Yποχρέωση της Πολιτείας αρωγός στον Παναθηναϊκό!

Yποχρέωση της Πολιτείας αρωγός στον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Yποχρέωση της Πολιτείας αρωγός στον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το κράτος που πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και όχι να βάλει εμπόδια!

Είναι ένα σχέδιο, μια πρόταση, ένα γήπεδο από Παναθηναϊκούς για Παναθηναϊκούς. Ένα όνειρο που δημιουργήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του συλλόγου και με μοναδικό ερέθισμα την αγάπη για το «τριφύλλι». Το καταλαβαίνεις από την απουσία επιχειρηματικών συμφερόντων, το έβλεπες στα μάτια του αρχιτέκτονα, Κίμωνα Βενέρη, μπορούσες να το αντιληφθείς από το βούρκωμα του Γιώργου Καρανάσου την ώρα που έκλεινε μια συγκινητική-αν μη τι άλλο- παρουσίαση.

Συγκινητική γιατί όπως και να το κάνουμε το σπίτι σου είναι πάντα το... σπίτι σου και όταν κάτι το αγαπάς, φαίνεται από... χιλιόμετρα μακριά. Το σπίτι του κάθε Παναθηναϊκού, η Λεωφόρος που αποτελεί ζωντανό μουσείο του ελληνικού ποδοσφαίρου και του συλλόγου, η Λεωφόρος που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές ποδοσφαιριστών και οπαδών, η Λεωφόρος που ήρθε η ώρα να αλλάξει, να δώσει πνοή στην περιοχή και να αποτελέσει το στολίδι των Αθηνών.

Το «Παναθηναϊκό Κίνημα» παρουσίασε την μελέτη του και έδωσε όραμα στον κόσμο. Ένα όνειρο που όπως όλα τα μεγάλα σχέδια, για να γίνει πραγματικότητα θα χρειαστούν μάχες, αγώνες και ένωση δυνάμεων.

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός έχει την «ατυχία» να ζει και να αναπνέει στην Ελλάδα. Σε μία χώρα, που όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, βασιλεύει η γραφειοκρατία, η κωλυσυεργία και τα συμφέροντα. Παρόλα αυτά και όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης «η ιστορία γράφεται από τους παρόντες». Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει την... τύχη να του χαριστεί γήπεδο σε ένα βράδυ, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν.

Είναι αδιανόητο η ομάδα της πρωτεύουσας, ο Παναθηναϊκός, να μην έχει το 2013 το δικό του, σύγχρονο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται αυτός ο τεράστιος σύλλογος από τον Δήμο της Αθήνας ως... αποπαίδι, ως φιλοξενούμενος στην ίδια του την πόλη. Η Πολιτεία, ο Δήμος και οι αρμόδιοι φορείς έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του τόπου, του «τριφυλλιού» και της προσφοράς του στον ελληνικό αθλητισμό, να σταθούν αρωγοί σε αυτό το σχέδιο που θα βελτιώσει την περιοχή, θα δώσει ζωή και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη. Έχουν υποχρεώση να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και πολύ περισσότερο έχουν υποχρέωση να μην βάλουν εμπόδια και... τρικλοποδιές

Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, πάντως, ο Παναθηναϊκός διανύει μια ευνοική συγκυρία. Είναι στην πράξη ενιαίος και αδιαίρετος. Μια «γροθιά». Από την ΠΑΕ μέχρι τον Ερασιτέχνη, από την ΚΑΕ μέχρι και το τελευταίο τμήμα της «μάνας του λόχου». Δεν είναι και μικρή υπόθεση, αν σκεφτούμε τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά ήταν και το πιο εύκολο. Τα επόμενα, που είναι και τα πιο δύσκολα, θα κρίνουν αν αυτό το στολίδι θα γίνει πραγματικότητα, αν ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα γήπεδο που του αξίζει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα