Προχωρούν μαζί Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος!

Προχωρούν μαζί Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος!

Νίκος Αθανασίου
Προχωρούν μαζί Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος!

bet365

Η παρεξήγηση λύθηκε και ο Γιαννακόπουλος θα βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ, χωρίς να πάρει μετοχές! Το gazzetta.gr... αποκωδικοποιεί την κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών!

Ο... εμφύλιος ήταν μόνο για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όπως αποδείχθηκε. Από την πρώτη στιγμή της παρεξήγησης που δημιουργήθηκε από την «Δίκη» στο ΣΚΑΪ τόσο η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου όσο και εκείνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έριξαν τους τόνους και με την συνάντηση της Πέμπτης οι δύο άνδρες πορεύονται ξανά μαζί για το καλό του συλλόγου. Οι ισχυροί παράγοντες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που μαρτυρά και η κοινή ανακοίνωση που είδε το... φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι η δέσμευση του Γιαννακόπουλου να βοηθήσει οικονομικά το καλοκαίρι τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με ένα ποσό λογικό για την εποχή, που θα δώσει... ανάσες στα ταμεία της ομάδας. Μιλάμε για βοήθεια και όχι εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών αλλά για ένα ποσό μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με κίνητρο την κοινή αγάπη και το συμφέρον του Παναθηναϊκού, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/2/2014) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σε ζητήματα που είχαν προκύψει προσφάτως όπως και θέματα συνεργασίας αλλά κι ενίσχυσης της ομάδας.

Συγκεκριμένα:

• Κάθε μία από τις δύο πλευρές έλαβε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα τα οποία- όπως συμφωνήθηκε- δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Η κοινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει στο να ξεχαστούν όσα προηγήθηκαν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε πως η αναφορά στην «Δίκη» δεν έγινε επίτηδες και δεν είχε ως στόχο να επιτεθεί στον μοναδικό άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αμφότερες οι δύο πλευρές ξεκαθάρισαν πως δεν θα υπάρχει νέα «κόντρα» και ανακοινώσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

• Συμφωνήθηκε ότι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ , χωρίς να αγοράσει μετοχές ή ποσοστό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα συνδράμει σημαντικά με ένα ποσό το οποίο θα κατατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη κάθε μορφή βοήθειας από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει λεφτά στα «πράσινα» ταμεία αλλά χωρίς να τα μετοχοποιήσει. Αυτό θα γίνει μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», δίνοντας ένα σεβαστό ποσό ως δωρεά. Κυκλοφορεί συγκεκριμένο ποσό αλλά δεν έχει κανένα νόημα η αναφορά σε νούμερα, από την στιγμή που ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν έχει εκφραστεί επί του θέματος.

• Συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο προέδρων στο χώρο των Media με δεδομένο ότι αμφότεροι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Θέμα που έπεσε στο τραπέζι και είναι απόλυτα λογικό για την συζήτηση δύο ανθρώπων που εκτός των άλλων έχουν δραστηριότητα και στα media. Ίσως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βλέπει με θετικό μάτι την εμπλοκή του στον ΣΚΑΪ, ένα από τα κορυφαία σε τηλεθέαση και ακροματικότητα μέσα της χώρας.

• Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή στην εταιρεία από ανθρώπους οι οποίοι κατά το παρελθόν ηγήθηκαν της πολυμετοχικότητας.

Εδώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. Είναι γνωστές οι κόντρες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους «πολυμετοχικούς». Αν και φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει «ανακωχή» με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν θέλει να ακούει για τον Νικόλα Πατέρα και το ενδεχόμενο επιστροφής του. Πρόσφατη, εξάλλου, είναι η δήλωση του κατά της πολυμετοχικότητας.

• Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε ειλικρινείς εξηγήσεις σε ό,τι αφορά στο θέμα των ξένων επενδυτών και ανέλυσε τα αίτια εκείνα που προέκυψαν και τα οποία τελικά δεν καθιστούν- στην παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον - πρόσφορο το έδαφος για επένδυση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμενόταν να ρωτήσει για την εξέλιξη των συζητήσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους Κινέζους επενδυτές και γιατί αυτοί έκαναν... πίσω! Ο Γιαννακόπουλος περιέγραψε την κατάσταση και τους λόγους που δεν προχώρησε η συγκεκριμένη ιστορία.

• Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε περαιτέρω ειλικρινή συνεργασία μεταξύ τους με γνώμονα το καλό του συλλόγου που αγαπούν εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα