Αυτή είναι η καλή δεξαμενή

Αυτή είναι η καλή δεξαμενή

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Αυτή είναι η καλή δεξαμενή

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα σε λίγες γραμμές στο blog του στο gazzetta το πώς χτίστηκε η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το συνδυάζει με την επικαιρότητα.

Καταλαβαίνω ότι αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν άλλοι με σκεπτικισμό κι άλλοι με επιφυλακτικότητα μεταγραφικές κινήσεις όπως του Πελέ του Εργοτέλη και του Αυλωνίτη του Πανιώνιου. Υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται για κάποια ονόματα, που ενθουσιάζουν.

Από την άλλη, εγώ δεν υποτιμάω ποτέ κανένα απόκτημα του Ολυμπιακού από την ελληνική αγορά. Πολύ απλά, γιατί η δεξαμενή του ελληνικού πρωταθλήματος έχει αποδειχθεί υπερπολύτιμη για τους ερυθρόλευκους. Χρόνια τώρα. Έτσι έχτισε την κυριαρχία της η ομάδα επί Κόκκαλη, έτσι γίνεται και τώρα επί Μαρινάκη!

Βεβαίως και δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την παρουσία ονομάτων όπως οι Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Σαβιόλα, αλλά και παικταράδων όπως οι Μιραλάς, Τουρέ, Ιμπαγάσα, Ίβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Μέλμπεργκ και την σημαντικότητά τους στο χτίσιμο του μύθου του Ολυμπιακού αυτά τα 18 χρόνια-γιατί μυθικό είναι να παίρνει μία ομάδα 16 στα 18 πρωταθλήματα.

Αλλά ο κορμός πάντοτε ήταν οι παίκτες από την Ελλάδα.

Παλιότερα οι Τζόλε, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Καραπιάλης, Αλεξανδρής, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καραταίδης, Μαυρογενίδης, Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης.

Στη συνέχεια οι Νικοπολίδης, Στολτίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Αβραάμ, Πάντος, αλλά κι εσχάτως οι Τζιμπούρ, Αμπντούν.

Και τώρα οι Μήτρογλου, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Ολαϊτάν.

Και αύριο μπορεί να είναι οι Κολοβός, Αυλωνίτης, Πελέ, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Βλαχοδήμος.

Το ελληνικό πρωτάθλημα, που επιχειρούν όλοι να το απαξιώσουν, ειδικά όσο το κερδίζει συνέχεια ο Ολυμπιακός, πάντα βγάζει καλούς παίκτες. Κι αυτό θα είναι πάντα η βάση του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.