Σχέδιο Μέσι...

Σχέδιο Μέσι...

Θάνος Σαρρής
Σχέδιο Μέσι...

bet365

Η Μπαρτσελόνα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία της Αργεντινής και την πλευρά του Λιονέλ Μέσι έχουν ήδη χαράξει την πορεία τους για την αποκατάσταση του Αργεντινού. Διαβάστε τα βήματα που έχουν σχεδιάσει.

Ο τραυματισμός του Αργεντινού, ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες, έχει προκαλέσει... συναγερμό σε Βαρκελώνη και Μπουένος Άιρες, με άπαντες να αναζητούν τη φόρμουλα για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του «Pulga». Η El Mundo Deportivo αναφέρει τα βήματα που θα ακολουθηθούν, προκειμένου όλα να γίνουν όπως πρέπει.

Η πρώτη φάση της αποθεραπείας έχει ήδη ξεκινήσει. Ο στόχος είναι να θεραπευτεί η ζημιά στον δικέφαλο. Οι γιατροί προβλέπουν δύο βδομάδες ξεκούραση, σε συνδυασμό με παγοθεραπείες και άντληση αίματος από την περιοχή του τραυματισμού! Στη συνέχεια, στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο παίκτης θα μεταβεί στην Αργεντινή για τη συνέχεια της θεραπείας του. Με το Μουντιάλ να πλησιάζει, οι γιατροί της Ομοσπονδίας θέλουν να παρακολουθούν την πορεία του και έτσι ο Μέσι θα δουλέψει με τους φυσικοθεραπευτές της Αλμπισελέστε στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Το τρίτο βήμα, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το δεύτερο.

Ο λόγος που ο Λίο θα πάει στη χώρα του δεν είναι επειδή δεν υπάρχουν καλοί γιατροί και φυσικοθεραπευτές στη Μπαρσελόνα. Απλά, θεωρήθηκε ότι το να δουλεύει μαζί με τους συμπαίκτες του θα του δημιουργήσει έξτρα άγχος για γρήγορη επιστροφή. Ο τομέας της ψυχολογίας του είναι εξίσου σημαντικός και στην Αργεντινή θα μπορεί να δουλέψει χωρίς πίεση. Παράλληλα, ο γιατρός της Μπάρτσα, Ρικάρντ Προύνα και ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Έλβιο Παλορόσο θα ταξιδέψουν στην Αργεντινή, για να είναι στο πλευρό του σε όλη τη διαδικασία.

Όταν η φυσιοθεραπεία αποδώσει καρπούς, ο τραυματισμός θεραπευτεί και ο μυς δυναμώσει, ο Μέσι θα κάνει μια μικρή προετοιμασία. Στόχος είναι πριν επιστρέψει στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες του να δουλέψει στη φυσική του κατάσταση, ώστε να αποφευχθούν οι μελλοντική τραυματισμοί.

Το τελευταίο βήμα προβλέπει την έλλειψη πίεσης για επιστροφή. Τόσο ο Τάτα Μαρτίνο, όσο και ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει deadline για την επιστροφή του. Έτσι, παρά τις εκτιμήσεις, κανείς δεν αναφέρει ακρινή ημερομηνία. Θέλουν ο Μέσι να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημά του, να δυναμώσει και να γυρίσει όπως ήταν...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα