Αντέχει στα ψηλά η Αρσεναλ (vid)

Αντέχει στα ψηλά η Αρσεναλ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Αντέχει στα ψηλά η Αρσεναλ (vid)

bet365

Οι Κανονιέρηδες ήταν νωθροί, τα χρειάστηκαν όταν μείωσε η Νόριτς, αλλά με... γκάζι στο φινάλε έφτασαν στο 4-1 και στο +2 από τους διώκτες τους.

Τα εύκολα δύσκολα πήγε να κάνει η Αρσεναλ υποδεχόμενη τη Νόριτς. Προηγήθηκε 2-0, αλλά άφησε το παιχνίδι στη μοίρα του και αυτό παραλίγο να το πληρώσει. Τα Καναρίνια μείωσαν και πήγαν να βάλουν φωτιά, έχοντας 20 λεπτά στη διάθεση τους. Εκαναν φάσεις, αλλά εκείνη τη στιγμή οι Κανονιέρηδες πάτησαν γκάζι και έβαλαν ακόμα δύο γκολ, για να βρεθούν στην ασφάλεια του 4-1 και την κορυφή (+2).

Οι Λονδρέζοι πάντως, ασχέτως με το πως έπαιξαν, χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές, καθώς και τα τέσσερα τέρματα που σημείωσαν, ήταν προϊόν συνεργασιών και ειδικά το πρώτο και το τρίτο ήταν αυθεντικές γκολάρες. Στο 18' έκρυψαν το τόπι οι Γουίλσιρ, Καθόρλα, Ζιρού παίζοντας με μία επαφή. Ο τελευταίος έκανε την τελική πάσα στον Γουίλσιρ που σκόραρε για δεύτερο σερί ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο 37' ο Ράντι σταμάτησε τον Ζιρού πριν κάνει το 2-0, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο χρειάστηκαν δύο σημαντικές επεμβάσεις του Σέζνι για να κρατηθεί το προβάδισμα. Λίγο νωρίτερα είχε αντικατασταθεί υποχρεωτικά ο Φλαμινί και αυτό έμοιαζε να έχει κόψει την ομάδα στη μέση. Ο Ράμσεϊ που είχε μπει στην θέση του, είχε περισσότερο το νου στην επίθεση, κάτι που αργότερα θα του έβγαινε σε καλό. Στην επανάληψη η Νόριτς πίεσε και εκεί δέχτηκε το δεύτερο γκολ από μία εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Ζιρού να αλλάζει ρόλους με τον Οζίλ (58'). Ο Γάλλος έκανε τη σέντρα και ο Γερμανός με κεφαλιά άνοιξε λογαριασμό στην Πρέμιερλιγκ.

Από το γκολ και μετά η Αρσεναλ κλείστηκε στην περιοχή της, με συνέπεια η Νόριτς να μειώσει στο 70', με τον Χόουσον να σουτάρει στη γωνία του Σέζνι μετά από απρόσεκτο διώξιμο του Μέρτεσακερ. Το 2-1 άγχωσε τους γηπεδούχους που όμως λυτρώθηκαν στο 83', όταν ο Ράμσεϊ έκανε μαγικά και αφού άδειασε με προσποιήσεις όλη την αντίπαλη άμυνα, σημείωσε το ένατο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις (τα 5 στο πρωτάθλημα). Πέντε λεπτά αργότερα ο Ουαλός μέσος που έχει μεταμορφωθεί σε killer, σέρβιρε στον Οζίλ για το 4-1 που μάλλον πλασματικό θα πρέπει να θεωρηθεί με βάση την εικόνα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στο τέλος βέβαια ξεφύσιξε ανακουφισμένος και πρώτος...

Αρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Γκιμπς, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Φλαμινί (37' Ράμσεϊ), Γουίλσιρ, Αρτέτα, Καθόρλα (59' Ροζίτσκι), Οζίλ, Ζιρού (78' Μπέντνερ)

Νόριτς: Ράντι, Μάρτιν, Ολσον, Τετέι (79' Χούλαχαν), Τέρνερ, Μπασόνγκ, Σνόντγκρας, Χόουσον, Χούπερ, Φερ, Πίλκινγκτον (70' Ρέντμοντ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα