Από τον Ρομπέρτο στον Σαβιόλα

Από τον Ρομπέρτο στον Σαβιόλα

Γιώργος Καραμάνος
Από τον Ρομπέρτο στον Σαβιόλα

bet365

Το «παράπονο» των Πορτογάλων για την ντομπλέτα του Αργεντινού που τους απέκλεισε και ενώ σε 4 χρόνια στη Μπενφίκα δεν έβαλε το... μεγάλο γκολ.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και τον τρόπο του αποκλεισμού της ομάδας του, ο Ζόρζε Ζεσούς δεν θα μπορούσε να τον δει ούτε στον χειρότερο ποδοσφαιρικό εφιάλτη του. Οι δύο βασικοί υπαίτιοι που η Μπενφίκα θα συνεχίσει στο Europa League ήταν δύο πρώην δικοί του, οι οποίοι έφυγαν από το Ντα Λουζ» με τη στάμπα του «λίγου». Στις κόντρες των Λουζιτανών με τον Ολυμπιακό ήταν ο Ρομπέρτο που τους σταμάτησε και τώρα ήρθε ο Χαβιέρ Σαβιόλα για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Τα δύο γκολ του Αργεντινού επιθετικού προφανώς «πόνεσαν» τους Πορτογάλους, με τον Τύπο της χώρας να ασχολείται με το ότι εκείνος ήταν ουσιατικά που τους άφησε εκτός, ενώ στα τέσσερα χρόνια του στη Λισσαβόνα, ουδέποτε έκανε μία τόσο σημαντική, καταλυτική εμφάνιση που να σημαίνει τόσα πολλά για την ομάδα του.

Συνολικά τέσσερις φορές πέτυχε ντομπλέτα με τη φανέλα των Αετών, αλλά σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις τα γκολ του δεν έκριναν το αποτέλεσμα, καθώς σημειώθηκαν σε διασυρμούς:

Μπενφίκα-Νασιονάλ 6-1
Μπενφίκα-Ρίο Αβε 5-2
Μπενφίκα-Εβερτον 5-0 (Europa League)
Μπενφίκα-Πάσος Φερέιρα 4-1

Λογικό είναι λοιπόν να μην μπορούν να το χωνέψουν. Πόσο μάλλον εάν το δει κανείς συνδυαστικά με τον Ρομπέρτο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα