Του Αγίου... Τζόρβα! (0-0, vid)

Απόστολος Παγώνης
Του Αγίου... Τζόρβα! (0-0, vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ... βομβάρδισε τον Απόλλωνα, όμως ο «μαγικός» Τζόρβας στην εμφάνιση της ζωής του με 14 επεμβάσεις κράτησε το 0-0! Γκολ του «δικεφάλου» ακυρώθηκε στο 94'!

Στο καλύτερό του φετινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Θεσσαλονικείς που ήταν ανώτεροι ως ομάδα σκόνταψαν στον Τζόρβα που έβγαζε τα άπιαστα, αλλά και στον Κύζα που δεν έδωσε πέναλτι στο 13’ σε χέρι του Αλβάρεζ, αλλά και στις καθυστερήσεις υπέδειξε φάουλ στο γκολ του Νέτσιντ. Παίκτες και τεχνικό τιμ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του ρέφερι. Έτσι λοιπόν η μεγάλη έκπληξη έγινε στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 8 βαθμούς.

O Χουμπ Στέφενς ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς τον Κατσουράνη και σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Τζαβελλας. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Λάζαρ. Στις πτέρυγες οι Στοχ και Λούκας στον άξονα ο Αθανασιάδης και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.

Ο Σάντζες με σχηματυισμό 4-2-3-1 παρέταξε τους Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια. Ο Αργυρόπουλος δεξιά και αριστερά ο Κανακούδης. Στην άμυνα οι Δεληζήσης και Αλβάρεζ. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Τσοκάνης. Στον άξονα ο Μπάρκογλου, στις πτέρυγες οι Παντελιάδης και Μίνγκας και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Τον έβαλε στην εστία του Τζόρβα

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και παραγωγικό που έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Δικέφαλος έκλεισε πολύ γρήγορα στα καρέ του τον Απόλλωνα και τον σφυροκοπούσε από παντού. Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν 4 ευκαιρίες για γκολ. Στο 7' τραγικό λάθος του Τζόρβα, που δεν απομάκρυνε την μπάλα, με τον Αθανασιάδη να βάζει την προβολή και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Φωνάζει για πέναλτι Στο 11’ και πάλι ο επιθετικός του Δικεφάλου έπιασε από το ύψος της περιοχής το σουτ με τον Τζόρβα ν’ αποκρούει. Στη συνέχεια με τους Στοχ και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του Απόλλωνα.

Στο 13' ο Στοχ φώναξε για χέρι του Άλβαρεζ, που το είχε απλωμένο με τον Κύζα να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 13' ο Στοχ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Σαλπιγγίδη να πιάνει αμαρκάριστος από κοντά την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Και στο 19' Ο Σλοβάκος επιθετικός με τρίπλες και προσποιήσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων έκανε το σουτ με τον Τζόρβα να αποκρούει με τα πόδια.

Στα χαμένα ο Απόλλων

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου καθώς οι Τσοκάνης και Κόρμπος δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ και ανασταλτικά ήταν αρνητικοί. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα και να βγάλει τις φάσεις. Το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν εντυπωσιακό για τους Θεσσαλονικείς που έφτανε το 73% έναντι 27% του Απόλλωνα.

Άφησε με 10 τον Απόλλωνα

Στο 40’ ο Κύζας έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μίγκα σε μαρκάρισμα πάνω στον Τζιόλη. Αυτή ήταν η δεύτερη με αποτέλεσμα ο Απόλλων να μείνει με 10 παίκτες για τα επόμενα 50λεπτά του αγώνα. Μια απόφαση που θεωρήθηκε τραβηγμένη από τους φιλοξενούμενος. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου μια απόφαση του Γεωργιάδη έφερε νέες διαμαρτυρίες στην Τούμπα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να «φωνάζουν» για την λάθος υπόδειξη του επόπτη.

Επιθετικό μονόλογο είχαμε στην επανάληψη για τον ΠΑΟΚ που είχε τις ευκαιρίες όχι όμως και πάλι το γκολ. Το… λεωφορείο που προσπάθησε να στήσει έξω από την εστία του Τζόρβα ο Σάντζες δεν είχε αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί οι τεχνίτες παίκτες του Δικεφάλου έβρισκαν τους διαδρόμους με σχετική ευκολία. Στο 52' μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, το σουτ όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης άφησε ωραία για τον Λούκας, αυτός έκανε το σουτ, με τον Τζόρβα να αποκρούει. Ο Στέφενς στο 58’ έκανε δύο αλλαγές μαζί με τους Βούκιτς και Κατσουράνη να παίρνουν την θέση των Σαλπιγγίδη και Τζίολη. Ο Ολλανδός τεχνικός θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Οι θεσσαλονικείς συνέχισαν το βιολί τους όμως η μπάλα δεν τους έκανε την χάρη. Η πιο μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 63'.

Ο Στοχ έβγαλε για τον Αθανασιάδη, αυτός δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον Τζόρβα, με τον Χατζηζήση να του παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στο παιχνίδι τον Νέτσιντ αντί του Τζαβέλλα. Μέχρι και το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ένα κεντρικό αμυντικό τον Βίτορ καθώς ο Κατσουράνης έμεινε στα χαφ.

Είχε Τζόρβα Στο 78’ είχαμε τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λούκας αρχικά να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και στη συνέχεια νέο σουτ του Ισπανού να διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Απόλλων. Στο 90'+3' είχαμε νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Τζόρβα σε κεφαλιά του Λίνο, με την μπάλα να σκάει και στο έδαφος.

MAN OF THE MATCH: Ο Αλέξανδρος Τζόρβας θύμισε κάτι από τα παλιά. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα καθώς με τις αποκρούσεις του έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όταν χάνεις τόσες πολλές φάσεις σε ένα παιχνίδι και το μόνο που εισπράττεις μετά το τέλος του αγώνα είναι ο βαθμός της ισοπαλίας τότε αυτό που χρειάζεσαι ως ομάδα είναι έναν φορ που να μετατρέπει τις ευκαιρίες σε γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Για 50 λεπτά έπαιξε ο Απόλλων με 10 παίκτες, άντεξε την πίεση του ΠΑΟΚ και έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Τόσες πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά και έχασε σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν τις έχει δημιουργήσει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Σ’ αυτή την κατηγορία μπαίνουν όσοι βρέθηκαν σε θέση βολής και δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας δεν απέφυγε τα λάθη και μάλιστα χοντρά! Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Αλβάρεζ στο 13ο λεπτό, αλλά και για την φάση στις καθυστερήσεις όπου έδωσε φάουλ στο γκολ του Νέτσιντ. Ενώ στον Απόλλωνα φωνάζουν για τραβηγμένη 2η κίτρινη στον Μίγκα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στους 8 βαθμους η διαφορά με τον Ολυμπιακό και πλέον κάπου εδώ το όνειρο έσβησε οριστικά για την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά που ήταν εξαιρετικός, αλλά του έλειπε το γκολ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο σπίτι του.

ΠΑΟΚ(Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Τζαβέλλας(72’ Νέτσιντ), Τζιόλης(58’ Κατσουράνης), Λάζαρ, Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης(58’ Βούκιτς) και Αθανασιάδης.

Απόλλων Σμύρνης(Σάντζες): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Αλβάρεζ, Μίνγκας, Μπάρκογλου(57’ Παπαζαχαρίας), Αργυρόπουλος (21’ Χατζηζήσης), Τσοκάνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα