Ο Μανωλάς κερνάει, ο Ρομπέρτο τον περνάει! (1-0, vids)

Ο Μανωλάς κερνάει, ο Ρομπέρτο τον περνάει! (1-0, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Μανωλάς κερνάει, ο Ρομπέρτο τον περνάει! (1-0, vids)

bet365

Ο Ισπανός γκολκίπερ έπιασε τα... άπιαστα και ο Ολυμπιακός με μια φάση και γκολ του Κώστα Μανωλά αγκάλιασε την 2η θέση και την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

«Σημαδέψτε τον Ρομπέρτο...» τόνισε ο Τύπος της Πορτογαλίας και αυτό έκαναν οι παίκτες της Μπενφίκα, ωστόσο εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Ο Ισπανός έκανε το μεγαλύτερο ματς στην καριέρα του, είχε επτά μεγάλες επεμβάσεις και στέλνει τον Ολυμπιακό στους «16». Οι Πειραιώτες με νίκη τελευταία αγωνιστική εντός με Αντερλεχτ θα βρεθούν στην επόμενη φάση, ενώ μερίδιο επιτυχίας έχει και ο Μανωλάς με τη γκολάρα που πέτυχε απέναντι στους «Αετούς».

Eτσι έπαιξαν
O Βάις εκτός αποστολής λόγω αδιαθεσίας και ο Μίτσελ προέβη σε... εκπλήξεις! Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο, δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας, Μανωλάς. Μανιάτης και Σάμαρης τα αμυντικά χαφ, με τον Γιαταμπαρέ στα δεξιά και τον Φουστέρ αριστερά. Ο Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, ο Αρτούρ κάτω από τα γκολπόστ, Περέιρα, Σίλβα δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Γκαράι, Λουιζάο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μάτιτς αμυντικό χαφ πιο μπροστά Πέρες, Αμορίμ, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση ήταν οι Γκαϊτάν, Μάρκοβιτς, Καρντόσο.

Γκολ ο Μανωλάς, σταρ ο Ρομπέρτο!
Ο Βάις αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ο Γιαταμπαρέ μπήκε στη θέση του, αλλά με το καλημέρα του ματς ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολλά αμυντικά προβλήματα. Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύθηκε το νωχελικό ξεκίνημα των Πειραιωτών και έφτασε πολύ κοντά σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 3' σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Ρομπέρτο νίκησε τον Καρντόσο με μεγάλη επέμβαση. Την ίδια... τύχη είχε και στο 8' ο Γκαϊτάν, βρέθηκε σε μεγάλο τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ.

Οι Πορτογάλοι πίεζαν και αναζητούσαν κενά κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, αλλά ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του ματς σήκωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» στο πόδι, κόρνερ του Χολέμπας, καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά και η μπάλα μαζί με τον... Αρτούρ στα δίχτυα. Οι Πειραιώτες πίεσαν σωστά στο επόμενο τέταρτο, κράτησαν τη Μπενφίκα μακριά από την εστία τους, χωρίς όμως να είναι σε θέση να απειλήσουν. Μοναδική καλή στιγμή, ένα σουτ του Γιαταμπαρέ που κατέληξε άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πορτογάλοι ανέβασαν ρυθμό, Γκαϊτάν και Μάρκοβιτς προκαλούσαν ρήγματα, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν ένα βήμα πιο... μπροστά!

Τους διέλυσε ο Ρομπέρτο
Η Μπενφίκα μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο 46' έχασε νέα κλασική ευκαιρία, αλλά ο Ρομπέρτο έδειξε τα σπουδαία του προσόντα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Μάρκοβιτς. Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ισπανός έπαιζε μόνος του τη Μπενφίκα και στο 55' ήταν η σειρά του Αμορίμ να νικηθεί. Η δεξιά πτέρυγα και ο άξονας αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, ο Γιαταμπαρέ εκτός... κλίματος και εκτός γηπέδου από το 56', με τον Εντινγκά να παίρνει θέση στον άξονα και τον Μανιάτη στα δεξιά για να καλύψει την τρύπα.

Η Μπενφίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο, όχι όμως τον τρόπο για να κερδίσει τον άνθρωπο τον οποίο οι Πορτογάλοι... χλεύασαν. Η άμυνα του Ολυμπιακού παρουσίαζε σημάδια πανικού, η κούραση ήταν αισθητή, ο Τσόρι ανέτοιμος, ο Ρομπέρτο όμως ανίκητος... Ο 27χρονος γκολκίπερ νίκησε τον Πέρες στο 58' τον Ντζούρισιτς στο 78' και ξανά τον Σέρβο στο 88'. Ο Ισπανός ήταν... μαγεία και η φάση των «16 ήρθε πιο κοντά για τους Πειραιώτες. Μάλιστα, θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμα ένα γκολ στο 90', ο Σαλίνο έκανε τρελή κούρσα, αλλά προδόθηκε από τις δυνάμεις του στο κρίσιμο σημείο.

Μan of the Match: Ο Ρομπέρτο διέσυρε τους Πορτογάλους, έκανε πάρτι στην εστία του και έστειλε στο... τρελάδικο τον Ζεσούς και τους παίκτες του. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά επτά (έξι τετ α τετ) επεμβάσεις και ο Ολυμπιακός μια νίκη μακριά από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μερίδιο επιτυχίας και στον Μανωλά με την γκολάρα που σημείωσε.

Στο ύψος του: Ο Ρομπέρτο ήταν ο κορυφαίος, αλλά οι διακριθέντες ελάχιστοι. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος, αλλά υπήρχε ένας αμυντικός που το πάλεψε πολύ. Ο Σαλίνο ήταν εξαιρετικός, έπαιζε για 56 λεπτά και για τον Γιαταμπαρέ καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα. Θετικά στοιχεία και από τον Χολέμπας, ο οποίος άλλωστε σέρβιρε και το γκολ στον Μανωλά.

Αδύναμος Κρίκος: Πολύ κακός ο Γιαταμπαρέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του Μίτσελ, εκτός κλίματος ο Σαβιόλα που δεν βοήθησε επιθετικά, δεν πήρε μπαλιές ο Μήτρογλου. Καρντόσο, Μάρκοβιτς, Ντζούρισιτς, Πέρες στο... καναβάτσο. Oι Πορτογάλοι έφταναν στην περιοχή, αλλά δεν μπορούσαν να δουν τη μπάλα στα δίχτυα. Αρνητικοί Λουϊζάο, Γκαράι, αφού μια φάση έκανε ο Ολυμπιακός ένα γκολ έβαλε, με το αμυντικό δίδυμο να απουσιάζει...

Γκάφα: Ο Ρομπέρτο νίκησε τους Πορτογάλους, ο Σαλίνο όμως θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Μεγάλη κούρσα στο 90', αλλά η κούραση νίκησε τα πόδια του και όταν έπρεπε να σουτάρει, απλά δεν το έκανε...

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ρομπέρτο vs Μπενφίκα 7-0! Ο Ισπανός με επτά επεμβάσεις έπαιξε μόνος του, τους Πορτογάλους και σε συνδυασμό με τη γκολάρα του Μανωλά ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην πρόκριση. Τεράστιο βράδυ για τον Ισπανό, κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες σε ένα κακό βράδυ. Τα σημάδια κόπωσης αισθητά, χωρίς φρεσκάδα και λύσεις ένα στημένο ήταν αρκετό για να φέρει το πολύτιμο τρίποντο.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56' Εντινγκά), Φουστέρ (74' Μπονγκ), Σαβιόλα (46' Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου.
Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ (79' Καβαλέιρο), Γκαιτάν, Μάτιτς, Πέρες, Μάρκοβιτς (73' Τζούρισιτς), Καρντόσο (70' Λίμα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα