Άρης - Ξάνθη 1-1

Απόστολος Παγώνης
Άρης - Ξάνθη 1-1

bet365

Η φλόγα υπάρχει αλλά ως εκεί... Ο Άρης δεν κέρδισε ούτε την Ξάνθη στο «Κλ. Βικελίδης» (1-1) και πλέον ζητάει όχι ένα αλλά πολλά... θαύματα για να σωθεί!

Ο Άρης σ’ ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς γυρισμό, όπως το χαρακτήρισαν, δεν τα κατάφερε. Η νίκη δεν ήρθε ποτέ, γιατί και η ισοπαλία είναι σαν ήττα, παρότι πάλεψε, προσπάθησε, αλλά προδόθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Οι Θεσσαλονικείς έχουν 13 βαθμούς και είναι τελευταίοι στη βαθμολογία, χωρίς νίκη από την 20η Οκτωβρίου. Πλέον ζητείται ένα θαύμα για τη σωτηρία. Το πώς θα έρθει θα πρέπει να το βρουν οι παίκτες το τεχνικό τιμ, αλλά και η διοίκηση.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από ασίστ του Πουλίδο στον Μάνταλο, για να ισοφαρίσουν με τον ίδιο τρόπο ύστερα από λάθος του Βάλλα το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ο Μπακασέτας. Εκτός από τα δύο τέρματα τόσο ο Άρης όσο και η Ξάνθη δεν έβγαλαν φάσεις για να διεκδικήσουν την νίκη.

Πως ξεκίνησαν

Ο Σούλης Παπαδόπουλος με σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση με την Ξάνθη με τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Βλάχος και αριστερά ο Τσουμάνης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Γιαννίτσης. Στο κέντρο οι Οικονομόπουλος, Καμινιώτης και Τάτος. Στις πτέρυγες οι Μπακασέτας και Μανίας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο.

Ο Μάουρερ παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τους Τσέμα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Κομεσίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χοσέμι και Βάλλας. Στο κέντρο οι Γκαρσία και Φλίσκας. Στις πτέρυγες οι Μαρίν και Σολτάνι, στον άξονα ο Μάνταλος και στην επίθεση ο Σολάρι

Ο Άρης με πίεση σε όλο το γήπεδο, με τις γραμμές να παίζουν κοντά και τα λάθη να είναι ελάχιστα έβαλε την Ξάνθη στον δικό του ρυθμό. Οι γηπεδούχοι μ’ ένα γρήγορο κέντρο σε σχέση με την Ξάνθη, έφταναν πιο εύκολα στα καρέ του Τσέμα. Όμως υστερούσε στην τελική προσπάθεια καθώς σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες του αντί να σημαδεύουν τα δίχτυα λειτούργησαν περισσότερο σαν αμυντική.

Μέσα ο Παπαδόπουλο έξω ο Καμινιώτης
Πολύ γρήγορα οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή καθώς σε μια επαφή που είχε με τον Μάνταλο ο Καμινίωτης τραυματίστηκε με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να περάνει στο παιχνίδι.

Ανέβηκε με Μπαξεβανίδη
Η Ξάνθη έδειχνε να είναι μπλοκαρισμένη στον άξονα με τον Μάουρερ να ζητάει από τον Μπαξεβανίδη να μην είναι στατικός και ν’ ανεβαίνει στην περιοχή του Άρη. Έτσι λοιπόν οι Ακρίτες έγειραν από τα δεξιά και με πολλές στημένες μπάλες μετά το 25λεπτό έβαλαν παίκτες στα καρέ του Διούδη.

Δυνατές μονομαχίες
Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε δυνατές μονομαχίες, αλλά και αρκετά νεύρα με τον Κάκο να κιτρινίζει αρκετούς παίκτες. Η Ξάνθη σε μια αντεπίθεσή της στο 39’ από τα αριστερά δημιούργησε για πρώτη φορά ρήγμα στην άμυνα του Άρη. Ο Σολτάνι έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρίν πιεζόμενος από τον Γιαννίτση δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ξεκίνησε με φάση
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο άρης είχε την ευκαιρία από στημένη φάση και πάλι στο 47'. Μετά από φαουλ του Τάτου ο Αγκάνθο έπιασε την κεφαλιά με τον Τσέμα να απομακρύνει αρχικά. Ο Γιάννιστης προσπάθησε να σουτάρει όμως κόπηκε από τους αμυντικούς της Ξάνθης.

Τον κρέμασε και πάλι η άμυνα
Από λάθος στην άμυνα του Άρη και πιο συγκεκριμένα του Πουλίδο η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μάνταλο στο 52ο λεπτό. Ο Γκαρσία από τα δεξιά εκτέλεσε το φάουλ ο Ισπανός αμυντικός έδιωξε όμως πάνω στον Μάνταλο και με κοντινό πλάσε έγινε το 0-1.

Έχασε το γκολ για να γίνει ομαδικός
Η Ξάνθη μετά το γκολ πίεσε περισσότερο τον Άρη δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους που είχαν μπλοκάρει. Η αλλαγή του Βασιλακάκη έδωσε ταχύτητα στην μεσαία γραμμή για τους Ακρίτες που έπαιζαν περισσότερο με τον Μαρέν. Μάλιστα στο 58' ο μεσοεπιθετικός της Ξάνθης έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Σε μια αντεπίθεση ο Μαρέν αντί να τελειώσει μόνος την προσπάθεια προτίμησε να δώσει πάσα η οποία ήταν κακή.

Η ασίστ του Βάλλα και 1-1
Από λάθος του Βάλλα στο 68’ ο Άρης που είχε πολλά προβλήματα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπακασέτα. Ο αμυντικός της Ξάνθης γύρισε στον Τσέμα χωρίς όμως να έχει εικόνα για το ποιος βρίσκεται δίπλα του. Ο Μπακασέτα μπήκε στην φάση και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το Βικελίδης ηρέμησε με τους φιλάθλους να επιστρέφουν και πάλι την στήριξή τους στους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλο.

MAN OF THE MATCH: Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Τσέμα ήταν σταθερός στις όποιες προσπάθειες έκαναν οι Θεσσαλονικείς στην εστία του.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άρης μετά το γκολ της Ξάνθης δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα κι όταν ο Μπακασέτας ισοφάρισε οι Ακρίτες έδειχναν να είναι πιο καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αγκάνθο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κακός χωρίς προσφορά μέσα στην ομάδα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και το βασικό σου φορ απλά δεν μπορεί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάνταλος και Μπακασέτας πέτυχαν τα δύο γκολ της αναμέτρησης με τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στο Πρωτάθλημα


Η ΓΚΑΦΑ: Πουλίδο και Βάλλας μοίρασαν από μια ασίστ στους Μάνταλο και Μπακασέτα αντίστοιχα με τους δύο τελευταίους να μην χάνουν την ευκαιρία να χρηστούν σκόρερ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κάκος έκανε σήμερα αρκετά λάθη όπως στην κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία, στην σύγκρουση του Τσέμα με τον Μπαξεβανίδη που κακός υπέδειξε φάουλ υπέρ της Ξάνθης. Ενώ οι δύο ομάδες φωνάζουν για πέναλτι στον Μανιά και ένα στον Σολτάνι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Άλλη μια ισοπαλία για τον Άρη, αυτή την φορά κόντρα στην Ξάνθη. Μπορεί να υπήρχε η διάθεση όμως αυτό δεν φτάνει για να σώσει τον Άρη από τον υποβιβασμό. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα και μέσα στην ομάδα τότε οι «κίτρινοι» θα παρουσιάζουν παρόμοιες εικόνες όπως η αποψινή, όπου μετά το γκολ της Ξάνθης να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο. Η Ακριτική ομάδα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό παρότι ο Μάουρερ δεν έμεινε ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα