Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0

bet365

Στην κοπή της πίτας του Λεβαδειακού ο Γιώργος Μάγκας με το κλαρίνο του έκλεψε την παράσταση! Στη νίκη (2-0) επί του Εργοτέλη ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν... όλα τα λεφτά!

Πως ξεκίνησαν

Για τον Λεβαδειακό, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Πρζιρόβσκι, με τους Μάνγκα, Γεωργίου μπροστά του, τον Νικολακάκη δεξιά και Κώτσιο αριστερά. Στον άξονα έπαιξε ο Κονέ με τον Μανόλο, με τους Ροτζέιρο, Λυκογιάννη και τους Μάντζιο, Βασιλείου στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης ξεκίνησε και πάλι με τον Καβουσάκη στην εστία, Σαρρής και Μεχία ήταν στο κέντρο της άμυνας, με τους Τζανακάκη, Πίτσο στα άκρα. Στον άξονα ήταν και πάλι ο Καρντόσο με τον Μπουχαλάκη δίπλα του και τον Ρομάνο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αναστασάκος, με τους Μπαντιμπανγκά και Διαμαντάκο να τον πλαισιώνουν.

Το παιχνίδι ήταν κομβικό και για τις δύο ομάδες, αφού τα τελευταία αποτελέσματα ήταν αρνητικά και έτσι, αμφότερες έψαχναν μία νίκη που θα τους δώσει αυτοπεποίθηση, αλλά και ανάσα στην βαθμολογία. Αυτός που μπήκε πιο δυνατά, ήταν ο Εργοτέλης, ο οποίος έδειξε κεφάτος και προσπάθησε να ανοίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μάλιστα, έφτασε και κοντά στο να ανοίξει από νωρίς το σκορ, με τον Πρζιρόβσκι να αποκρούει εντυπωσιακά με το πόδι το κοντινό σουτ του Διαμαντάκου και να κρατάει, έτσι, ανέπαφη την εστία του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός είχε ως πρώτο μέλημα να πάει το παιχνίδι σε πιο κλειστό μοτίβο και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή, εκμεταλλευόμενος την αποτελεσματικότητά του. Και μπορεί στα πρώτα λεπτά να μην του βγήκε, όμως από το 15' και μετά, το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους, δεν άφηναν τους Κρητικούς να κατεβάσουν την μπάλα και πήραν τον έλεγχο.

Φάση και γκολ

Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Λεβαδειακού, που ήθελε μόλις μία αξιόλογη φάση για να σκοράρει και την βρήκε στο 26'. Μετά από ασταθή απομάκρυνση της άμυνας των Κρητικών, ο Ροτζέιρο βρήκε τον Μάντζιο, αυτός στόπαρε όμορφα την μπάλα και από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καβουσάκη.

Το τέρμα αυτό αναστάτωσε τους Κρητικούς, που έχασαν την συγκέντρωσή τους και λίγο αργότερα το πλήρωσαν με ακόμα ένα γκολ. Ήταν το 32ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του Τζανακάκη ο Ροτζέιρο πήρε την μπάλα, έστρωσε όμορφα στον Μάντζιο που με απευθείας σουτ νίκησε τον Καβουσάκη για ακόμα μία φορά, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να μην μπορεί να μπλοκάρει σταθερά.

Ρίσκο χωρίς αντίκτυπο

Μετά από αυτή την, αρνητική για τον Εργοτέλη, εξέλιξη, ο Πετράκης αναγκάστηκε να ρισκάρει και να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την ομάδα του, ενώ με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χαντί, που είναι μεσοεπιθετικός, αντί του αριστερού μπακ Πίτσου. Παρόλα αυτά, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τους Κρητικούς να έχουν, μεν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν.

Το ψαλιδάκι του Διαμαντάκου στο 54' και το σουτ του Αναστασάκου στο 70' πέρασαν άουτ, με τον Εργοτέλη να φτάνει μόλις μία φορά κοντά στο να μειώσει, όμως η κεφαλιά του Ρομάνο στο 82' βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε και αυτή άουτ. Μάλιστα, ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα ένα τέρμα, με τον Λυκογιάννη στο 79' και το 80' να δημιουργεί δύο πολύ καλές φάσεις, αλλά να μην μπορεί τελικά να νικήσει τον Καβουσάκη.

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Ροτζέριο, Μανόλο (10’ Πετράτσι), Μάντζιος (90+2'), Βασιλείου (82’ Καπό)

Εργοτέλης (Γ. Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος (46’ Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (83’ Κούτρης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος (73’ Βερπακόφσκις)

MVP Μάντζιος. Πραγματικά, τρομερή εμφάνιση. Κέρδισε από νωρίς την κίτρινη του Σαρρή, κάτι που ανάγκασε τον προσωπικό του αντίπαλο να τον μαρκάρει πιο... μαλακά. Το εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε δις και με το 6ο του τέρμα, οδήγησε τον Λεβαδειακό στην 6η του νίκη.

Στο ύψος του. Ροτζέιρο. Έκανε πάρα πολύ δουλειά, σέρβιρε και τα δύο γκολ στον Μάντζιο και γενικά ήταν εκ των κορυφαίων. Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση για τον 29χρονο μέσο των Βοιωτών.

Αδύναμος Κρίκος. Σαρρής. Σε πολύ κακή μέρα βρέθηκε ο αμυντικός του Εργοτέλη, που δεν θύμισε σε τίποτα τον... βράχο της άμυνας του Εργοτέλη τον 1,5 τελευταίο χρόνο. Τεράστιο ρόλο έπαιξε η γρήγορη κίτρινη κάρτα, με τον Μάντζιο να του βάζει... δύσκολα.

Γκάφα. Ο Πετράκης έχει επιλέξει να δώσει χρόνο στον Καβουσάκη, αλλαγή που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην αμυντική λειτουργία των Κρητικών. Λείπουν η οργάνωση και οι αποκρούσεις του Αθανασίου, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα και σήμερα.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από τον Αμπάρκιολη και τους βοηθούς του, σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι για αυτούς, χωρίς δύσκολες φάσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα