«Ζωντανή» με Ζόνας η Βαλένθια!
Ο εντός έδρας διασυρμός από τη Σουόνσι την προηγούμενη βδομάδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της γκρίνιας στο «Μεστάγια». Ηττες και κόντρα ήττες είχαν φέρει τον κόσμο σε απόγνωση και τα λευκά μαντήλια κυμάτιζαν στην εξέδρα. Ο πρόεδρος όμως ξεκαθάρισε πως ο Μίροσλαβ Τζούκιτς δεν μετακινείται από τον πάγκο και ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν ως δια μαγείας. Νίκη με τη Σεβίλλη και τώρα μεγάλο «διπλό» 0-1 στο «Κάρμενες» επί της Γρανάδα. Αυτό ήρθε στο 94' με τον Κανάλες να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ζόνας που πλάσαρε ανενόχλητος σε κενή εστία. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, η Γρανάδα ήταν λίγο καλύτερη, είχε μία καλή στιγμή με τον Μπραΐμι, αλλά στο φινάλε πλήρωσε την αδράνεια της και για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Πριμέρα, ξεκίνησε με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο γήπεδο της.
Οξυγόνο για την Σεβίλλη
Οι Ανδαλουσιάνοι -που είχαν βρεθεί στην τελευταία θέση- πήραν βαθμολογική ανάσα, όπως και ο προπονητής τους, Ουνάι Εμερι. Η Σεβίλλη δεν είχε νίκη στους πρώτους πέντε αγώνες στην Primera Division έχοντας μόλις δύο πόντους και δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο θύμα από την τραγική εκτός έδρας Ράγιο Βαγιεκάνο την οποία συνέτριψαν με 4-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17' με εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Ράκιτιτς μετά από ανατροπή του Κόκε από τον Αρμπίγια (1-0). Με το γκολ αυτό, οι Σεβιγιάνοι βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θέση οδηγού σε αγώνα μετά από 467 λεπτά! Στο 30' ο Ρουμπέν έκανε έξοδο του... Μεσολογγίου, όμως σε κενή εστία ο Γκαμεϊρό κατάφερε να αστοχήσει. Τελικά το 2-0 έγινε στο δεύτερο μέρος και το 53' όταν ο Ράκιτιτς αυτή τη φορά σκόαρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Κροάτης έγινε ο πρώτος παίκτης της Σεβίλλης που σκοράρει στον ίδιο αγώνα με πέναλτι και φάουλ στον αιώνα που διανύουμε.
Δύο λεπτά μετά η Ράγιο νείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Αντριάν μετά από σέντρα-σουτ του Βιέρα, όμως αυτό δεν άγχωσε την Σεβίλλη παρότι στο 64' ο Αντιάν έχασε το άχαστο για να κάνει το 2-2 για τους φιλοξενούμενους. Στο 66' ο Γκάλβες της Ράγιο είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γκαμεϊρό και άφησε την ομάδα του με δέκα κάνοντας πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων, που κλείδωσαν το ματς στο 80' με τον Μπάκα μετά από ασίστ του Γκαμεϊρό (3-1).
Η Ράγιο στο 82' έμεινε με εννιά παίκτες μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Βιέρα στον Μπιά και απευθείας κόκκινη για να γίνει το τελικό 4-1 στο 88' με το δεύτερο γκολ του Μπάκα. Η βαγιεκάνο συμπλήρωσε 14 γκολ παθητικό στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
