλλα που ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στην πρόσφατη νίκη (2-1) του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Ο 26χρονος διεθνής άσος, μιλώντας στο gazzetta.gr, παραδέχθηκε την κακή εικόνα της ομάδας επί των ημερών του Χουμπ Στέφενς, έκανε λόγο για την ανάγκη ενότητας στον σύλλογο και αναφέρθηκε στους στόχους του “δικεφάλου του Βορρά” μέχρι το τέλος της σεζόν. Διαβάστε τι είπε για την υπέρμετρη επιθυμία να παίξει καλά στο ντέρμπι, τις ομοιότητες του ΠΑΟΚ με τη Μονακό, το όνειρο του Μουντιάλ και τι απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η αποχώρηση του Σάντος, στην πορεία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

- Τι άλλαξε και μετά την απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς από τον πάγκο της ομάδας, παρουσιάσατε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και νικήσατε τον πρωτοπόρο και σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό;
«Περάσαμε μία δύσκολη κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αλλά σχεδόν πάντα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, μία αποχώρηση φέρνει αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας! Δε γίναμε ξαφνικά υπερομάδα μέσα σε λίγες μέρες, αλλά τουλάχιστον, μέσα σε μία εβδομάδα καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα, συνεισφέροντας από λίγο περισσότερο ο καθένας!»

- Είναι προφανές ότι όταν κερδίζετε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που έχει κυριαρχήσει πλήρως στο εφετινό πρωτάθλημα και συνάμα ήρθε στην Τούμπα “πληγωμένος” και πεισμωμένος από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με στόχο να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ είχε και έχει δυνατότητες, αλλά δεν τις έβγαζε...
«Κι εγώ αυτό θεωρώ! Κανείς από μας δεν πίστευε ότι η ομάδα έχει κακούς παίκτες ή κακό σύνολο, απλά υπήρχαν κάποιες καταστάσεις και κάποια προβλήματα, που δεν μας επέτρεψαν να δείξουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που μπορούμε! Όχι ότι τώρα τα λύσαμε, απλά παίζαμε με τον Ολυμπιακό και σ' αυτά τα παιχνίδια, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η τακτική και η ικανότητα, όσο το πάθος και η επιθυμία για τη νίκη... Το θέμα είναι να συνεχίσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση και να “χτίσουμε” πάνω σ' αυτό το αποτέλεσμα...»

- Δεν υπάρχουν αγωνιστικές εξηγήσεις γι' αυτό το αποτέλεσμα;
«Δεν θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες, παρά μόνο στην ουσία! Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και πήραμε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και καταφέραμε να παραμείνουμε στην 2η θέση! Δεν Δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που μας έδωσε έξι ή εννέα βαθμούς γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος να μπω στην διαδικασία να αναλύσω τεχνικά το ματς, λες και πετύχαμε κάποιον άθλο ή κάναμε κάτι το εκπληκτικό! Δεν εξασφαλίσαμε κάποια έξτρα βαθμολογική αξία μέσα από τη νίκη στο ντέρμπι, απλά διατηρήσαμε τη θέση και μαζέψαμε αυτοπεποίθηση και φτιάξαμε την ψυχολογία μας για τη συνέχεια...»

- Ισχύει αυτό που λένε κάποιοι που σε ξέρουν καλύτερα, ότι είχες ιδιαίτερο λόγο να παίξεις καλά κόντρα στον Ολυμπιακό;
«Ξέρεις εσύ κανέναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να παίξει καλά σε κάποιο ντέρμπι με αντίπαλο είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό; Νομίζω ότι κάθε παίκτης θέλει να διακριθεί σε ένα τέτοιο ματς...»

- Πως πιστεύεις ότι πρέπει να συνεχίσετε στη σεζόν;
«Έχουμε μπροστά μας έξι παιχνίδια στην κανονική περίοδο και ιδανικά θα πρέπει να τα κερδίσουμε όλα, για να τερματίσουμε σίγουρα στην 2η θέση και να εξασφαλίσουμε όσο μεγαλύτερη διαφορά βαθμών από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, ενόψει της μάχης στα πλέϊ-οφ. Από 'κει και πέρα, έχουμε τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πολύ και είναι η τελευταία μας ευκαιρία να τελειώσουμε τη χρονιά με έναν τίτλο!»

- Με δεδομένο ότι έχεις την εμπειρία του εξωτερικού, παίζοντας σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Γερμανία και Γαλλία) και σε σοβαρούς συλλόγους όπως η Άϊντραχτ και η Μονακό, πιστεύεις ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ανέβει η ομάδα επίπεδο και να διεκδικήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα και κατ' επέκταση τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League;
«Ο ΠΑΟΚ, αυτή τη στιγμή, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τη Μονακό και αυτό μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση! Έχει άρτια διοικητική και ποδοσφαιρική οργάνωση, ο σύλλογος λειτουργεί σε καθαρά ευρωπαϊκά πρότυπα και το σημαντικότερο είναι ότι ο διοικητικός του ηγέτης έχει το όραμα να τον φτάσει ψηλά! Σαν ποδοσφαιριστής μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει τίποτε απ' όσα είχα στο Μοντεκάρλο! Πιστεύω ότι στην ομάδα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να κοιτάξει ψηλά...»

- Αυτό πάντως, δεν έχετε καταφέρετε να το δείξετε, σε σταθερή βάση, στην εφετινή σεζόν...
«Λίγο, θα πρέπει να αλλάξουμε όλοι! Θα πρέπει να γίνουμε πρώτα απ' όλα ομάδα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε από την αρχή της χρονιάς... Κι όταν λέω όλοι, δεν εννοώ μόνο οι παίκτες, αλλά όλοι παράγοντες που απαρτίζουν αυτό τον σύλλογο! Παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος, πρέπει να ευθυγραμμιστούμε, να είμαστε όλοι μαζί για να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ και όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε...»

- Έχεις αρχίσει να περνάει σιγά-σιγά από το μυαλό σου το καλοκαιρινό ταξίδι με την Εθνική ομάδα και το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ;
«Θα ήταν ψέμα να σου έλεγα όχι! Είναι ένας στόχος τον οποίο δουλεύουμε εδώ και δύο χρόνια, κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε την Εθνική ομάδα στη Βραζιλία και μία συμμετοχή σε Μουντιάλ, αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Σιγά-σιγά προετοιμάζουμε πνευματικά για αυτή την πρόκληση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνω σε δεύτερη μοίρα τις υποχρεώσεις μου στον ΠΑΟΚ...»

- Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε αν η εξέλιξη των συζητήσεων για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος, θα επηρεάσει την προσπάθειά σας στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Δεν είναι αρνητικό, δηλαδή, που ήδη ξέρετε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν από την Εθνική ομάδα, μετά το τέλος των αγώνων στη Βραζιλία;
«Όχι, αυτά λέγονται για να τα γράφουν οι εφημερίδες και να τα διαβάζει ο κόσμος! Εμείς θα πάμε στη Βραζιλία ως μία οικογένεια που θα καθοδηγηθεί από έναν πολύ καλό και καταξιωμένο προπονητή και θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε κι άλλες χαρές στους Έλληνες! Αυτή είναι η δουλειά μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα