Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

Gazzetta team
Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

bet365

Έγινε θρίλερ στο φινάλε, ακυρώθηκε γκολ του ΟΦΗ και με το 2-1 η Ξάνθη ανέβηκε περισσότερο βαθμολογικά και πλέον ξεκάθαρα κοιτάει τα play off και το... ευρω-εισιτήριο!

Μια χαρά ήταν το παιχνίδι στα Πηγάδια, με καλό ρυθμό πολλές φάσεις, ανοιχτό, όμως στο τέλος όλα χάλασαν... Αποβολές για τους Σα Πίντο και Κουτσιανικούλη την στιγμή που οι Κρητικοί είχαν μειώσει και ξαναμπεί στο παιχνίδι, ακυρωμένο γκολ του Παπάζογλου στην τελευταία φάση εν μέσω διαμαρτυριών, το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Ξάνθη να φτάνει στη νίκη επί του ΟΦΗ και να μένει σε τροχιά πλέι οφ.

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να μην κλείνονται και να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ μόλις στο 2'. Ο Παπάζογλου, όμως, δεν βρήκε καλά την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Τσέμα μπλόκαρε. Στο 6' ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Τριάδης έκανε ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής, για να αποκρούσει ο Φερνάντες αρχικά και στη συνέχεια να σωθεί από το αριστερό κάθετο δοκάρι του!

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και άλλη ευκαιρία στο 20', όταν ο Κουτσιανικούλης έβγαλε την σέντρα, ο Όγιος έκανε το κοντρόλ, όμως από πολύ καλή θέση δεν έκανε καλά το σουτ, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Σουάρες (27') και Κάλαϊτζιτς (28') ανάγκασαν τους Φερνάντες και Τσέμα αντίστοιχα σε δύσκολες αποκρούσεις.

Το τέμπο συνέχισε να είναι υψηλό, με την Ξάνθη να φτάνει ξανά μία ανάσα από το γκολ στο 39', όταν ο Σολτάνι έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ! Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε με το μακρινό σουτ του Ντιέ (45'), το οποίο ο Φερνάντες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Παπάζογλου (51') να απειλεί πρώτος και τον Μάουερ να έχει την μεγάλη... έμπνευση να βάλει στο ματς τον Κάλβο στο 55'. Ο Ισπανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δευτερόλεπτα αργότερα άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το έμμεσο φάουλ σε καλή θέση και ο Κάλβο με ωραίο σουτ έκανε το 1-0!

Η απάντηση των Κρητικών παραλίγο να είναι άμεση, με τους Παπάζογλου (56') και Όγιος (57') να μην μπορούν να νικήσουν τον Τσέμα. Αφού, λοιπόν, οι παίκτες του Σα Πίντο δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν, το έκαναν ξανά οι γηπεδούχοι. Στο 62' ο Κάλβο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Σολάρι, ο Φερνάντες δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και το 2-0 ήταν γεγονός, με την Σούπερ Λιγκ να πιστώνει το γκολ στον πρώτο!

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί. Τελικά, η επιμονή τους δικαιώθηκε στο 76', όταν ο Κουτσιανικούλης μετά από προσπάθεια του Περογαμβράκη, μείωσε σε 2-1! Μετά από λίγο δευτερόλεπτα το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Ένα οφσάιντ έγινε η αφορμή για να αποβληθεί ο Σα Πίντο, που ήταν σε έξαλλη κατάσταση, στο 78', ενώ στο 81' αποβλήθηκε και ο Κουτσιανικούλης για διαμαρτυρία με απευθείας κόκκινη!

Ο Λαμπρόπουλος είχε χάσει τον έλεγχο, με τις διαμαρτυρίες του σκόρερ του ΟΦΗ να έρχονται για χέρι του Ντιέ εντός περιοχής μετά από φάουλ του Μιλιάζες, σε μία φάση που δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως κάνει χέρι ή όχι...

Η πίεση των Κρητικών, έστω και με 10 παίκτες, συνεχίστηκε, με τον Περογαμβράκη να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 86' (κοντινή προβολή άουτ) και τους Παπάζογλου (τον πρόλαβε ο Φερνάντες εκτός περιοχής) και Μακρή (πανέμορφη λόμπα από τα 30 μέτρα στην εξέλιξη της φάσης λίγο άουτ) στο 90+4'!

Όσοι πίστευαν ότι το ματς θα τελείωνε εκεί, έπεσαν έξω. Στο 90+6' ο Παπάζογλου σκόραρε με κεφαλιά, όμως ο Λαμπρόπουλος ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Μακουκούλα, σε μία φάση που ξανά δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κάτι το μεμπτό ή όχι! Κάπως έτσι τελείωσε και το παιχνίδι, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP: Με το που μπήκε στο ματς, έκανε την διαφορά. Ο Κάλβο άνοιξε το σκορ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 55', ενώ έκανε και το 2-0 στο 62' (τουλάχιστον σύμφωνα με την Σούπερ Λιγκ). Η... έμπνευση του Μάουερ έπιασε τόπο με τη μία και ήταν εκείνη που έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ (τουλάχιστον στην μεγαλύτερη διάρκεια) ήταν ο Φερνάντες. Ο γκολκίπερ των Κρητικών έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι ότι εκείνοι που τον απογοήτευσαν είναι οι συμπαίκτες επιθετικοί του...

Αδύναμος κρίκος: Ο Παπάζογλου ήταν κινητικός, μέσα στις φάσεις, είχε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι επιθετικοί, όμως, κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και σήμερα ο παίκτης του ΟΦΗ μπορούσε και καλύτερα. Για να είμαστε δίκαιοι, σκόραρε στο τέλος, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ...

Η γκάφα: Δεν υπήρξε στο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Ο Λαμπρόπουλος δεν είχε δώσει δικαιώματα μέχρι το τελευταίο 15λεπτο. Εκεί, που... χάλασε τα πάντα. Έχασε τον έλεγχο, απέβαλε τους Σα Πίντο και Κουτσιανικούλη, ενώ ελέγχεται τόσο για την τελευταία φάση, όταν ακύρωσε το γκολ του Παπάζογλου, όσο και για ενδεχόμενο πέναλτι του Ντιέ λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πολύ ωραίο το παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, που αντίθετα με την... μόδα, δεν κλείστηκαν στις άμυνές τους για να πάρουν το αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι πήραν στο τέλος τους 3 βαθμούς, όμως οι φιλοξενούμενοι άξιζαν περισσότερα.

Οι παίκτες του Μάουερ ήταν καλοί επιθετικά, όμως είχαν προβλήματα στον άξονα. Απειλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις και στάθηκαν τυχεροί. Οι παίκτες του Σα Πίντο από την άλλη πλήρωσαν κυρίως το γεγονός ότι σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες. Εκνευρίστηκαν στο τέλος, όμως συνέχισαν την πίεση, δείχνοντας πολλά καλά στοιχεία. Αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, ακόμη κι έτσι όπως πήγε το ματς θα μπορούσαν να φύγουν και με τη νίκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα