Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-1

bet365

Με τον... killer Μπαράλες να «καθαρίζει» ξανά, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα σπουδαίο διπλό κερδίζοντας 0-1 στην Ξάνθη! Δοκάρι στο 94' οι γηπεδούχοι!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης ήταν ο Κυριακίδης, με τους Χοσέμι, Γούτα μπροστά του καιμ τους Μπαξεβανίδη, Παΐτο στα άκρα. Ντε Γκουζμάνκαι Φλίσκας ήταν στα άκρα, ενώ πίσω από τον Σολάρι βρέθηκαν οι Κάλβο, Μάνταλος και Σολτάνι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αστέρας ξεκίνησε με τον Μπαντή στα γκολπόστ, τους Ζησόπουλο, Σανκαρέ μπροστά του και τους Λούι, Κοντοέ στα άκρα. Κουρμπέλης και Ουσέρο ήταν στον άξονα, με τον Εντό μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μπαράλες, με τους Ντε Μπλάσις και Καράσκο να τον πλαισιώνουν.

Ασφυκτική πίεση η Ξάνθη

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα της Ξάνθης, που προσπάθησε να πιέσει πολύ τον Αστέρα και να τον αιφνιδιάσει. Εν μέρη, αυτό είχε αποτέλεσμα, αφού οι Αρκάδες κλείστηκαν στα καρέ τους και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, χωρίς όμως να δέχονται και κάποια αξιόλογη φάση. Σταδιακά, μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν κάποια μέτρα και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ενώ στους Αρκάδες ανήκει και η μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.

Ήταν το 36ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπλάσις έβγαλε μόνο του τον Μπαράλες, όμως αυτός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κυριακίδη. Η φάση, πάντως, δεν τέλειωσε εκεί, αφού ο Ντε Μπλάσις πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε να κρεμάσει τον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα της Ξάνθης, όμως το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε πάνω από την ανυπεράσπιστη εστία των γηπεδούχων.

Αργός ρυθμός στην επανάληψη!

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που πίεζαν, όμως ο ρυθμός είχε πέσει, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα. Το πλάνο του Αστέρα, πάντως, λειτούργησε άψογα, αφού οι Αρκάδες πρώτα... κοίμισαν τον αντίπαλό τους και στην συνέχεια χτύπησαν στην κόντρα. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μπαράλες κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, με την βοήθεια, βέβαια και της τύχης. Μετά από ωραίες εναλλαγές της μπάλας, ο επιθετικός του Αστέρα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει, ξεγελώντας τον Κυριακίδη και να καταλήγει στο βάθος της εστίας της Ξάνθης.

Πίεση και ρίσκο

Το τέρμα αυτό... αφύπνισε τους Ακρίτες, που βγήκαν μαζικά στην επίθεση και έψαξαν το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Κεχαγιάς ρίσκαρε αρκετά, καθώς ανέβασε την ομάδα του ψηλά, ενώ και οι αλλαγές του έκαναν ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδα του. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να το πληρώσει, αφού στο 88' ο Μπαράλες έφτασε μία ανάσα από το 2-0, με τον Κυριακίδη να κρατάει ζωντανή την Ξάνθη.

Δοκάρι στο 94'

Από... έμφραγμα γλύτωσε η ομάδα του Αστέρα, η οποία είχε την τύχη με το μέρος τις και στην τελευταία φάση του αγώνα. Ήταν το 94ο λεπτό, όταν ο Κάλβο δοκίμασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Μπαντή να μην μπορεί να ελέγξει την πορεία της μπάλας, η οποία όμως του έκανε το χατήρι, αφού βρήκε στο δοκάρι του και στην συνέχεια πέρασε άουτ! Έτσι, οι Αρκάδες πέτυχαν την δεύτερη σερί νίκη τους και προσπέρασαν, έστω και προσωρινά τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία.

MVP. Μπαράλες. Στοιχεία... κίλερ έδειξε ο επιθετικός του Αστέρα, που δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, αλλά σε μία από τις λίγες φορές που πήρε την μπάλα όπως έπρεπε, κατάφερε να βρει δίχτυα και να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του. Κυριακίδης. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έχει πραγματοποιήσει δύο πάρα πολύ καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι, την μία για να κρατήσει το «μηδέν» και μία για να παραμείνει ζωντανή η ομάδα του, λίγο πριν το 90'. Δεν φέρει καμία ευθύνη στο τέρμα που δέχτηκε, αφού η μπάλα κοντράρει, παίρνει περίεργη τροχιά και τον... κρεμάει.

Αδύναμος κρίκος. Η επιθετική λειτουργία της Ξάνθης απογοήτευσε, αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν, όμως δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Σολάρι και δεν δημιούργησαν μεγάλες φάσεις.

Γκάφα. Ανήκει στην άμυνα της Ξάνθης, στην φάση του γκολ. Αρχικά αφήνουν τους αντιπάλους να αλλάξουν εύκολα πάσες κοντά στην περιοχή, ενώ στην συνέχεια το σουτ του αμαρκάριστου Μπαράλες κοντράρει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.

Το στραγάλι. Έκανε μερικά λαθάκια ο Κουκουλάκης, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σοβαρό που επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, σε μερικές φάσεις προκάλεσε δίκαια παράπονα από τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα