Κορυφαίοι Κριστιάνο, Ινιέστα, Σιμεόνε

Γιώργος Καραμάνος
Κορυφαίοι Κριστιάνο, Ινιέστα, Σιμεόνε

bet365

Οι Ισπανοί προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων της Πριμέρα επέλεξαν τους δικούς τους εκλεκτούς για το 2013 σε πέντε κατηγορίες.

Η πολιτική εφημερίδα «El Mundo» ζήτησε από τους προπονητές και τους αρχηγούς όλων των ομάδων της Πριμέρα Ντβισιόν να κατονομάσουν τους δικούς τους κορυφαίους στο ποδόσφαιρο για το 2013. Οι κατηγορίες ήταν πέντε:

Καλύτερος Ισπανός ψηφίστηκε ο Αντρές Ινιέστα που επικράτησε του Τσάμπι Αλόνσο και του «Ισπανού» Ντιέγκο Κόστα.

Καλύτερος ξένος στο ισπανικό πρωτάθλημα αναδείχτηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που άφησε 2ο τον Λιονέλ Μέσι και 3ο τον Ραδαμέλ Φαλκάο. Πάντως ο Μέσι ήταν 1ος στις προτιμήσεις των προπονητών, με τον Ρονάλντο να επιλέγεται από τους συναθλητές αντιπάλους του.

Καλύτερος προπονητής στην Ισπανία θεωρήθηκε ο Ντιέγο Σιμεόνε, με 2ο τον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος όμως απείχε πολλούς ψήφους.

Κορυφαίος ξένος εκτός συνόρων αναδείχτηκε ο Φρανκ Ριμπερί, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να ακολουθεί και λίγο πιο πίσω τους Αντρέα Πίρλο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Κορυφαίος προπονητής εκτός συνόρων ήταν ο Γιουπ Χάινκες, έχοντας όμως πολύ μικρή διαφορά από τον 2ο Γίργκεν Κλοπ και με 3ο τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

* Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ψήφισε αντίστοιχα τους Τσάμπι Αλόνσο, Μέσι, Ριμπερί, Χάινκες!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα