Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 3-2

Gazzetta team
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 3-2

bet365

Ο αρχικός... περίπατος (3-0) του Απόλλωνα έγινε αγχωτική νίκη (3-2), αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη που δίκαια... βάφτηκε μπλε!

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και μετά από 8 ματς ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες, έστω και αν στο τέλος το έκανε... θρίλερ! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0, όμως στις καθυστερήσεις ο Πανθρακικός μείωσε σε 3-2, έφτασε σε απόσταση αναπνοής, αλλά το... happy end ήταν για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Το πρώτο μέρος ήταν κάκιστο και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν ορθολογικά, είχαν την κατοχή, όμως αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην τελική πάσα. Το αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες του Σάντσες να κρατάνε με σχετική άνεση το μηδέν και να είναι εκείνοι πιο επικίνδυνοι. Πετρόπουλος (5'), Ίγκορ (14') και Κόρμπος (17') είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, με τον Τζόρβα να σώζει τους γηπεδούχους στην μεγαλύτερη ευκαιρία στο 24'.

Ο... παραλίγο σκόρερ ήταν ο Κόρμπος, που έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, όμως για καλή του τύχη βρέθηκε ο εκπληκτικός σε ακόμη μία βραδιά γκολκίπερ του Απόλλωνα να αποκρούσει. Ο Φαρινόλα (27') είχε την τελευταία καλή στιγμή, πριν ο ρυθμός πέσει και φτάσουμε στο τέλος, για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στο γκολ. Βέβαια, για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Έμποου, που έπεσε άγαρμπα πάνω στον Πετρόπουλο, για να δώσει ο Κουτσιαύτης το πέναλτι και ο Κόρμπος να κάνει το 1-0!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 54' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, την οποία τελείωσε ο Κάσες με πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής, για να καταλήξει η μπάλα λίγο άουτ! Εκεί που υπήρχαν δείγματα ότι οι παίκτες του Μάντζιου μπορούν να φτάσουν στο γκολ και να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, ήρθε ο Κόρμπος να τελειώσει – όπως φαινόταν τότε – το ματς. Μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου από δεξιά, ο μέσος του Απόλλωνα με δυνατή κεφαλιά έκανε και το 2-0 με το 5ο του φετινό γκολ!

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να τον εκμεταλλευτούν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Σάντσες πήγαν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το ήθελαν, έχοντας και τον εξαιρετικό Τζόρβα να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ρομέου στο 74'. Έτσι, στο 82' ήρθε ο Αργυρόπουλος να κάνει και το 3-0, αφού πέρασε και τον Σέρεμετ!

Η φάση που άλλαξε το... τέλος ήρθε στο 87', όταν ο Αργυρόπουλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τον Απόλλωνα με 10 παίκτες. Έτσι, στο 89' ο Χασομέρης από κοντά μείωσε σε 3-1. Αρχικά, ο Τζόρβας είχε βγάλει (ξανά) την κεφαλιά του Ρομέου, όμως ο Χασομέρης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά. Οι γηπεδούχοι ανησύχησαν ακόμη περισσότερο στο 2' των καθυστερήσεων, όταν ο Ρομέου με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα για το 3-2! Τέλος καλό, όμως, όλα καλά για τον Απόλλωνα, καθώς κάπου εκεί σταμάτησε η αντεπίθεση του Πανθρακικού, που ξεκίνησε πολύ αργά, για να μείνει το 3-2 μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Κόρμπος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του Απόλλωνα. Έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση, έφτασε τα 5 γκολ στην κατηγορία και ήταν από τους κυριότερους λόγους που η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε στη νίκη.

Στο ύψος του: Χωρίς τον Τζόρβα δε θα έφτανε στη νίκη. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση, έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν και μπορεί να μην τα κατάφερε στο τέλος, όμως είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες στους βαθμούς που μαζεύει η ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Μοναδικό μελανό σημείο στην εμφάνισή του η αποβολή του στο 87'. Έβαλε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, έδωσε την ασίστ για το δεύτερο, ενώ ήταν ελάχιστες φορές που οι φιλοξενούμενοι επιτέθηκαν με επιτυχία από την πλευρά του. Κι όμως, από την στιγμή που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, παραλίγο να χάσει τη νίκη...

Η γκάφα: Η φάση του πέναλτι ήταν... αστεία. Δεν επιτρέπεται τέτοια αντίδραση, αν θες να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί ο Έμποου πήγε έτσι πάνω στον Πετρόπουλο, μία φάση που στοίχισε τα πάντα στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης δεν δυσκολεύτηκε και πολύ, καθώς το παιχνίδι δεν ήταν σκληρό. Οι κίτρινες ήταν λίγες, το πέναλτι σωστό, όπως και η δεύτερη κίτρινη στον Αργυρόπουλο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Μπορεί να μην έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, όμως ακόμη και τώρα αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Οι γηπεδούχοι ήταν κυνικοί, εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Μία νίκη που επιτρέπει να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας και να συνεχίσουν με καλύτερη ψυχολογία.

Οι φιλοξενούμενοι όπως κάνουν σε κάθε ματς πήγαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Μέχρι το 45' και από τη μέση και τα πίσω τα έκαναν όλα σωστά. Μπροστά στηρίχθηκαν στους Κάσες και Ίγκορ, που παρά την ποιότητά τους έμοιαζαν πολύ μόνοι... Τελικά, τα λάθη στην άμυνα καθόρισαν και το αποτέλεσμα, η αντίδραση ήρθε πολύ σωστά και σίγουρα ο Πανθρακικός δεν άξιζε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε...

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Κόρμπος (89' Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (72' Χατζηζήσης), Παντελίδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Χρήστου (62' Ζεκίνια), Ζος, Τζάνης, Έμποου (75' Ντιόγκο), Μίκουλιτς, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Κάσες, Ίγκορ (84' Χασομέρης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα