Κάναμε τη δουλειά... παντού

Κάναμε τη δουλειά... παντού

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Κάναμε τη δουλειά... παντού

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα, τα σφυρίγματα του Δασκαλόπουλου, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου.

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη για τον ΠΑΟΚ, αν και ποτέ μη λες ποτέ, κερδίσαμε τον Απόλλωνα τόσο όσο χρειαζόταν για να μην έχουμε κανέναν νταλγκά στη ρεβάνς και διαπίστωσα πως στην Ελλάδα δεν είναι πιο γραφική ούτε η Τζια, ούτε το Πήλιο, ούτε τα Μετέωρα.

Έζησα τη συνέντευξη Τύπου του Λόρι Σάντσεθ, προπονητή του Απόλλωνα και ο νούμερο ένα σε συμπεριφορά γραφικότητας σε συνέντευξη Τύπου. Ο άνθρωπος, μπήκε στην αίθουσα με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάτι που έκανε και στο πρώτο ημίχρονο όταν και κοιτούσε τον τέταρτο περίπου οκτώ λεπτά στα μάτια, έχοντας πλάτη στο γήπεδο μετά το αστείο όντως έμμεσο που πήρε ο ΠΑΟΚ και σκόραρε.

Ο Άγγλος, ο και καλά πολιτισμένος, στάθηκε στη φάση του εμμέσου που όντως ήταν ένα από τα πολλά γελοία σφυρίγματα ενός διαιτητή που θα ασχοληθώ παρακάτω, αλλά αλλοίωσε την πραγματικότητα στη φάση του Γλύκου στο πρώτο λεπτό, όταν και ποτέ η μπάλα δεν πέρασε εκτός περιοχής, στο έμμεσο που πήρε η ομάδα του, σε πολύ καλύτερο σημείο από αυτό που αδίκως πήραμε εμείς.

Αυτός, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε αυτό που είδαμε όλοι, αλλά επέμενε πως έπρεπε να αποβληθεί ο Γλύκος που και με τη μπάλα να πέρασε εκτός, την είχε πιάσει εντός και από τη φόρα του έκανε ένα βήμα που έδωσε το δικαίωμα στον Δασκαλόπουλο να σφυρίξει λανθασμένα. Δίπλα του ο Σάντσεθ είχε και έναν βοηθό βγαλμένο από το Σταρ Τρεκ, ο οποίος όταν επέμεναν οι συνάδελφοι πως το έργο δεν είναι όπως το παρουσιάζει ο διπλανός του, γελούσε νευρικά σα να λέει «τι μαλάκες είναι αυτοί» και παραλίγο να γίνει η πρώτη συνέντευξη ροντέο, μετά από καιρό στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας.

Ο Δασκαλόπουλος ήρθε με στόχο στη Τούμπα να κάνει άνω κάτω το παιχνίδι. Μάλιστα, ο Κορίνθιος είναι τόσο εμετικός που με το καλημέρα βάζει τον ΠΑΟΚ τσαμπουκά στη περιοχή του και τον Απόλλωνα σε ρόλο πίεσης στην αντίπαλη άμυνα. Μέχρι το 15΄, οι παίκτες αλλά και ο κόσμος, έχουν πάθει αμόκ με αυτά που σφυρίζει αυτό το πράγμα με αποτέλεσμα να μη παίζεται ποδόσφαιρο.

Μετά, ανέβηκε ο Κάτσε και ο Μαντούρο, πήρε μπάλες ο Βούκιτς, η μπάλα έβγαινε γρήγορα κάθετα και στο 27΄, ένα όντως αστείο έμμεσο, έφερε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Και πόσο αστείοι μπορεί να είναι, αφού έχει καταλάβει τι έχει δώσει στο 1΄, με αποτέλεσμα να κάνει την κουτοπονηριά και να δώσει ένα έμμεσο υπέρ του ΠΑΟΚ σε κακό σημείο. Όμως ο ΠΑΟΚ είχε Βούκιτς.

Ο Σέρβος παστέλωσε δύο φαουλάκια και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, παρότι ακυρώνει καθαρό γκολ του Τζαβέλλα και στο 93΄, ο ΠΑΟΚ βγαίνει στη κόντρα 4 με 2 και λήγει το παιχνίδι. Ο Δασκαλόπουλος είναι άλλο ένα παιδί της παρέας και τον είδα αποφασισμένο. Έκανε γκέλα ο Ολυμπιακός και θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς.

Αύριο, υπογράφει ο Χούσεν, ένα παιδί που έχει στοιχεία και απλά ο ΠΑΟΚ κατέληξε σε μία τέτοια λύση γιατί δεν βρήκε κάτι πιο μόνιμο, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βάζεις οψιόν. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα σου κάτσει ένας διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ολλανδίας.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ κάλυψε τη μεσαία του γραμμή όσο καλύτερα μπορούσε με Μαντούρο, Μάρτενς, Νάτχο και βέβαια την επιστροφή Κάτσε, ενώ απέκτησε και έναν Αργεντινό διεθνή όπως ο Ινσαουράλδε, που αποτέλεσε μόνιμο στέλεχος της καλύτερης άμυνας της Μπόκα όχι πριν καμιά δεκαετία, αλλά πριν δύο χρόνια.

Θα κάνω καλύτερη ανάλυση μέσα στην επόμενες μέρες, γιατί η ώρα πέρασε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00