Ατρόμητος - Καλλονή 2-0

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος - Καλλονή 2-0

bet365

Η βλακεία του Φουρλάνου που αποβλήθηκε μέσα σε 1 λεπτό, άνοιξε τον δρόμο στον Ατρόμητο για μια εύκολη νίκη (2-0) επί της Καλλονής! Έχασε πέναλτι ο Ιγκλέσιας.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος ήταν το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με την Καλλονή. Φαβορί και γιατί έπαιζε στο σπίτι του, αλλά κυρίως γιατί έχει πολύ καλύτερη ομάδα από τους νησιώτες. Αυτή η διαφορά δεν φάνηκε στα πρώτα σαράντα λεπτά, όμως μια ανόητη ενέργεια του Φουρλάνου που πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά, άφησε την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη με δέκα παίκτες και οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν πρόβλημα να πετύχουν δύο γκολ και να τελειώσουν το ματς.

Αυτός ήταν ο 12ος αγώνας του Ατρομήτου χωρίς ήττα, το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της ομάδας, που ότι και να γίνει στην Τρίπολη έμεινε στην 3η θέση, ενώ περιμένει πιθανό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ για να μειώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά με τους Θεσσαλονικείς.

Αν δεν ήταν η βλακεία του Φουρλάνου...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που πήγαινε όπως θα ήθελε ο Γιάννης Ματζουράκης, καθώς ο Ατρόμητος ναι μεν είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει τους νησιώτες που είχαν καταφέρει να φυλάξουν με διπλή ζώνη άμυνας τα νώτα τους. Όλα αυτά μέχρι το 40', σημείο που θα λέγαμε πως άλλαξε όλο το ματς. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Σπύρος Φουρλάνος, ενώ πριν ένα λεπτό είχε δεχθεί κίτρινη, σε ένα φάουλ πήρε την μπάλα με το χέρι και την πέταξε με συνέπεια να δεχθεί την δεύτερη κάρτα και να αποβληθεί. Μία κάρτα που μπορεί σε πολλούς να φανεί αυστηρή, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το τραγικό λάθος είναι του νεαρού παίκτη της Καλλονής που χωρίς λόγο θέλησε να πετάξει μακριά την μπάλα, ενώ το φάουλ είχε δοθεί στο κέντρο και δεν κινδύνευε η ομάδα του με αντεπίθεση.

Με τύχη το 1-0 και τέλος...

Και σαν να μην έφτανε η αποβολή, υπήρξε και η ατυχία για την Καλλονή που δέχθηκε ένα τυχερό γκολ στο 43'. Ο Γιαννούλης έφυγε από αριστερά έκανε την σέντρα, ο Ούμπιντες έπιασε σχεδόν αέρα, η μπάλα πήγε στον Ιγκλέσιας που έκανε το σουτ και αφού υπήρξε κόντρα σε αμυντικό και σε Καραμάνο, έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το κράτησε χαλαρά και πέτυχε ακόμα ένα

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο Αρόμητος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσει τη νίκη, καθώς η Καλλονή αν και ήθελε, δεν μπορούσε να τον απειλήσει. Όλα τελείωσαν στο 67' με τον Λαζαρίδη να βγάζει ωραία μπαλιά στον Φάμπιο αυτός να πασάρει στον αμαρκάριστο Καραμάνο που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το ματς.

Man of the match: Πέτυχε ένα γκολ, είχε έστω και άθελά του συμμετοχή στο δεύτερο και συνολικά ο Καραμάνος έκανε αισθητή την παρουσία του στον σημερινό αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σπύρος Φουρλάνος ήταν ο αδύναμος κρίκος με την κουταμάρα που έκανε στο 40' με συνέπεια να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.

Στο ύψος του: Ο Ιγκλέσιας για ακόμα μία φορά στάθηκε στο ύψος του κερδίζοντας σχεδόν όλες τις... μονομαχίες στην μεσαία γραμμή.

Η γκάφα: Και στην γκάφα θα βάλουμε την ενέργεια του Φουρλάνου κυρίως γιατί έγινε ένα δύο λεπτά αφότου είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη.

Το στραγάλι: Έστω και αν ήταν αυστηρή θα λέγαμε πως η αποβολή του Φουρλάνου ήταν σωστή για τον Μαντάκη, όμως από την άλλη θα μπορούσε να μην είχε δώσει το πέναλτι που ναι μεν δεν έφερε γκολ για τον Ατρόμητο, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν αυστηρό.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλή η διαφορά δυναμικότητας, αλλά αυτή θα πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο. Εκεί ο Ατρόμητος για 40 λεπτά δεν είχε καλή απόδοση, όμως το λάθος του Φουρλάνου άλλαξε τις ισορροπίες και έφερε την άνετη νίκη για τους γηπεδούχους. Όσον αφορά την Καλλονή μέχρι εκείνο το σημείο θα μπορούσε να κάνει όνειρα για κάτι καλό, κάτι καλό που θα έρθει αν συνεχίσει έτσι.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ούμπιντες (Γεωργίου 70'), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Καραμάνος (Φωτάκης 82'), Παπαδόπουλος (Φάμπιο 64')

Καλλονή (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουάνι (Γιατζιτζόγλου 66'), Καλτσάς, Βαλιός, Ζος (Κεϊτά 46'), Γάλας, Φουρλάνος, Φαρία, Ποντάνι, Γιορέντε, Καζάκης (Νιαμπούγιου 74')

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα