Κάποτε ήταν το μεγάλο ματς

Μαριάννα Αξιοπούλου
Κάποτε ήταν το μεγάλο ματς

bet365

Ο Αρης φιλοξενεί στο «Βικελίδης» τον Ολυμπιακό (19:30, NS1) σε ένα ματς που κάποτε θα ήταν το μεγάλο της αγωνιστικής! Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη με την Καλλονή (17:15, ΝS2).

ΟΦΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Έξω από το «Γεντί Κουλέ» υπάρχει μονόδρομος! Μετά τη βαριά ήττα στο Περιστέρι, το κλίμα στο Ηράκλειο διαταράχτηκε εκ νέου, αφού ο ΟΦΗ πήρε ανάσες ωστόσο ακόμα είναι πιο κοντά στην ουρά απ’ ό,τι στην πεντάδα. Οι Κρητικοί διατηρούν μετά από εφτά παιχνίδια το αήττητο στην έδρα τους, όμως απέναντί τους την Κυριακή έχουν τον κακό τους δαίμονα. Ο Λεβαδειακός, που είναι σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά και προέρχεται από τη νίκη επί του Πλατανιά, έχει εξαιρετική παράδοση στην έδρα του ΟΦΗ. Έχει χάσει έξι φορές σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αλλά έχει κερδίσει τέσσερις κι έχει αποσπάσει μια ισοπαλία, ενώ στα τελευταία τρία ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Κρήτη, οι Βοιωτοί δεν έχουν ηττηθεί! Ο ΟΦΗ κέρδισε για τελευταία φορά στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2010.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-ΟΦΗ 0-1, ΟΦΗ-Καλλονή 3-1, Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-0. / Λεβαδειακός-Πανιώνιος 2-0, Βέροια-Λεβαδειακός 4-3, Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,62 Χ: 3,77 2: 7,04
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κομίνης, Κάλφογλου, Ταρανάς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Περογαμβράκης (τραυμ.), Φραγκουλάκης (τραυμ.), Λαμπρόπουλος (τραυμ.) - Κάντζι (τραυμ.), Βασιλείου (τραυμ.), Πρζιρόφσκι (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Δεν είναι η πρώτη φορά που θα είναι το κεντρικό πρόσωπο. Η καριέρα του, εξάλλου, είχε αρκετούς σταθμούς, ώστε να βρίσκει συχνά παλαιούς φίλους. Ο Βαγγέλης Μάντζιος είχε βρεθεί στο Ηράκλειο τη σεζόν 2011-12 και είχε κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του τα τελευταία χρόνια με εφτά γκολ σε 22 παιχνίδια, κάτι που προσπαθεί να ξεπεράσει με τις φετινές του επιδόσεις, αφού έχει ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΑΟΚ

Όταν μιλάμε για την ξενιτεμένη Καλλονή, το ζητούμενο στην παράδοση είναι πάντα διπλό. Πρώτον αν έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν με τον αντίπαλό της και δεύτερον τι συμβαίνει στην έδρα που έχει επιλέξει να παίξει… Εδώ, λοιπόν, ξεκινούν τα καλά νέα για τον ΠΑΟΚ! Τα εισιτήρια για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη πωλούνται στην Τούμπα και ο δικέφαλος που έχει χάσει μόνο μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο, μπορεί να νιώθει άνετα. Όλες οι νίκες του ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα είναι με σκορ καρμπόν (σ.σ. 1-2), ενώ δεν έχει κερδίσει όποτε δεν έχει σκοράρει. Στα των δύο αντιπάλων, η Καλλονή έχει δύο συνεχόμενες βαριές ήττες που θέλει να ξεπεράσει, ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει κρατήσει μηδέν παθητικό για δύο σερί ματς, θέλει να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις των δύο τελευταίων αγώνων.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 17:15 (ΝS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Πλατανιάς 1-0, ΟΦΗ-Καλλονή 3-1, Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4. / ΠΑΟΚ-Άρης 3-1, ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 13,00 Χ: 5,25 2: 1,33
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουκουλάκης, Αλεξέας, Σταθόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Άλβες (τιμωρ.), Κριπιντήρης (τραυμ.), Αγρίτης (τραυμ.) – Στοχ (αμφιβ.), Αθανασιάδης (αμφιβ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Υπάρχει περίπτωση να στέκει λογικά το ενδεχόμενο να προκύψει πρόβλημα για τον Χουμπ Στέφενς; Λογικά, λοιπόν, όχι! Στον ΠΑΟΚ, όμως, τα τελευταία χρόνια πρώτον εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο… Γκαρσία και επιπλέον πάντα μπορεί να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει επιδείξει έργο στη Θεσσαλονίκη, όμως τρία συνεχόμενα μέτρια αποτελέσματα καμιά φορά μπορούν να αποδειχθούν αρκετά. Η ισοπαλία με τον Απόλλων, η ισοπαλία με τον Άλκμααρ κι αν τριτώσει το κακό, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Στέφενς θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Αν δεν ήταν το κύπελλο, η προϊστορία θα ήταν στο μηδέν! Η κληρωτίδα, όμως, τους έχει φέρει τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν αντίπαλους και σε όλες τις περιπτώσεις ο Πανθρακικός πανηγύρισε. Η ομάδα της Κομοτηνής μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών, αφού μόνο την περυσινή σεζόν αναμετρήθηκαν σε ματς που δεν ήταν νοκ άουτ. Ο Πανθρακικός είναι απ’ τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας με συγκομιδή εφτά βαθμών, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν αποκλειστικά και μόνο ομάδα έδρας! Οι νεοφώτιστοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και ψάχνουν την πρώτη τους νίκη με προπονητή τον Λόρι Σάντσεζ. Στη Ριζούπολη έχουν μαζέψει ως τώρα εννέα βαθμούς, όμως έχουν να κερδίσουν από τις 29 Σεπτεμβρίου και τη νίκη επί του Λεβαδειακού.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρα»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-ΟΦΗ 0-1, Απόλλων-Παναθηναϊκός 1-1, ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0. / Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4, Άρης-Πανθρακικός 2-2, Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,57 Χ: 3,20 2: 3,07
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουτσιαύτης, Τάτσης, Βέρρης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μίνγκας (τιμωρ.) – Μερινό (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μπορεί μια ήττα να επιβεβαιώνει ότι είσαι σε καλή κατάσταση; Αν είναι στο Στάδιο Καραϊσκάκη και από τον Ολυμπιακό, τότε ναι, μπορεί. Το μικρό σερί που είχε χτίσει ο Αστέρας με δύο συνεχόμενες νίκες και πέντε σερί παιχνίδια χωρίς ήττα έλαβε τέλος στο Φάληρο, αλλά με τρόπο που κάθε άλλο παρά προβλημάτισε τους Αρκάδες. Επιστρέφοντας στην έδρα τους, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν Πανιώνιο που έχει να σκοράρει τρεις αγωνιστικές, αλλά και που δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία δύο ματς. Οι κυανέρυθροι έχουν χάσει έδαφος τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως ακόμα απέχουν από την επικίνδυνη ζώνη και μακριά από τη Νέα Σμύρνη έχουν κάνει αρκετές ζημιές. Η παράδοση στην Τρίπολη είναι συντριπτικά υπέρ του Αστέρα, που μετράει πέντε νίκες στο πρωτάθλημα και μόλις μία ήττα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 17:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Κολοκοτρώνης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0. / Λεβαδειακός-Πανιώνιος 2-0, Πανιώνιος-Ξάνθη 0-0, Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,26 Χ: 6,00 2: 18,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Λιαχούδης, Δημητριάδης, Καραβασίλης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ουσέρο (τιμωρ.) – Καλτσάς (τιμωρ.), Καμπάνταης (τιμωρ.), Κούρντι (τιμωρ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Ελλάδα. Πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν πέτυχε έξι γκολ, αριθμό που έχει ξεπεράσει ήδη φέτος έχοντας παίξει λιγότερα από τα μισά ματς σε σχέση με πέρυσι. Ο Αργεντινός μέσος έλειψε από τα δύο προηγούμενα ματς του Αστέρα και επιστρέφει στο… κατάλληλο. Πέρυσι είχε σκοράρει και στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Πανιώνιο και δημιουργεί τη δική του παράδοση.

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μία από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος υποδέχεται μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Καιρός, λοιπόν, να δούμε τι μετράει… Η Βέροια έχει σκοράρει μόλις δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που μαζί με του Άρη, του Πλατανιά και του Απόλλωνα συνιστούν τη χειρότερη. Απ’ την άλλη, όμως, τα τέσσερα από τα δώδεκα τα πέτυχε μαζεμένα πριν δύο αγωνιστικές και στο τελευταίο εντός έδρας ματς. Απ’ την άλλη, ο Παναιτωλικός που πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Παναθηναϊκό με παθητικό 13 τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έχει κάνει μια κοιλιά στην απόδοσή της και παραμένει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, ωστόσο είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και ακόμα νιώθει ασφάλεια.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 17:15 (NS7)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος-Βέροια 1-0, Βέροια-Λεβαδειακός 4-3, Ξάνθη-Βέροια 3-0. / Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0, Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,33 Χ: 3,30 2: 3,46
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Ιωαννίδης, Μερκενίδης, Θανασακούδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Λόπεζ (τραυμ.), Βεργώνης (τραυμ.), Σιόντης (τραυμ.), Σεντεμέντες (τραυμ.), Τζημογιάννης (τραυμ.) - Μπικέι (τιμωρ.), Σίλβα Τζούνιορ (τιμωρ.), Σφακιανάκης (τραυμ.), Κουτρομάνος (τραυμ.), Πόι (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ό,τι καλό έχει παρουσιάσει φέτος η Βέροια έχει το δικό του όνομα. Ένα όνομα που ήταν στο ιατρικό δελτίο στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, αλλά αφαιρέθηκε την κατάλληλη στιγμή. Ο Μίλιαν Μρντάκοβιτς, που έχει σκοράρει τα πέντε από τα 12 γκολ της Βέροιας και που ήταν με ένα γκολ και μια ασίστ ο πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη επί του Λεβαδειακού, θα είναι στο γήπεδο την Κυριακή και ο Παναιτωλικό καλείται να βρει το αντίδοτο.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάποτε θα ήταν το μεγάλο ματς της αγωνιστικής! Τώρα, ο άσος… πληρώνει με 21,00 απόδοση και ο Άρης μοιάζει να κυνηγάει ένα θαύμα. Οι κιτρινόμαυροι αναθάρρησαν λίγο βαθμολογικά και ψυχολογικά με την ισοπαλία στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη, όμως η πραγματικότητα παραμένει πολύ δύσκολη. Είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, παίζουν με τον Ολυμπιακό, έχουν απουσίες λόγω καρτών και κάτι εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Ο Ολυμπιακός των έξι νικών και μιας ισοπαλίας μακριά από τον Πειραιά, των 17-2 τερμάτων στοχεύει σε ένα αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει μακριά από τον ΠΑΟΚ και σε ένα όμορφο βράδυ ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας. Ο Άρης, ωστόσο, έχει τον τρόπο να δυσκολεύει πάντα τον Ολυμπιακό, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που οι στόχοι τους έχουν τεράστια απόκλιση. Πέρυσι, απέσπασαν ισοπαλία 2-2, πρόπερσι ηττήθηκαν δύσκολα με 2-3, πιο πίσω με 1-2 και πάλι λέγοντας. Αξίζει να σημειωθεί πως λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει να σημειωθεί από το 2002!!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/12, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλ. Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ-Άρης 3-1, Άρης-Πανθρακικός 2-2, Εργοτέλης-Άρης 3-3. / Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4, Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 21,00 Χ: 6,50 2: 1,23
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Κωσταράς, Γεωργαράκος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ηρακλής (τιμωρ.), Ουντότζι (τιμωρ.), Τσουμάνης (τιμωρ.), Παπαδόπουλος (τραυμ.), Ψυχογιός (τραυμ.), Πουλίδο (τραυμ.) – Μανιάτης (τραυμ.), Μήτρογλου (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στη θέση του θα μπορούσαν να είναι πολλοί. Είναι, άλλωστε, αρκετοί εκείνοι που αγωνίζονται στον Άρη ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό. Προεξέχει, όμως, ο Ανδρέας Τάτος και όχι μόνο λόγω ταλέντου. Είναι και λόγω της εμφάνισής του το προηγούμενο Σάββατο, αφού σκόραρε τα δύο του πρώτα γκολ στη φετινή σεζόν κι έδωσε μια ακόμα ασίστ.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα