Σκοράρει σαν... μπασκετμπολίστας! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Σκοράρει σαν... μπασκετμπολίστας! (pics)

bet365

Ο Μήτρογλου «16άρισε» στα γκολ και «τρελαίνει» κόσμο και... στατιστική όχι μόνο με την συχνότητα που σκοράρει αλλά και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας του.

Στο επίκεντρο και με μοναδικά ποσοστά σκοραρίσματος!

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν βρέθηκε μόνο στο επίκεντρο των πανηγυρισμών των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια αλλά αποθεώθηκε και από τον Μίτσελ και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ δεχόμενος συγχαρητήρια καθώς από τον κόσμο της ομάδας. Ο «Μητρογκόλ» αποδεικνύεται... δήμιος πολλών ομάδων φέτος και ενώ είναι η έκτη φορά που βρίσκει δίχτυα σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ως παίκτης του Ολυμπιακού έχει βάλει 4 τέρματα ενώ έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού και ως ποδοσφαιριστής των Πανιωνίου και Ατρομήτου! Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα για τον διεθνή φορ: 13 γκολ στο πρωτάθλημα, 16 γενικά και 4 χατ τρικ. Ένα μοναδικό επιθετικό κρεσέντο από τον κορυφαίο φορ των Πειραιωτών και του πρωταθλήματος με τον Ισπανό τεχνικό να τον έχει διαρκώς από κοντά και να τα λέει τα καλύτερα.

Τόσο για την εξέλιξή του και την πρόοδό του όσο και για την δουλειά που κάνει στις προπονήσεις. Ο Μήτρογλου έχει κερδίσει τους πάντες στην ομάδα, αποτελεί πια τον πιο αγαπημένο ποδοσφαιριστή για τεχνικό τιμ, συμπαίκτες και φιλάθλους και είναι αποφασισμένος να σπάσει όλα τα κοντέρ!

Εξάλλου τα πάντα αυτήν την στιγμή είναι με το... μέρος του. Είναι στο peak της απόδοσής του, είναι υψηλόσωμος, δυνατός, γρήγορος με καλή τεχνική κατάρτιση και ενώ έχει βρει και χημεία με τον Χαβιέρ Σαβιόλα στην ερυθρόλευκη επίθεση.

Την ίδια στιγμή σκάουτ από διάφορες χώρες και ομάδες θα είναι την Τρίτη στο Καραϊσκάκη για να τον δουν εν δράσει στον αγώνα με την Μπενφίκα στην 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αριθμός των ομάδων που θέλουν τον παίκτη μεγαλώνει συνεχώς και από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά αναμένονται εξελίξεις σε αρκετά μέτωπα ως προς εκείνον.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι άλλωστε που εκτιμούν πως τον Γενάρη θα έρθουν 1 ή 2 προσφορές για αυτόν παρά το γεγονός πως δεδομένα ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόθεση να τον παραχωρήσει στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Για το καλοκαίρι βέβαια τα πάντα θα είναι υπό συζήτηση και ανάλογα τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί τότε.

Για τον Μήτρογλου όμως η στατιστική μαρτυρά πολλά και ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα και ως προς το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε τρεις αγώνες στην Ευρώπη είναι πρώτος σκόρερ για τους ερυθρολεύκους με 3 γκολ και έχει την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία (7.43) μετά τον Ρομπέρτο, όπως αποτυπώνεται από site που κρατούν αναλυστικά στατιστικά για την διοργάνωση.

Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού εκτός από τα τρία γκολ του με την Άντερλεχτ έχει στον θεσμό 1 ασίστ και 4 πάσες-κλειδιά (σ.σ. πάσες που κατέληξαν σε ευκαιρία). Έχει μέσο όρο 4 σουτ ανά αγώνα και 44% ακρίβεια με 4 σουτ εντός εστίας. Έχει ποσοστό 75.6% στις πάσες με 62 σωστές σε συνολικά 82 μεταβιβάσεις.

Επίσης έχει 3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες σε 11 συνολικά. Και η στατιστική απεικόνιση φυσικά δείχνει το προφανές: ο Μήτρογλου σκοράρει από παντού και με κάθε τρόπο ενώ δημιουργεί και φάσεις και συμμετέχει και σε άλλα γκολ της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ας δούμε όμως και τα στατιστικά του στην Σούπερ Λίγκα. Ο Μήτρογλου έχει 13 τέρματα σε 35 τελικές (37.14%). Βάζει 1 γκολ ανά 2.7 προσπάθειες, έχοντας ένα πραγματικά μοναδικό ποσοστό επιτυχίας για επιθετικό! Θα μπορούσε δηλαδή κανείς να παραλληλίσει τα ποσοστά του με αυτά ενός... μπασκετμπολίστα στα τρίποντα.

Έγινε η αρχή στην Λεωφόρο, θέλει το 2 στα 2

Στο Λιμάνι ο αγωνιστικός σχεδιασμός ως προς τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ είχε συγκεκριμένη στόχευση. Ο Ολυμπιακός ήθελε το 3 στα 3 σε αυτά τα παιχνίδια και η αρχή έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με το 1-0 από το γκολ του Μήτρογλου.

Τώρα ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν το rotation για τα δύο σημαντικά ματς με τους Πορτογάλους και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Κι στα δύο το ζητούμενο είναι η νίκη που να συνδυαστεί με την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να φέρει έτσι τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η σιγουριά για θετικά αποτελέσματα είναι δεδομένη στις τάξεις της ομάδας.

Τα ευχάριστα για τρεις

Παράλληλα την Κυριακή ο Μίτσελ είδε τους Μασάντο, Μπονγκ και Ντομίνγκες να προπονούνται κανονικά. Για τον Πορτογάλο και τον Αργεντινό ήταν η πρώτη φορά και ενδεχομένως να μην είναι στο 100% για την Μπενφίκα όμως σίγουρα τίθενται στην διάθεση του προπονητικού επιτελείου με τις λύσεις για τον καταρτισμό της 11άδας να αυξάνονται. Άλλωστε στο ερυθρόλευκο πλάνο υπάρχει η απόφαση για τροποποιήσεις και στο σχήμα με τους Πορτογάλους και σε αυτό με τον δικέφαλο του Βορρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα