«Με βοήθησαν η θέληση και η αισιοδοξία»

«Με βοήθησαν η θέληση και η αισιοδοξία»

Gazzetta team
«Με βοήθησαν η θέληση και η αισιοδοξία»

bet365

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αναφερόμενος στο τι τον έκανε να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, επισήμανε πως ήταν η θέληση και η αισιοδοξία, τονίζοντας πως δεν περίμενε πως θα ξανά έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η άποψη», μίλησε για το πως έζησε τις στιγμές που οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα συνεχίσει την μπάλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην οικογένειά του και τόνισε πως η θέληση και η αισιοδοξία τον έκαναν να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαλέτι:

Πώς ένιωσες όταν σου είπαν για πρώτη φορά οι γιατροί ότι πρέπει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο; Η αποχή που ακολούθησε, σου άφησε κάτι σε συναισθηματικό επίπεδο;

«Πολύ δύσκολα, δεν το πίστευα (ότι θα σταματήσω) και ήξερα ότι θα γυρίσω κάποια μέρα και θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Τότε, σίγουρα, προτεραιότητα είχε η ζωή μου. Κάθε μέρα της αποχής ήταν και πιο δύσκολη, διότι την μια μέρα έπαιζα ποδόσφαιρο και την επόμενη μου λένε οι γιατροί ότι δεν μπορείς να παίξεις ξανά. Ένιωθα καλά που ήμουν στην Αθήνα. Αλλά δεν με άφηναν να παίξω και έπρεπε να γυρίσω στην Αργεντινή…».

Τι κάνεις την εβδομάδα πριν από τον αγώνα; Πώς ενδυναμώνεις την ψυχολογία σου και πώς αποφορτίζεσαι; Τι ρόλο πιστεύεις ότι παίζει η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο;

«Πάντα όταν σκέφτομαι θέματα όπως το τι πρέπει να κάνω για το παιχνίδι, στρέφω την προσοχή μου στον χώρο του γηπέδου. Γι’ αυτό μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι πως έχω αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι δεν έχω πρόβλημα. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία, δεν μπορείς να παίξεις καλά».

Το «goal» στα ελληνικά σημαίνει στόχος. Πόσοι από τους στόχους σου έχουν επιτευχθεί; Ποιος είναι ο πιο σημαντικός στόχος που έχεις πετύχει στην καριέρα σου;

«Η οικογένεια και οι φίλοι μου είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία. Στη καριέρα μου, σημαντική στιγμή ήταν όταν έπαιξα στην Εθνική Αργεντινής. Δεν το πίστευα ότι θα έπαιζα με τόσο μεγάλους παίκτες…»

Τι σε φοβίζει πριν από κάθε αγώνα;

«Τίποτα. Όταν φοβάσαι, δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Θα παίξεις ναι μεν, αλλά όχι τόσο καλά».

Πώς επιδρά πάνω σου ο θαυμασμός του κόσμου;

«Τον θαυμασμό του κόσμου τον έχω γνωρίσει από μικρός, γιατί και ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει πολύ».

Παίζει σημασία η προσωπικότητα των συνεργατών σου στην ποδοσφαιρική σου απόδοση (π.χ. του προπονητή, των συμπαικτών, και της διοίκησης);

«Σίγουρα, όταν μεγάλες προσωπικότητες είναι σε μια ομάδα, αυτό βοηθάει για να μπορείς να παίξεις καλύτερα. Και καταλαβαίνεις κάθε μέρα πώς πρέπει να παίξεις. Όλοι είναι σημαντικοί και ο προπονητής, και η διοίκηση αλλά και ο κόσμος».

Όταν ήσουν μικρός πίστευες ότι θα φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο στο ποδόσφαιρο;

«Ήθελα να φτάσω τον πατέρα μου, ήταν πολύ καλός παίκτης. Το ονειρευόμουν. Ο πατέρας μου ήταν καλύτερος».

Τι επάγγελμα θα διάλεγες, αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής;

«Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Όλη η ζωή μου είναι ποδόσφαιρο. Και όταν σταματήσω να παίζω, πάλι με το ποδόσφαιρο θα ασχοληθώ αλλά σε άλλο πόστο».

Τι ρόλο παίζει η οικογένειά σου;

«Τον μεγαλύτερο».

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σου;

«Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και οι φίλοι μου. Ήταν δύσκολη η φάση της ζωής μου με την υγεία μου. Μπορεί να το πάθει ο κάθε άνθρωπος και να μην προχωρήσει την καριέρα του. Πρέπει να έχεις την οικογένεια και τους φίλους, οι οποίοι σε βοηθάνε να προχωρήσεις. Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου ήταν δίπλα και όταν έπαιζα Εθνική Αργεντινής και όταν σταμάτησα λόγω υγείας να παίζω ποδόσφαιρο. Η θέλησή μου και η αισιοδοξία μου με βοήθησαν να τα καταφέρω».

Για ποιο λόγο παίρνεις πάντα τον αριθμό «7»;

«Είναι ο τυχερός μου αριθμός, το έχω κάνει και τατουάζ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα