Magica Roma! (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Magica Roma! (vids)

bet365

Κάνοντας σούπερ δεύτερο μέρος οι Τζαλορόσι επικράτησαν 2-0 της Λάτσιο και έκαναν το 4x4 στην Serie A! Νίκες για Γιουβέντους, Φιορεντίνα.

Βγαλμένο από το όνειρο του πιο πωρωμένου τιφόζι της Ρόμα το ξεκίνημα στη σεζόν 2013-14, με τους Τζαλορόσι να παρασύρουν με 2-0 την Λάτσιο, να παραμένουν στην κορυφή αλλά και να παίρνουν εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του Coppa Italia. Σε ένα ματς που στο πρώτο μέρος ήταν κάτω του μετρίου, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία ήταν σαφώς ανώτερη και αφού γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις, επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ από τους Μπαλτσαρέτι και Λιάγιτς. Η Ρόμα είναι μόνη πρώτη και περιμένει απώλεια της Νάπολι, που παίζει με την Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Η Γιουβέντους χρειάστηκε ανατροπή για να επικρατήσει 2-1 της Βερόνα στο Τορίνο, ενώ η Φιορεντίνα πέρασε από το Μπέργκαμο με 2-0 σε βάρος της Αταλάντα. Διπλό στην Μπολόνια η Τορίνο, «λευκό» το κατάνια-Πάρμα.

Derby με δύο όψεις
Εύκολα θα ξεχαστεί από όλους το πρώτο μέρος στο «Ολίμπικο» με τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη και να κοιτάζουν περισσότερο να μην δεχθούν γκολ. Καλύτερη φάση στην αναμέτρηση ήταν για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Τότι να εκτελεί το φάουλ στο 31' στο δεύτερο δοκάρι και τον Ζερβίνιο να κάνει σκαστή κεφαλιά άουτ.

Στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν ως προς την εικόνα του ματς και αυτή που απείλησε πρώτη ήταν στο 51' η Λάτσιο, όταν μετά το φάουλ του Λούλιτς η μπάλα βρήκε στον Λεάντρο Καστάν και πήγε στο οριζόντιο του Ντε Σάνκτις, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τέσσερα λεπτά μετά το σύνολο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς άγγιξε ξανά το γκολ, όμως ο Κλόζε από πολύ κοντά δεν πήγε καλά στην πορεία της μπάλας και το 0-0 παρέμεινε. Στο 51' ο Γκαρσία έβαλε τον Λιάγιτς αντί του Φλορέντσι, που είχε ξεκινήσει στην τριπλέτα της επίθεσης και σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτή την αλλαγή κρίθηκε το ματς, με τον Σέρβο να ανεβάζει τους Τζαλορόσι που έπαιξαν πολύ επιθετικά και δημιούργησαν αρκετές φάσεις.

Στο 63' έγιναν όλα για την Ρόμα. Πρώτα ο Μπαλτσαρέτι έκανε σουτ στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Λιάγιτς δεν κατάφερε σε κενή εστία να κάνει το κοντρόλ και να σκοράρει, όμως ο Ιταλός μπακ πήρε την εκδίκησή του μερικά δευτερόλεπτα μετά. Μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ στα δεξιά ο Τότι ύψωσε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον διεθνή άσο ο οποίος με αριστερό βολέ άνοιξε το σκορ και ξέσπασε σε κλάματα.

Μετά το γκολ, η Λάτσιο δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει και να απειλήσει με ισοφάριση, με τους Τζαλορόσι να το πιστεύουν περισσότερο και να παραμένουν στην επίθεση. Στο 73' ο Μαρκέτι είπε «όχι» σε κεφαλιά του Ντε Ρόσι μετά το φάουλ του Τότι και στο 81' οι Λατσιάλι έμειναν με δέκα παίκτες, μάλλον άδικα. Ο Ντίας που είχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, είδε απευθείας κόκκινη -που δεν υπήρξε ποτέ- για μαρκάρισμα στον Τότι. Στο 92' ο Μποριέλο παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όμως ο Μαρκέτι τον σταμάτησε. Ο Ιταλός πορτιέρο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με τον Λιάγιτς στο 94' με τον Σέρβο να σκοράρει από τη βούλα του πέναλτι (το έκανε ο (Λεδέσμα στον ίδιο) για το τελικό 2-0.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενάτια, Καστάν, Μπαλτσαρέτι, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Πιάνιτς (85' Ταντέι), Φλορέντσι (51' Λιάγιτς), Τότι (91' Μποριέλο), Ζερβινιό.

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί 78' Ντίας), Τσάνα, Κονκό, Καβάντα (70' Φλόκαρι), Λεδέσμα, Αλβαρο Γκονσάλες, Ερνάνες (78' Εντερσον), Λούλιτς, Καντρέβα, Κλόζε.

Διαιτητής: Ρόκι


Ανατροπή με Βερόνα η Γιουβέντους
Μετά από δύο σερί ισοπαλίες με 1-1 με Ιντερ και Κοπεγχάγη, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 κόντρα στην Βερόνα και έφτασε τους 10 βαθμούς στην Serie A. Οι Μπιανκονέρι -με τους Μπουφόν, Κιελίνι και Βούτσινιτς να παίρνουν ανάσες, μπήκαν δυνατά και έχασαν ευκαιρίες με τους Τέβες, Γιορέντε και Βιδάλ, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Ραφαέλ να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Σαφώς κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βαγγέλης Μόρας κατέβασε τη μπάλα για τον Κατσιατόρε που από κοντά έγραψε το 0-1 στο 36'.

Πριν καλά καλά προλάβουν να καταλάβουν οι τις Βερόνα ότι προηγήθηκαν, η Γιουβέντους είχε πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Στο 40' μετά από βαθιά μπαλιά του Μπονούτσι ο Τέβες έφυγε μόνος απέναντι στον Ράφαελ και έγραψε το 1-1. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Γιορέντε νίκησε στον αέρα τον Μόρα μετά από σέντρα του Βιδάλ και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 2-1.

Στην επανάληψη ο Μπονούτσι σταμάτησε τον Ζορζίνιο πριν προλάβει να πυροβολήσει, ενώ ο Ράφαελ είπε «όχι» στον Πογκμπά, όπως και σε φάουλ του Πίρλο. Αποθέωση γνώρισε ο Κλαούντιο Μαρκίζιο που έπαιξε από το 66' σαν αλλαγή για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, αφού είχε τραυματιστεί στο super cup με την Λάτσιο.

Επιστροφή στις νίκες για Φιορεντίνα
Οι Βιόλα έφυγαν με νίκη 2-0 από το Μπέργκαμο επί της Αταλάντα και επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία 1-1 με την Κάλιαρι. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα, με τις ομάδες να ψάχνουν αμφότερες το γκολ και να χάνουν ευκαιρίες. Ο Σάβιτς πρόλαβε να βάλει την κόντρα την τελευταία στιγμή στον Γιέπες, ενώ το σουτ του Φερνάντες πέρασε λίγο άουτ. Μιλιάτσιο και Φερνάντες απείλησαν εκ νέου, με τον Χιλιανό να φτάνει τελικά στο γκολ στο 41' μετά την σέντρα του Βαλέρο και την κεφαλιά του Βόλσκι για το 0-1. Οι Βιόλα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω μετά το γκολ και έφτασαν μία ανάσα από το 0-2 με τον Χοακίν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός, το πέτυχε ο Ρόσι στο 69', έχοντας χάσει και σημαντική ευκαιρία λίγο νωρίτερα. Οι γηπεδούχοι είχαν εμφανώς χάσει τα πατήματά τους από το τέλος του πρώτου μέρους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλησιάσουν στο γκολ με τον Ντένις στο τέλος, όμως ο Νέτο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Στα άλλα ματς...
...η Τορίνο έφυγε με το διπλό (1-2) από το «Νταλ' Αρα» σε βάρος της Μπολόνια, χάρη σε γκολ των Ντ' Αμπρόζιο και Τσέρτσι, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε και αποβλήθηκε ο Νατάλι. Ισόπαλο χωρίς τέρματα το Κατάνια-Πάρμα, με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στον πάγκο για 90 λεπτά.

 

SERIE A Τελευταία Νέα