Η μία ανεβαίνει, η άλλη κατεβαίνει

Η μία ανεβαίνει, η άλλη κατεβαίνει

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ένα διπλό, ακόμη κι ένα 0-3, δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την ιστορία, ούτε την πραγματικότητα…

Δεν αμφισβητεί κανείς το πόσο μεγάλη ήταν για τον Παναθηναϊκό, ειδικά τον σημερινό Παναθηναϊκό, η νίκη του στο Καραϊσκάκη.

Και με αυτή τη νίκη έχουν να λένε οι πράσινοι ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα, αλλά δεν μπορεί μέσα στο Καραϊσκάκη επί τρία συνεχόμενα χρόνια να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλό του.

Αλήθεια είναι αυτό. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Κι έχει γράψει δύο ισοπαλίες πέρσι και πρόπερσι και το φετινό διπλό.

Μόνο που ντέρμπι δεν γίνονται μόνο στο Καραϊσκάκη. Γίνονται και στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ. Κι ο Ολυμπιακός κέρδισε και φέτος στη Λεωφόρο και πρόπερσι στο ΟΑΚΑ…

Κι αν το πάρουμε και ιστορικά, θα δούμε ότι αυτό που κάνει μία τριετία ο Παναθηναϊκός, δηλαδή να μη χάνει από τον Ολυμπιακό, μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού, σε σεζόν που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, το κάνει ο Ολυμπιακός σε όλη τη διαδρομή των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!...

Η δε ιστορία λέει επίσης φίλοι μου ότι οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε 189 επίσημους αγώνες. Κι η μεγαλύτερη ομάδα έχει 76 νίκες, έναντι 47 της άλλης μεγάλης ομάδας, δηλαδή 29 περισσότερες (κι άλλα 66 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα). Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Κοντολογίς, θα πρέπει στα προσεχή 15 χρόνια ο Ολυμπιακός κάθε σεζόν να χάνει και τα δύο παιχνίδια του από τον Παναθηναϊκό, για να τον προσπεράσει σε νίκες ο Παναθηναϊκός!

Κι αν θέλετε να μιλήσουμε σε επίπεδο Α΄ Εθνικής κατηγορίας, η διαφορά στις νίκες είναι κι εκεί τεράστια: 13! Με τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερα αποτελέσματα όχι μόνο εντός, αλλά κι εκτός έδρας!

Καλά έκαναν στον Παναθηναϊκό και το πανηγύρισαν το 0-3. Και στον Ολυμπιακό το 2010 πανηγύρισαν το 0-1 στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟ.

Όμως, ένα αποτέλεσμα, ακόμη κι ένα φανταστικό 0-3, δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Και βλέπουμε ότι ακόμη κι αν απομονώσουμε την τελευταία τετραετία, όπου ο Ολυμπιακός έχει «μόνο» μία νίκη παραπάνω από τον ΠΑΟ, τα δεδομένα είναι απλά:

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ενώ διεκδικεί και τρίτο νταμπλ. Στην Ευρώπη μετά από μία κακή σεζόν το 2011 με αποκλεισμό από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μάχεται φέτος για να πάει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, πέρσι ήταν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ (μέσω 3ης θέσης τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) και πρόπερσι ήταν στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ (μέσω 3ης θέσης τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Παναθηναϊκός έχει μηδέν πρωταθλήματα, φέτος διεκδικεί το πρώτο του κύπελλο και στην Ευρώπη έχει διαδοχικά 4η θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2011), αποκλεισμούς σε προκριματικά και Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ (2012), αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2013) και καθόλου παρουσία (2014).

Το πραγματικά σοκαριστικό 0-3, δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Η μία ομάδα σχεδόν κάθε χρόνο ανεβαίνει κι η άλλη ομάδα σχεδόν κάθε χρόνο κατεβαίνει.

Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φωνάζουν στον ΠΑΟΚ για τις ημερομηνίες των ημιτελικών του κυπέλλου, προεξοφλώντας ότι θα κλείσει για μία αγωνιστική το Καραϊσκάκη. Ξέρουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή, πριν καν το κατηγορητήριο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.