«Δεν ήθελα το γήπεδο να μοιάζει με όλα τ' άλλα»

«Δεν ήθελα το γήπεδο να μοιάζει με όλα τ' άλλα»

Gazzetta team
«Δεν ήθελα το γήπεδο να μοιάζει με όλα τ' άλλα»

bet365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αμέσως μετά την εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη παρουσιάζοντας στοιχεία και σκέψεις για το νέο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μελισσανίδη για:

Τις σκέψεις του για την αξιοποίηση του Άλσους δίπλα στο γήπεδο: «Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια. Η ΑΕΚ έχει δηλώσει πως μόλις ολοκληρωθεί το έργο και καθαριστεί η περιοχή θα είναι μόνιμος χορηγός αυτού του Άλσους».

Το αν θα αξιοποιηθεί ο χώρος ή θα γίνει πράσινο: «Στη θέση που θα φύγουν τα σκουπίδια δεν θα κάνουμε τίποτα και ο χώρος θα γίνει πράσινο».

Την παραχώρηση του γηπέδου: «Η Ερασιτεχνική θα παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης στην ομάδα για 49 χρόνια. Έτσι γίνεται σε όλα τα γήπεδα. Η Ερασιτεχνική θα παίρνει τα ποσοστά που της αναλογούν».

Την συμμετοχή στην ΑΜΚ της «Δικέφαλος 1924»: «Όποιος μπορεί να πάει να καταθέσει τα χρήματα και όταν γίνει η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η εταιρία θα του παραχωρήσει τις μετοχές».

Τις επαφές για το εμπορικό όνομα: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Όλα στην ώρα τους και όταν είμαστε έτοιμοι θα σας ενημερώσουμε. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι, είναι πως δεν θα είναι ένα… φθηνό γήπεδο».

Την προεργασία του έργου: «Έχει γίνει πολύ δουλειά. Ο κ. Ανδριόπουλος είναι ο πρώτος μάνατζερ, ο κ. Κυράτσος που σχεδίασε το έρχο. Έχει πέσει πολύ δουλειά και θέλω να τους ευχαριστήσω. Είναι μοναδικό το έργο που θα φτιάξουμε. Μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο φωτογραφίες γηπέδων. Σήμερα θα δούμε ολοκληρωμένη μακέτα. Σημασία έχει να δούμε το γήπεδο χτισμένο. Έχει γίνει συλλογική δουλειά. Ο Θανάσης (σ.σ. Κυράτσος) δημιούργησε, ο Δημήτρης (σ.σ. Ανδριόπουλος) το έχει επιμεληθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Χρονοδιάγραμμα δεν πρέπει να μπαίνει. Όταν είμαστε έτοιμοι θα το βγάλουμε».

Τα επόμενα βήματα και αν φοβάται κάποιο εμπόδιο: «Δεν φοβάμαι τίποτα και ποτέ δεν το έκανα. Αυτό που απομένει είναι να μαζέψουμε τα λεφτά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί φτάνει τα 20 εκ. ευρώ».

Τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει: «Όπως είπα και στην ομιλία, είναι ευκαιρία σε όλους του ΑΕΚτζήδες να δείξουν ποιοι αγαπούν την ΑΕΚ. Όποιος δεν βοηθήσει..., τίποτα δεν μένει μυστικό. Θα το ξέρετε πρώτοι».

Το αν είχε μερικούς… αδιαπραγμάτευτους όρους: «Το σχέδιο του γηπέδου. Δεν ήθελα το γήπεδο να μοιάζει με όλα τα άλλα. Θέλω να πιστεύω ότι πετύχαμε αυτό που είδατε σήμερα. Τελικά, υπήρχε τρόπος να κάνουμε τους θεατές 32 με 34 χιλιάδες».

Το αν φοβάται ενδεχόμενη αλλαγή στην ηγεσία της Περιφέρειας ή του Δήμου μπορεί να… φρενάρει το έργο: «Δεν νομίζω… Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα».

Τις επαφές με τον Δήμο: «Τα προσχέδια στον Δήμο και περιμένουμε ΔΣ για να τα εγκρίνουν».

Το από πού προέρχονται τα χρήματα της αύξησης: «Είναι τα χρήματα των διαρκείας. Περίπου 1.250.000 ευρώ πήγαν για το γήπεδο. 10 εκ. θα βάλω εγώ, αρκετά ο Πόλυς (σ.σ. Χατζηιωάννου) και ο Παππάς, αλλά και ο Αγγελόπουλος, ο Χάρης και άλλοι, που βάζουν μίνιμουμ ένα εκατομμύριο. Τα πρώτα 20 έχουν καλυφθεί. Μας μένουν άλλα 10 και με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Το ενδεχόμενο δανείου: «Αν βρω τα χρήματα δεν θα δανειστώ. Αν δεν βρω τα λεφτά θα το κάνω. Πως θα χτίσουμε το γήπεδο;»

Τα βήματα που έγιναν: «Ξεκινήσαμε από την αρχή… Δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Κάνουμε ότι λέει ο νόμος και δεν φοβόμαστε τίποτα».

Τα έργα… υποστήριξης του γηπέδου, όπως η ανάπλαση του χώρου: «Νομίζω ότι αυτά τα έργα θα προχωρήσουν ταυτόχρονα. Η «Δικέφαλος» προχωρά στην εξαγορά οικοπέδων για τα υπαίθρια πάρκινγκ. Περίπου 20 στρέμματα για να μπορούμε να λύσουμε το πρόγραμμα του πάρκινγκ. Ο πεζόδρομος θα γίνει. Κανένα γήπεδο δεν είναι εύκολο γήπεδο. Και άλλες ομάδες όταν παίζουν κλείνουν δρόμοι».

Το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο επίσκεψης του Μουσείου της προσφυγιάς: «Δεν φτιάχνουμε το Μουσείο για να το βλέπουμε εμείς. Το κάνουμε για τα σχολεία. Η χώρα δεν έχει τέτοιο Μουσείο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Τη δήλωσή του για επιστροφή της ΑΕΚ σε άλλο ποδόσφαιρο: «Ήρθαμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο ή για το γήπεδο; Μιλάω μόνο για το γήπεδο. Ότι είχα να πω το είπα στην αίθουσα. Μην το σχολιάσουμε άλλο».

Τα σημεία που θεωρεί κομβικά στην κατασκευή του έργου: «Όλα κομβικά είναι. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα τα ξεπεράσουμε. Το βασικό είναι τα χρήματα. Όταν έχουμε τα χρήματα όλα τα κάνουμε».

Τι είναι κομβικό για το γήπεδο: «Όλα κομβικά είναι. Το βασικό είναι τα χρήματα. Όταν έχουμε τα χρήματα όλα τα κάνουμε».

Σχετικά με τη χορητικότητα: «Τι σημασία έχει πόσοι θα είναι στα πέταλα και στα VIP. Μη με τρελαίνεται τώρα. Δεν στέκει. Σημασία έχει πως το γήπεδο θα είναι από 32 έως 34.000».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα