Τέλος στην... πατέντα του υποβιβασμού!

Gazzetta team
Τέλος στην... πατέντα του υποβιβασμού!

bet365

Τέλος στο... κόλπο του υποβιβασμού στη Γ' Εθνική ώστε να σβήνονται τα χρέη των ομάδων είναι έτοιμη να βάλει η ΕΠΟ, ψηφίζοντας διάταξη που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των συλλόγων.

Τον δρόμο που επέλεξε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ακολούθησε και η Λάρισα, ενώ τα σενάρια που θέλουν και τον Άρη να πράττει το ίδιο στο τέλος της σεζόν σε περίπτωση αγωνιστικού του υποβιβασμού στη Football League, δίνουν και παίρνουν. Στην ΕΠΟ φοβούνται όπως φαίνεται ότι μπορεί μέσα σε μια σεζόν αρκετές ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας να μη δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να πέσουν στη Γ' ερασιτεχνική και να «καθαρίσουν» οικονομικά και πρόκειται να ψηφίσουν διάταξη στον ΚΑΠ που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των ομάδων, σύμφωνα με το «Goal».

Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή θα αναφέρει ότι ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας για οικονομικούς λόγους, θα μπορεί να επιστρέψει στη Football League μετά από μία 3ετία ή 4ετία και η οποία (διάταξη) εφόσον ήταν σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι, θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν ακολουθούσε τον δρόμο της Γ' κατηγορίας η ΑΕΚ.

Παράλληλα στην Ομοσπονδία υπάρχουν σκέψεις που θα αποτρέπουν και πρακτικές όπως αυτή τη της Κέρκυρας με την Κασσιώπη, όπου η πρώτη διαλύθηκε ως ΠΑΕ λόγω χρεών, η δεύτερη έδωσε το ΑΦΜ της, πήρε παράλληλα το όνομα των Κέρκυρας και είναι έτοιμη να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Super League.

H αγωνία της ΑΕΚ για ΟΥΕΦΑ

Από εκεί και πέρα μπορεί η ΑΕΚ να... ξεμπέρδεψε σε ό,τι αφορά τα χρέη της, όμως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως εφόσον επιστρέψει στην Super League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ότι θα είναι καλοδεχούμενη από την ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία άλλωστε έχει θεσπίσει ολόκληρο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τα χρέη των ομάδων προς παίκτες, συλλόγους και ασφαλιστικά ή φορολογικά ταμεία και πλέον είναι πολύ αυστηρή. Εκείνος ωστόσο που όπως φαίνεται θα αναλάβει προσωπικά το πρότζεκτ της επανασύνδεσης της Ένωσης με την ΟΥΕΑ, είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα