Ο «Λούτσο», ο Μπέργκ ο κόουτς και οι... «προκλητικοί»!

Ο «Λούτσο», ο Μπέργκ ο κόουτς και οι... «προκλητικοί»!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο «Λούτσο», ο Μπέργκ ο κόουτς και οι... «προκλητικοί»!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πιο πειστική –μέχρι τώρα- εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό και τη νίκη που μπορεί να του δώσει ώθηση για τη συνέχεια και καλή ψυχολογία.

Μέσα σε πέντε ημέρες ο Παναθηναϊκός «ανάγκασε» τους φίλους του να φύγουν για δεύτερη φορά με χαμόγελα από την Λεωφόρο (που ήταν απίστευτη έδρα και αξίζουν πολλά μπράβο στον κόσμο) και κυρίως χορτασμένοι από αυτό που είδαν. Σίγουρα η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν η πιο πειστική –μέχρι τώρα-για τον Παναθηναϊκό. Νίκη που μπορεί να του δώσει ώθηση για τη συνέχεια και καλή ψυχολογία. Νίκη, που χρειάζεται ο Αναστασίου και οι παίκτες να την διαχειριστούν σωστά. Η ομάδα τώρα φτιάχνεται, βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και χρειάζεται μία συνεχή προσπάθεια και συγκέντρωση. Δεν χρειάζονται ούτε υπερβολικές θριαμβολογίες, ούτε υπερβολικά συμπεράσματα.

Το ευχάριστο συμπέρασμα του αγώνα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο γήπεδο για δεύτερο συνεχόμενο ματς φάσεις, δουλεμένες στην προπόνηση. Με τους μεσοεπιθετικούς παίκτες να κινούνται πολύ χωρίς την μπάλα και να πετυχαίνουν δύο γκολ και να χάνουν τέσσερις-πέντε καλές ευκαιρίες.

Το πιο σημαντικό νέο του αγώνα είναι ότι οι παίκτες που ήρθαν να κάνουν την διαφορά το καλοκαίρι-οι πριμαντόνες- χθες την έκαναν. Ο Μπέργκ έβαλε το γκολ του πρωταθλήματος(μαζί με του Βούκιτς την προηγούμενη αγωνιστική)-μέχρι τώρα- με προσωπική ενέργεια και απίστευτο βολ-πλανέ, δείχνοντας γιατί ο Αναστασίου επέμενε τόσο πολύ στην απόκτησή του το καλοκαίρι. Μπορεί ο Σουηδός να έχασε άλλα δύο-τρία γκολ, αλλά σιγά-σιγά όσο παίζει θα είναι και πιο εύστοχος. Μην ξεχνάμε , ότι του λείπει ο ρυθμός, αφού στο Αμβούργο δεν έπαιζε.

Ο Φιγκερόα έβαλε «φωτιά» στην Λεωφόρο με το παλικαρίσιο γκολ, που πέτυχε , λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Η πολύ καλή του παρουσία σε αυτά τα πρώτα ματς που αγωνίζεται δείχνει, ότι ο Παναθηναϊκός καθυστέρησε πολύ μέχρι να αποφασίσει να τον επανεντάξει στην ομάδα. Οικονομικό ήταν κατά βάση το θέμα, αλλά ο «Λούτσο» θα μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα. Όπως και να έχει είναι πλέον ο πιο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας.

Ο Σίλντεφελντ έκανε το πρώτο πολύ καλό του παιχνίδι στην άμυνα με έγκαιρες επεμβάσεις, που δεν άφησε τον Αστέρα να κάνει ευκαιρίες.

Ο Πράνιτς για 60-65 λεπτά, όσο είχε δυνάμεις ήταν ο ηγέτης στην μεσαία γραμμή , βοήθησε πολύ στην δημιουργία του παιχνιδιού. Οταν φθάσει στο 100% θα υπάρξουν παιχνίδια που θα τα πάρει αυτός , διότι η ποιότητά του ξεχωρίζει.

Από όλους τους «μικρούς» που έπαιξαν χθες, αυτός, που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ήταν ο Τάσος Λαγός. Κάθε ματς είναι και καλύτερος και αν τον βλέπαμε για πρώτη φορά χθες θα λέγαμε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει αμυντικό χαφ για χρόνια. Η εξέλιξή του από παιχνίδι σε παιχνίδι μου δείχνει, ότι μπορεί να το πετύχει αυτό ο νεαρός μέσος.

Βασικός πρωταγωνιστής της χθεσινής νίκης του Παναθηναϊκού είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο κόουτς παρουσίασε μία ομάδα με πλάνο, με τρομερό πάθος και στην διάρκεια του αγώνα έκανε αυτά που έπρεπε , για να βοηθήσει τους παίκτες να πάρουν τη νίκη. Με την τριάδα, Λαγού, Ζέκα, Πράνιτς κυριάρχησε αρχικά στο κέντρο αφού από την άλλη πλευρά ο Γκρατσίνι δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε τρεξίματα και έμεναν μόνο οι Ζησόπουλος, Ουσέρο στον άξονα, που δεν έφθαναν. Μετά το 1-1 ο Αναστασίου έριξε τον Φιγκερόα στο παιχνίδι, άλλαξε το 4-3-3 σε 4-3-2-1 με τους Ντίνα(αριστερά), Φιγκερόα(δεξιά) κοντά στον Μπέργκ. Όχι στην γραμμή, αλλά πιο μέσα. Και μόλις έβαλε το γκολ ο «Λούτσο» ο Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι τον Μέντες, μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο(Λαγός, Ζέκα, Μέντες και μπροστά τους ο Πράνιτς) και τους Φιγκερόα,
Μπέργκ δίδυμο στην επίθεση. Με αυτό τον τρόπο θωράκισε το κέντρο και αμυντικά δεν είχε κινδύνους.

Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για την χρησιμοποίηση του Τριανταφυλλόπουλου σαν δεξί μπακ ναι μεν έχει μπει ένα γκολ από τον Ντε Μπλάσις, από τον χώρο ευθύνης του , αλλά είναι και ένα υπέροχο γκολ, που ακόμα και αν τον μάρκαρε πιο κοντά ο νεαρός αμυντικός δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πετύχαινε κάτι παραπάνω. Με βάση την αξία του Ντε Μπλάσις στο υπόλοιπο διάστημα ο Τριανταφυλλόπουλος τα κατάφερε καλά. Με τον Σπυρόπουλο στην θέση αυτή, μπορεί ο Παναθηναϊκός δημιουργικά να κέρδιζε , αλλά αμυντικά θα είχε περισσότερα προβλήματα και ίσως ο αντίπαλος περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

ΥΓ: Οι διοικούντες του Αστέρα Τρίπολης φωνάζουν για προκλητική διαιτησία. Αν δουν στο ριπλέι του γκολ της ομάδας τους τον πανηγυρισμό του Πιπίνη και την άσεμνη χειρονομία, που κάνει προς τους αντιπάλους και στον κόσμο θα έπρεπε να πουν και ένα ευχαριστώ στον Παππά, που δεν τον απέβαλε. Όπως και ο Μπέργκ έχει φάει πολύ «ξύλο» από τον Κοντοέ, που έχει βγάλει το παιχνίδι χωρίς κάρτα,ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.Ο Παππάς προτίμησε να βγάλει το παιχνίδι χωρίς να τιμωρεί τα δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν(θα μπορούσε και ο Λαγός να δεχθεί κάρτα και ο Τριανταφυλλόπουλος στο πρώτο ημίχρονο). Για το πέναλτι του Λαγού που φωνάζει ο Αστέρας δεν είναι, αντίθετα δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Παππάς θα έδινε το πέναλτι που έκανε ο Ζησόπουλος στον Φιγκερόα αν η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα

Επίσης πρέπει να πω, ότι ευτυχώς οι καρμανιόλες βοηθοί δεν μας απασχόλησαν με εξαίρεση την φάση του Ναβάρο, που δεν είναι οφ-σάιντ στο πρώτο ημίχρονο(είναι όμως πολύ οριακό) και ο βοηθός το υποδεικνύει λάθος. Συνολικά αν για τον Αστέρα Τρίπολης είναι προκλητική η διαιτησία του Παππά δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηριστεί η διαιτησία του Γιάχου στον τελικό κυπέλλου πριν λίγους μήνες, που δεν τους δόθηκε ένα πέναλτι που έβγαζε μάτια;
Mήπως είστε εσείς κύριοι του Αστέρα προκλητικοί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.