Λίγος Ολυμπιακός, λίγος διαιτητής

Λίγος Ολυμπιακός, λίγος διαιτητής

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Λίγος Ολυμπιακός, λίγος διαιτητής

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο και τους δύο Δωδεκανήσιους διαιτητές-όπως και τη διαιτησία στην Τούμπα.

Όταν έχεις δύο τελικές προσπάθειες εντός εστίας σε 95 λεπτά αγώνα, εκ των οποίων η μία στο 95’, δεν είναι και…περίεργο να φέρεις 0-0. Αυτό συνέβη με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, όπου τα στατιστικά του ματς «έγραψαν» 10 τελικές, από τις οποίες οι οκτώ ήταν άστοχες.

Ήταν λίγος δημιουργικά-επιθετικά ο Ολυμπιακός χθες και σε τέτοια ματς αν δεν αξιοποιήσεις τις λίγες καλές ευκαιρίες που θα σου «βγουν», πολύ απλά δεν θα κερδίσεις. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, έπρεπε να κερδίσει αυτός ο χθεσινός Ολυμπιακός, ωστόσο εύκολα αυτά τα παιχνίδια τα χάνεις με 1-0. Όπως ακριβώς είχε χάσει πριν 20 μήνες στην Ξάνθη, τελευταίο παιχνίδι του με ήττα εκτός έδρας! Ένα γκολ να «κάθονταν» στον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό στο β΄ ημίχρονο και μετά άντε να ισοφαρίσεις.

Λίγος, όμως, αποδείχθηκε κι ο διαιτητής του αγώνα, ο Σιδηρόπουλος-και δεν είναι η πρώτη φορά. Η φάση στο 43’ που του κάνουν τυο Βάϊς φάουλ τρεις παίκτες μαζί (!!!) μισό μέτρο έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού κι ο ρέφερι αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, αρκεί... Λίγα λεπτά πριν, δεν είχε δώσει φάουλ υπέρ του Αγρινίου (του Χολέμπας), όχι σε τόσο καλή θέση κι όχι τόσο εξόφθαλμο, αλλά φάουλ.

Κύριε μου θα δώσεις και το ένα φάουλ, θα δώσεις και το άλλο. Όχι δεν δίνεις το ένα, δε δίνεις και το άλλο. Συμψηφισμούς κάνε αν θες στη δουλειά σου, όχι στο ποδόσφαιρο.

Και δεν μπορεί καρατιά του Μελισσά στο Μανιάτη στο 27’ να μην είναι κίτρινη κάρτα. Ούτε να χαρίζεσαι στον Μπακάκη σε άλλη κάρτα στο 38’ (γκρέμισμα Χολέμπας από πίσω).

Πάνω απ΄ όλα, όμως-κι εδώ είναι το χειρότερο δεν μπορείς να υποδεικνύεις τέσσερα (κι όχι πέντε) λεπτά καθυστέρηση, την στιγμή που έχει σταματήσει το παιχνίδι δύο λεπτά στο β΄ ημίχρονο λόγω των επώδυνων τραυματισμών των Μασάντο και Θεοδωρίδη. Κι ενώ τρως ένα λεπτό καθυστέρηση, έρχεται η φάση του φάουλ πάνω στο Βάϊς, εκεί όπου στην εκτέλεση του Χολέμπας κάνει ο γκολκίπερ την απόκρουση του αγώνα. Φάουλ που γίνεται στο 93’. Κι εκτελείται στο 94’50! Και σφυρίζει τη λήξη του ματς στο 95’18, τρώγοντας συνολικά ενάμιση λεπτό καθυστέρηση.

Βλέπετε πως εγώ δεν στέκομαι στη φάση του πέναλτι που έγινε πάνω στον Κάμπελ την στιγμή της εκτέλεσης του φάουλ του Χολέμπας. Προσέξτε, πέναλτι ήταν. Αλλά εγώ δεν το θέλω τέτοιο πέναλτι στο 94’50. Ας τα παίρνουν οι άλλες ομάδες. Στέκομαι, όμως, σε όλα τα άλλα, που κυρίως εκείνα είναι που δείχνουν ένα «λίγο» διαιτητή.

Όπως «λίγος» ήταν κι ο επόπτης Φραγκιαδάκης, επίσης από τη Ρόδο-δε νομίζω να κατάγεται κι αυτός, από ένα χωριό της Θεσσαλονίκης όπως ο Σιδηρόπουλος. Δεν κατάλαβα από την τηλεοπτική μετάδοση αν σήκωσε τη σημαία του στο οφθαλμοφανές οφσάϊντ του Μήτρογλου στο 64’, αλλά σίγουρα δεν υπέδειξε οφσάϊντ σε δύο αντικανονικές επιθέσεις του Παναιτωλικού, εκ των οποίων εκείνη στο 41΄ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη.

Παρεμπιτπόντως: Χάρηκα τη διαιτησία του Στυλιάρα και των συνεργατών του Κωστάρα και Ζυγούρη στην Τούμπα. Αυτό είναι που λέμε 50-50. Ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν φέτος στην Τούμπα 50-50. Κι είδαμε πως το κέρδισε ο ΠΑΟΚ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.