«80 εκατομμύρια μετά την ρύθμιση»!

«80 εκατομμύρια μετά την ρύθμιση»!

Απόστολος Παγώνης
«80 εκατομμύρια μετά την ρύθμιση»!

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε την «Αναγέννηση του ΠΑΟΚ» μέσα από 5ετές πλάνο, όπως έγραψε το gazzetta.gr επενδύοντας πόσο ύψους 80 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων σε «Νέα Τούμπα» και αθλητικό κέντρο! Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν!

Σε μια κατάμεστή αίθουσα στο Μακεδονία Παλλάς ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στις εξαγγελίες του για την Αναγέννηση του ΠΑΟΚ που θα έρθει με μια σειρά από μεγάλα έργα τα επόμενα 5χρόνια όπως σας αποκάλυψε νωρίτερα το gazzetta.gr . Εκτός αίθουσας οι φίλαθλοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο για να συνοδεύσουν την ομάδα στο γήπεδο φώναξαν για πρώτη φορά το όνομα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη προανήγγειλε ένα βίντεο που παίχτηκε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης.
«Η ΠΑΕ με τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με ένα σύνολο 25 εκατομμυρίων. Από αυτά τα 12 εκατομμύρια πήγαν στο δημόσιο. Το ποσό των 10 εκατομμυρίων αφορά οφειλές προς τρίτους και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος.
Έχουν γίνει βελτιωτικές εργασίες στη Τούμπα που κόστισαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και 500 χιλιάδες ευρώ για τα έργα στην Μεσήμβρια.

Το πενταετές πλάνο θα φέρει επένδυση 80 εκατομμυρίων. 25 εκατομμυρίων για αθλητικό κέντρο, 40 εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Τούμπας. 15 εκατομμύρια για έργα αθλητικής ανάπτυξης.
Η έκταση του αθλητικού κέντρου θα περιλαμβάνει, γήπεδο για την δεύτερη ομάδα, γήπεδα προπόνησης, ξενώνες, κλειστό γήπεδο πέντε χιλιάδων θέσεων και ξενοδοχείο 50 δωματίων.
Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας για την ομάδα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι θεραπευτήριο 100 δωματίων.
Αναφορά και στην Τούμπα: Νέο μεταλλικό κέλυφος και νέο στέγαστρο για όλους, Επεκτείνεται η πτέρυγα διοίκησης, πιο πολλές σουίτες, 35 χιλιάδες θέσεις, νέοι χώροι εστίασης και μέριμνα για στάθμευση. Μέσα από την επένδυση των 80 εκατομμυρίων θα δημιουργηθούν 1000 θέσεις εργασίας με τον ΠΑΟΚ να καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην πολιτεία από φόρους».
Στη θέρμη το αθλητικό κέντρο
«Θέλουμε ενιαία στάνταρ στην προετοιμασία και καταβολή υποτροφιών στα μέλη των Ακαδημιών. Εκτιμούμε ότι μόνο στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 1500 παιδιά. Η βασική εστία των Ακαδημιών θα στεγαστεί στην περιοχή της Θέρμης. Δίπλα θα είναι το προπονητικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης της ομάδας. Θα συνδυάσουμε θερμές πηγές και αύρα θάλασσας. Προτείνουμε αρχικά να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα γης, στη δεύτερη φάση 600 στρέμματα. Συνολικά σε 7-8 χρόνια θα επενδυθούν 150.000 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν νέες 1000 θέσεις εργασίας».

Για τα χρέη

«Χωρίς να λύσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα του ΠΑΟΚ, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε εδώ. Τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε και εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Όχι, δεν επενδύουμε σε αγαθοεργίες. Όλοι λένε ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να αποδείξουν την αγάπη στον ΠΑΟΚ με ενέργειες και πράξεις.

Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα.

Τα χρέη του ΠΑΟΚ στις 30/6/2013

3,5 εκ. ευρω ληξηπρόθεσμα χρέη προς το κράτος

6,5 εκ. ευρώ προς αθλητές

και 5,5 εκ. ευρώ σε τρίτους 30/6/2013

Σύνολο: 15 εκ. ευρώ

Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές είναι πολύ αρνητικές. Χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους.
Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους;».

Εμείς δεν θα ρίξουμε τον ΠΑΟΚ
«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α' κατηγορία καθαροί. Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω γεια σας. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου».

Κάποιοι παίζουν παιχνίδια
«Υπάρχουν κάποια θέματα που δεν θέλω να συζητήσω, επειδή οι σκέψεις μου μπορεί να αποδυναμώσουν την σκέψη μας. Όταν λοιπόν κάποιος βρίσκεται με πολλά προβλήματα, επιτρέπεις τον εαυτό σου να αγχωθείς και ενισχύεις την θέση των απέναντι. Δεν θέλω να σας πω τα ονόματα, μιλώντας όμως για το ολιγοπώλιο του ποδοσφαίρου, νομίζω τα έχω πει όλα. Δεν φοβάμαι εκείνους που παίζουν αυτά τα παιχνίδια, το πρόβλημα είναι ότι έχουν συνενωθεί με το κράτος και δεν μπορείς αυτό να το λύσεις με βία, μόνο μέσω διαλόγου. Μία εβδομάδα πριν είχα κουβέντα με τον κ. Σαμαρά, όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται και είμαι πεπεισμένος ότι η απλή λογική λέει ότι αυτό είναι σωστό, τους λέω πάρτε 11 εκ. ευρώ».

Οι περισσότεροι είναι Ολυμπιακοί
Ερώτηση από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Κοντό
«Το θέμα θα λυθεί από τους πολιτικούς. Το θέμα αυτό ξέρει και ο κ. Σαββίδης ότι θα προχωρήσει μόνο με κοινοβουλευτική παρέμβαση στην βουλή». Η απάντηση Σαββίδη και ο Σαββίδης απαντάει: «Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα