Το πρωτάθλημα που ονειρεύομαι…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το πρωτάθλημα που ονειρεύομαι…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το…ιδανικό πρωτάθλημα που έχει στο μυαλό του.

ΘΕΛΩ να συνεχίσω σήμερα, από εκεί που τέλειωσα χθες το κομμάτι μου. Ότι δηλαδή ειλικρινά ανυπομονώ να δυναμώσουν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Και να ξέρετε φίλοι μου ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει δημοσιογράφος που δεν θέλει το ίδιο πράγμα. Και μόνο επαγγελματικά να το πάρουμε, δεν συμφέρει κανένα του χώρου ένα πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό. Άρα, ούτε τις εφημερίδες, ούτε τα σάϊτ, ούτε και τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Άπαντες θα είναι κερδισμένοι από ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Νομίζω δε, ότι πραγματικά κι ο Ολυμπιακός θέλει πιο δυνατό πρωτάθλημα. Και για λόγους αγωνιστικούς, ώστε η ομάδα του να είναι πιο δυνατή στην Ευρώπη, αλλά και για λόγους πρεστίζ κι εμπορικούς. Νομίζετε πως δεν χάνει ο Ολυμπιακός κι από οικονομικής πλευράς; Δεν θα είχε π.χ. περισσότερα διαρκείας και περισσότερα εισιτήρια εάν γίνονταν πιο μεγάλη μάχη για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Και γενικά ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, φέρνει πάντα παράπλευρες απώλειες.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορεί από…μόνος του ο Ολυμπιακός να κάνει ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Ο Ολυμπιακός ενισχύει το ρόστερ του και γενικά την ομάδα του. Πρέπει να θέλουν και να μπορούν κι οι άλλοι σύλλογοι.

Κι αν μπούμε τώρα στη διαδικασία ότι, «για όλα φταίει η διαιτησία», σοβαρή κουβέντα δε θα κάνουμε. Φταίει η διαιτησία που ο ΠΑΟΚ έχασε στο Αγρίνιο κι είναι ήδη τρεις πόντους πίσω;…

Λένε ότι παίρνει ο Ολυμπιακός όλους τους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα, για να μην τους πάρουν οι άλλες ομάδες. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ πως πήρε Ιτάντζ και Σκόνδρα από τον Ατρόμητο η, τον Χακόμπο και τον Κατσουράνη; Πως ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σπυρόπουλο από τον Πανιώνιο;

Ο Ολυμπιακός απλά παίρνει κάποιους παίκτες που νομίζει ότι μπορεί να του βγουν, ξέροντας εκ των προτέρων ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα σου βγουν όλες οι μεταγραφές. Π.χ. τώρα μπορεί να μην του βγαίνει ο Ντε Βινσέντι, αλλά φαίνεται να του βγαίνει ο Σάμαρης. Πίστευαν πολλοί ότι θα του βγει ο Σάμαρης;…Τον Βλαχοδήμο πέρσι τον πήρε για να μην τον πάρουν άλλοι; Τον πίστεψε, άσχετα αν μέχρι τώρα δεν του έχει βγει.

Ούτε φταίει ο Ολυμπιακός, επειδή ο ΠΑΟΚ φέτος αποκλείστηκε από τη Σάλκε και το 2010 από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός πέρσι από την Μάλαγα, πρόπερσι από την ΟΒ Δανίας και το 2009 από την Ατλέτικο κι η ΑΕΚ το 2007 από τη Σεβίλλη. Ο Ολυμπιακός φταίει επειδή αποκλείστηκε από την Ανόρθωση το 2008-κι έτσι εδώ και εφτά χρόνια η Ελλάδα έχει μόνο ένα σύλλογο κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, με συνέπεια την οικονομική ζημία τους.

Ειλικρινά εγώ ονειρεύομαι ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα παίζει ασφαλώς κι η ΑΕΚ-και θα είναι δυνατή και αυτή τουλάχιστον όσο τώρα ο ΠΑΟΚ. Όπως βέβαια κι ο ΠΑΟ. Πρωτάθλημα ει δυνατόν με Λάρισα, Ηρακλή, Παναχαϊκή. Και βέβαια με Άρη, Γιάννινα, Πανιώνιο, ΟΦΗ, Ξάνθη, Αστέρα, Ατρόμητο κλπ.

Γιατί όχι φυσικά ότι με χαλάει κανένα πρωτάθλημα, όμως άλλη γλύκα είχε π.χ. το προπέρσινο με το 1-0 στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟ κι άλλη το περσινό με το +15.

Άλλη γλύκα είχε του 2005, με το γκολ του Ριβάλντο στο Καυταντζόγλειο τελευταία αγωνιστική κι άλλη εκείνα του 2006 και του 2007, που τα πήρε ο Ολυμπιακός από το Γενάρη.

Άλλη γλύκα είχε του 2003 με το 3-0 στη Ριζούπολη επί του ΠΑΟ προτελευταία αγωνιστική κι εκείνο του 2002 με το 4-3 επί της ΑΕΚ επίσης προτελευταία αγωνιστική κι άλλη του 2001 με το +12. Κλπ, κλπ.

Αυτό εγώ θα ήθελα: Ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, το οποίο θα παίρνει ο Ολυμπιακός! Όπως, άλλωστε, το έπαιρνε και (σχεδόν) όλα τα χρόνια που ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.