Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0

bet365

Ο κακός (στο 1ο ημίχρονο) Παναθηναϊκός είχε καλό Καπίνο και με γκολ του Αμπέιντ πήρε αγχωτική νίκη (1-0 τον Πλατανιά) κάνοντας πρώτη φορά στην σεζόν το «3x3»! Κόκκινη για τον Βλαχοδήμο στο 83'.

Ο... άγιος Καπίνο και το 100% του Νάνο!

Από την μία ένας Παναθηναϊκός στα... χειρότερα του. Με αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός εκτός κλίματος. Καμία ηρεμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αμυντική αστάθεια και αρκετά προβλήματα από τα άκρα. Από την άλλη ένας Πλατανιάς εξαιρετικά στημένος, με αριθμητική και συνολική υπεροχή στον άξονα που δεν είχε κανένα πρόβλημα να «αναχαιτίσει» τα αρκετά γεμίσματα των γηπεδούχων.

Οι Κρητικοί αφού τα βρήκαν σκετικά εύκολα στο αμυντικό κομμάτι, δεν άφησαν... αναπάντητη την τραγική εικόνα του «τριφυλλιού» που έκανε έξαλλο τον Γιάννη Αναστασίου, βρήκαν κενούς χώρους και απείλησαν τέσσερις φορές την εστία του Στέφανο Καπίνο(32΄Τόρες, 38' Κατάι, Τόρες, 44' Κατάι). Ο διεθνής πορτιέρο, όμως, κατέβασε... ρολά, είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και κράτησε το μηδέν.

Τι έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο; Ο Νάνο. Ναι, ο Ισπανός μπακ που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς «κρίκους» για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Ίβηρας άσος ανέβηκε για πρώτη φορά έξω από την περιοχή του Πλατανιά στο 40'(είχε εντολή να περιορίσει τα ανεβάσματα του λόγω Βλαχοδήμου) και από τα δικά του πόδια ήρθε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Εξαιρετικό κάθετο πέρασμα τον Κλωναρίδη, γύρισμα της μπάλας και ο επερχόμενος ο Αμπέιντ που βρήκε την μπάλα σαν... λουκούμι την έστειλε στο πλεκτό και κόντρα στη ροή του ματς, έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Σοβαρεύτηκε και έκανε «3 στα 3»

Στην επανάληψη, η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Λαγός ανάγκασε τον Γιάννη Αναστασίου να προσαρμόσει τα πλάνα του. Έβγαλε τον νεαρό μέσο που ήταν... επικίνδυνος για δεύτερη και αποβολή, πέρασε στο ματς τον Μπαϊράμι και έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ, τους Ζέκα και Πράνιτς. Με αυτό το «δίδυμο» ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από τον Πλατανιά που δεν μπόρεσε να κάνει ότι και στο πρώτο μέρος. Συνέβαλλε και σε αυτό ο περιορισμός του Κατάι αλλά και η έξοδος του από το παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσαν να κάνουν την... δουλειά με πολύ λιγότερο άγχος. Παρόλα αυτά Μπεργκ και Αμπέιντ σπατάλησαν τις μεγάλες φάσεις που είχαν προς το φινάλε της αναμέτρησης, ωστόσο, η αποβολή-δώρο του Βλαχοδήμου στο 83' έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Κάπως, έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες, δείχνοντας πως μπορεί να πάρει την νίκη ακόμη και όταν δεν πιάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης.

MAN OF THE MATCH: Πολύ εύκολη η επιλογή. Στέφανος Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Ήταν καθοριστικός για το αποψινό «τριφύλλι» που τα... χρειάστηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικές αποκρούσεις από τον διεθνή πορτιέρο που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, κρατώντας μέχρι τέλους το μηδέν στην εστία του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δεν είναι μόνο το γκολ που σημείωσε και έκρινε την αναμέτρηση. Αυτό, ναι, ήταν το πιο σημαντικό από όσα έπραξε ο Μεχντί Αμπέιντ κόντρα στον Πλατανιά. Ο Αλγερινός χαφ ήταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του «τριφυλλιού», δημιούργησε, έτρεξε πολύ και επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν οι Κρητικοί έκαναν αυτό που έπρεπε στο πρώτο μέρος, η εικόνα του ματς θα ήταν πολύ διαφορετική. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, όμως, δεν είχαν έστω κάτι από την εκτελεστική δεινότητα του προπονητή τους. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από Κατάι και Τόρες που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον καταπληκτικό Καπίνο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ανοήτη ενέργεια του Βλαχοδήμου έβαλε... ταφόπλακα στις ελπίδες που είχε ο Πλατανιάς να καταφέρει να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ο μικρός αποβλήθηκε στο 83' και έπειτα από μία ενέργεια που δεν επιτρέπεται από επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Έχει υποδειχθεί σε αντικανονική θέση αλλά εκείνος προτίμησε να σπριντάρει και να... κεραυνοβολήσει τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας τον στο σώμα. Δίκαιη δεύτερη κίτρινη και αποβολή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Προφανώς ο Παναθηναϊκός... απαγορεύεται να πάρει πέναλτι. Στο 81' και ενώ ο Καρέλης έχει ξεφύγει από τον Φαέσκα, ο στόπερ του Πλατανιά τον τραβάει πεντακάθαρα από το χέρι παρατεταμένα και μέσα στην περιοχή(έχει ξεκινήσει απ' έξω) αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν δείχνει την παράβαση. Από κει και πέρα, στιγμές αργότερα αποβάλλει σωστά τον Βλαχοδήμο, ο οποίος και ενώ είχε υποδειχθεί σε οφ-σάιντ έκανε αρκετά μέτρα με την μπάλα και την έστειλε με δύναμη πάνω στον Καπίνο. Δεύτερη κίτρινη για τον νεαρό που ανήκει στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA.GR: Οι καινούριες ομάδες μεγαλώνουν, όταν καταφέρνουν να παίρνουν εκείνο που θέλουν ακόμη και στην όχι και τόσο καλή τους μέρα. Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος απέναντι στον Πλατανιά αλλά ήταν αποτελεσματικός, βρήκε το γκολ με τον Αμπέιντ και στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε. Δεν απειλήθηκε στην επανάληψη, θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία. Το «τρίποντο» και η τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα