Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ στο 47' προηγήθηκε 0-2 και φάνηκε να καθαρίζει! Όμως μετά... έκατσε και ο Εργοτέλης έκανε την ζημιά (2-2). Κοντά στην... έξοδο ο Στέφενς!

Με δύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως θα έφτανε άνετα στη νίκη προκειμένου να συνεχίσει να είναι μόνος του δεύτερος. Οι Θεσσαλονικείς όμως για ακόμα μία φορά έκαναν τα... δώρα. Με ένα τραγικό λάθος και ένα αυτογκόλ είδαν τους παίκτες του Εργοτέλη να κάνουν το 2-2 και ουσιαστικά... πέταξαν στα σκουπίδια δύο πόντους.

Βέβαια για να είμαστε και σωστοί, αυτοί που θα έλεγαν πως αδικούνται από το αποτέλεσμα είναι οι Κρητικοί, μιας και οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη με εξαίρεση τα δύο γκολ των αντιπάλων τους και μια-δυο φάσεις ακόμα, είχαν τον έλεγχο και αν δεν έβρισκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Γλύκο θα έπαιρναν τη νίκη και μάλιστα σχετικά άνετα.

Ο «δικέφαλος του βορρά» για ακόμα μία φορά προβλημάτισε τόσο στην άμυνα, όσο και στην δημιουργία των φάσεων και παρότι είχε την κατοχή και ευτύχησε με δύο ευκαιρίες να πετύχει δύο γκολ, δεν μπόρεσε να νικήσει και πλέον έχει τον Ατρόμητο συγκάτοικο στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με ρόμβο οι Θεσσαλονικείς!

Αφήνοντας εκτός τον Στοχ, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς προτίμησε ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Συγκεκριμένα ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κίτσιου δεξιά, οι Κατσουράνης και Ινσαουράλδε στο κέντρο της άμυνας και ο Τζαβέλλας αριστερά. Μπροστά τους ήταν ο Μαντούρο με τον Κάτσε δεξιά και τον Λάζαρ αριστερά και πίσω από τους Σαλπιγγίδη και Χούσεν ξεκίνησε ο Νάτχο.

Ο Ουζουνίδης από την πλευρά τους προτίμησε ένα 4-2-3-1 με τον Στοΐκοβιτς στο τέρμα, τον Τζανακάκη δεξιά, τους Μεχία και Αντελέγιε στο κέντρο της άμυνας και τον Πίτσο αριστερά. Οι Καρντόζο και Ιμπραΐμ ήταν τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον Μονακέλο ήταν από δεξιά προς αριστερά οι Μπαντιμπαγκά, Χαντί και Κούμπικ.

Ιδανικό ξεκίνημα και μετά γύρισε πίσω

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ήταν ιδανική για τον ΠΑΟΚ, με τον Λάζαρ μόλις στο 2' να ανοίγει το σκορ μετά από γύρισμα του Χούσεν και προβολή του Ρουμάνου μέσου. Αντί το γρήγορο γκολ να ανεβάσει την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, ανέβασε των γηπεδούχων που βγήκαν μπροστά και πίεσαν για την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που όμως δεν ήρθε, καθώς αρχικά ο Κίτσιου στο 13' και ο Γλύκος στο 18' νίκησαν με εξαιρετική προσπάθεια τους Κούμπικ και Ιμπραΐμ. Μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Εργοτέλη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν με την σειρά τους σε ακόμα ένα γκολ, αλλά το φάουλ του Τζαβέλλα στο 37', έδιωξε πολύ ωραία ο Στοΐκοβιτς.

Και πάλι γκολ με το καλημέρα

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο για τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» μπήκε δυνατά και στο 47' κατάφερε με σχεδόν τον ίδιο τρόπο να κάνει το 0-2. Ο Κάτσε πήγε να βγάλει την μπαλιά, οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν λάθος, ο Λάζαρ με τακουνάκι βρήκε τον Σαλπιγγίδη που με ωραία ντρίπλα και σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Δύο τραγικά λάθη και πάνε δύο πόντοι

Παρά το 0-2 οι γηπεδούχοι έφυγαν και πάλι μπροστά και πίεζαν για να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως αρχικά στο 56' ο ανενόχλητος Αντελέγιε από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ και στο 65' ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά. Τα πάντα έδειχναν να πάνε όπως τα ήθελε ο ΠΑΟΚ, όμως στο 71' ήρθε η μείωση του σκορ από τον Μονακέλο. Ο Κάτσε γύρισε στον Ινσαουράλδε, αυτός έκανε τραγικό γύρισμα-πάσα στον Μονακέλο που έφυγε απέναντι από τον Γλύκο νικώντας τον στο τετ α τετ.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα να διώξει εντυπωσιακά, ωστόσο στο 81' είδε να τον νικάει ένας συμπαίκτης του. Ο Μπαντιμπαγκά έκανε τη σέντρα, ο Κίτσιου έβαλε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Μετά το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια άλλη φάση, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο, φανερά επηρεασμένοι από την ισοφάριση.

Man of the match: Μία φορά δεν τον νίκησε σε προσωπική μονομαχία παίκτης του ΠΑΟΚ. Ήταν συνεχής πηγή κινδύνου και στην φάση του 2-2. Ο Μπαντιμπαγκά ήταν χωρίς αμφιβολία παίκτης του αγώνα στο Παγκρήτιο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ινσαουράλδε από την άλλη ήταν τραγικός. Έκανε ένα γύρισμα που μπορεί να το χαρακτηρίσεις το λίγο κακό, ενώ συνολικά δεν ήταν ο παίκτης που ενέπνεε σιγουριά στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Σε κανένα από τα δύο γκολ δεν έφταιγε, ενώ όταν χρειάστηκε κατέβασε τα ρολά. Για ακόμα έναν αγώνα ο Γλύκος ήταν εξαιρετικός, αλλά όταν η άμυνά του τον προδίδει και η επίθεση δεν κάνει αυτό που πρέπει, δεν γίνεται να κερδίσει μόνος του.

Η γκάφα: Θα λέγαμε αυτή του Ινσαουράλδε, αλλά τον Αργεντίνο τον βάλαμε στον αδύναμο κρίκο, οπότε στην γκάφα μπαίνει ο Κίτσιου που πέτυχε το αυτογκόλ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Γιάχο σε ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς την δύσκολη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Το ταμείο του Gazzetta: Με το κέντρο του να έχει χάσει κατά τα κράτος τις περισσότερες... μάχες, ο ΠΑΟΚ και που προηγήθηκε με 2-0 θα λέγαμε πως είχε οίστρο. Οι Θεσσαλονικείς άφηναν χώρο στους αντιπάλους τους, αυτοί τον εκμεταλλεύτηκαν και αν δεν ήταν ο Γλύκος θα είχαν κερδίσει. Τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ νίκησαν δύο λάθη, ένα του Ινσαουράλδε και ένα του Κίτσιου με τον «δικέφαλο» να πετάει τους δύο βαθμούς και τους Κρητικούς να νιώθουν και δικαίως πως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (80' Λούκας), Χούσεν

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα