Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 1-4 (vid)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 1-4 (vid)

bet365

Ο Μέσι έκανε μαγικά, δυο γκολ, ασίστ και η Μπαρτσελόνα διέλυσε 4-1 στην Ανδαλουσία τη Σεβίλλη. Οφσάιντ το γκολ του Σάντσες.

Το ματς στο Σάντσες Πιθχουάν άρχισε ως... εφιάλτης για τη Μπαρτσελόνα, αλλά ολοκληρώθηκε μαγικά! Ο Μέσι «χόρευε» στη βροχή, δυο γκολ, ασίστ και το 4-1 των Καταλανών έφερε την ομάδα ξανά στην κορυφή (μαζί με Ρεάλ και Ατλέτικο). Η Σεβίλλη για μισή ώρα έβαλε πολύ δύσκολα στη Μπαρτσελόνα, προηγήθηκε, είχε δοκάρι, ενώ διαμαρτύρεται σωστά για το γκολ της ισοφάρισης, αφού ο Σάντσες ήταν οφσάιντ.

Ο Τάτα Μαρτίνο άφησε εκτός ενδεκάδας Αλβες, Μπουσκέτς, προχώρησε σε αλλαγές και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την εικόνα της Σεβίλλης στο α΄μέρος! Οι Σεβιγιάνοι έκαναν... πάρτι στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. μπήκαν δυνατά και έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους Καταλανούς! Οι γηπεδούχοι ξεδιπλωνόντουσαν ιδανικά, Βιτόλο, Ράκιτιτς έκαναν άνω - κάτω την άμυνα της Μπάρτσα. Έτσι, στο 14' ο κροάτης με εξαιρετική ενέργεια άρχισε τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μορένο και με τη... βοήθεια του Μπαρτρά η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ! Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και στο 20' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ! Από εκτέλεση φάουλ, ο Μπακά πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι! Το εφιαλτικό ημίωρο για τη Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο...29', όταν ο Ράκιτιτς βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση, προτίμησε όμως να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η απάντηση ήρθε από το... πουθενά στο 33' για τη Μπαρτσελόνα. Φάουλ από τον Μέσι και ο Σάντσες από θέση οφσάιντ πέτυχε το 1-1. Αυτό ήταν το 16ο φετινό γκολ και ταυτόχρονα ρεκόρ καριέρας. Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο η Σεβίλλη ήταν καλύτερη, αλλά στο 42' ο Ράκιτιτς ξανά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαλδές! Αντίθετα, ο Μέσι ήταν ουσιαστικός. Ιδανική αντεπίθεση και μαγικό τελείωμα στο 44' από τον Αργεντίνο για το 2-1!

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, η Μπαρτσελόνα απελευθερωμένη από το άγχος πατούσε καλύτερα, ο Μέσι ήταν εξαιρετικός και αφού είδε στο 54' τον Βαλδές να σώζει δυο φορές την ομάδα του στα σουτ των Μπάκα, Γκαμεϊρό αποφάσισε να τελειώσει το ματς. Ετσι, στο 56' «μπούκαρε» στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1. Αυτό ήταν το 225ο γκολ του στην Πριμέρα, 26 γκολ πίσω από τον Θάρα. Μάλιστα, έγινε και ο παίκτης της Μπάρτσα με τα περισσότερα τέρματα κόντρα στη Σεβίλλη (18 γκολ). Το ματς κάπου εκεί... τελείωσε, η Μπαρτσελόνα κατέβασε ρυθμό, αλλά όταν βρήκε ευκαιρίες δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Ετσι, στο 88' ο Αλέξις έκανε την ασίστ και ο Σεσκ πέτυχε το 8ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κορυφής και ο Έμερι έμεινε χωρίς νίκη απέναντι στους Καταλανούς και με τις τέσσερις ομάδες που την έχει αντιμετωπίσει (Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ, Σεβίλλη - 5 ισοπαλίες, 11 ήττες).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Φάσιο, Παρέχα, Αλμπέρτο Μορένο, Ντανιέλ Καρβαχάλ, Ιμπόρα (64' Τροχόβσκι), Ράκιτιτς, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (64' Τσερίσεβ), Μπάκα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Μοντόγια, Πικέ, Μπάρτρα, Αντριάνο, Σονγκ, Τσάβι (83' Μπουσκέτς), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες (89' Σέρτζι Ρομπέρτο), Πέδρο (73' Φάμπρεγας), Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα