«Να δούμε τον Παναθηναϊκό ξανά ανταγωνιστικό»

«Να δούμε τον Παναθηναϊκό ξανά ανταγωνιστικό»

Gazzetta team
«Να δούμε τον Παναθηναϊκό ξανά ανταγωνιστικό»

bet365

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του με τον Νίκο Νταμπίζα να κλέβει την παράσταση. Τι είπαν όλοι οι παίκτες.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έδωσε το παρών στην παρουσίαση των Μάρκους Μπεργκ, Γκόρντον Σίλντενφελντ, Νίκου Καρέλη, Μέντες Ντα Σίλβα, Μεχντί Αμπεΐντ, Νάνο και Γιώργου Κουτρουμπή.

Ο Νίκος Νταμπίζας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, αλλά ξεκαθάρισε αρχικά: «Οι μεταγραφές μας δεν έχουν τελειώσει» και στη συνέχεια έκανε την ανάλυση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Ο αρχικός σχεδιασμός είχε δύο άξονες. Το αγωνιστικό που είναι σε άμεση συνάρτηση με το οικονομικό και το στυλ του ποδοσφαίρου που θέλουμε. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν αλλάζουν. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που ήταν προτεραιότητες και δεν καρποφόρησαν αλλά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και εγώ και ο προπονητής. Είχαμε μια προσέγγιση ως προς το ελληνικό στοιχείο. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε με αυτό το γνώμονα. Δεν πέτυχε αυτό. Οι επιλογές ως προς το ελληνικό στοιχείο είναι μετρημένες. Από εκεί και πέρα δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των παικτών που ψάχνουμε».

Για το στάδιο που βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν αγωνιστικά γιατί είναι μια ομάδα που γεννιέται από την αρχή. Στο φιλικό με τη Λάτσιο μόνο ο Ζέκα ήταν βασικός από την περσινή ομάδα. Κριτήριο δεν θα είναι ούτε το 4-0 με τη Βαλενσιέν, ούτε το 0-0 με τη Λάτσιο. Κάθε μεταγραφή είναι σημαντική. Στα χαρτιά υπάρχουν αμεσότητες αλλά η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές. Πρέπει να σκεφτούμε τις ανάγκες της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τι θα συναντήσουμε ώστε να της δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια».

Για τις περιπτώσεις Ντιαρά, Ατζαγκούν, Πράνιτς: «Είναι τρία ονόματα που μας έχουν απασχολήσει. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε εάν είναι θετικά ή αρνητικά. Σίγουρα είναι ποδοσφαιριστές που είναι στο σχεδιασμό μας. Δεν είναι της παρούσης να πω εάν είναι άμεση ανάγκη. Πληρούν τα στοιχεία που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Εάν θα αποκτηθούν ή όχι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός πήρε δανεικούς τους Σίλντενφελντ, Αμπεΐντ ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να μην αποκτηθεί κανείς υπό αυτή τη μορφή: «Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα έχουν συμβόλαια και όχι δανεικούς. Φαίνεται από τα τριετή και τετραετή συμβόλαια που κάναμε σε όλα τα παιδιά. Δεν κάνουμε ευκαιριακά κάτι, σκεφτόμαστε και πιο πέρα. Σε κάποιες περιπτώσεις εξαντλήθηκαν τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια γι’ αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις και γι’ αυτό είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος εγώ. Δεν είμαστε δογματικοί. Θα προσπαθήσουμε πρώτα για μεταγραφή με συμβόλαιο 3ετίας, 4ετιας αλλά εάν δεν μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε την επόμενη χρονιά να κάνουμε το δανεισμό μόνιμη μεταγραφή. Προσπαθούμε σε έναν συγκεκριμένο άξονα αλλά όταν υπάρχουν παράγοντες που δεν βοηθούν, πρέπει να σκεφτούμε τη διαδικασία».

Για τους «κομμένους»: «Οι κομμένοι είναι ενημερωμένοι για τις προθέσεις μας. Ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην ομάδα. Είναι δύο οι άξονες, να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για το σύλλογο και για εκείνους. Δεν είναι εύκολο να προπονούνται μόνοι τους σε ένα γκρουπ. Το κάνουν όμως και για τον εαυτό τους. Δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο από τη συμπεριφορά τους. Προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Τους εξηγήσαμε ότι το καλό το δικό τους θα είναι και του Παναθηναϊκού. Δεν είμαστε εδώ για να έρθουμε σε κόντρα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Για το αν υπάρχει περίπτωση κάποιοι να επιστρέψουν στην ομάδα: «Δεν γίνεται αφού τους έχουμε βγάλει εκτός, να τους βάλουμε εντός. Μόνο ανακατωσούρα και προχειρότητα θα δείχνει. Πήραμε αποφάσεις με συγκεκριμένα οικονομικά και αγωνιστικά στοιχεία. Δεν υπάρχει δρόμος να κοιτάξουμε πίσω».

Για το κατά πόσο έχει υπολογιστεί οικονομικά το κόστος αποδέσμευσής τους: «Ο σχεδιασμός με τους κομμένους δεν έχει να κάνει με το μπάτζετ της ομάδας. Είναι διαφορετικό. Το μπάτζετ έχει προκαθοριστεί από την αρχή της χρονιάς με τον κ. Αλαφούζο και έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν την ομάδα φέτος. Εάν μείνουν θα πρέπει να το χειριστούμε σαν ομάδα μετά. Θα είναι πρόβλημα και για την ομάδα και για τα παιδιά. Δεν θα είναι ευχάριστο για κανέναν».

Για το οικονομικό κομμάτι: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφική περίοδος. Έχω την αποκλειστική ευθύνη να χειριστώ το οικονομικό κομμάτι. Κύριος γνώμονας είναι να εξασφαλίσουμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Εάν ακούγαμε κάποια «όχι» ήταν γιατί αυτό αποτελούσε επιλογή και στάση για μας. Πρέπει να σεβαστώ κάθε ευρώ που θα βγει από το ταμείο. Το εύκολο θα ήταν να είχαμε δυο- τρία μηδενικά παραπάνω στο μπάτζετ. Προσπαθώ να τηρήσω το πρόγραμμα, τα νούμερα και να μην υπάρξει στην ομάδα έλλειψη ποιότητας. Κάποιες ανατροπές στο μεταγραφικό σχεδιασμό είχαν και αυτά τα στοιχεία μέσα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι γιατί καλώς ή κακώς υπάρχει πικρή εμπειρία από το παρελθόν ως προς τα οικονομικά».

Για την υπόθεση του Χάρη Μαυρία: «Όποιος σχεδιασμός γίνεται, γίνεται με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Η υπόθεση του Μαυρία ήρθε στην πορεία, δεν έγινε και από τη στιγμή που δεν μπήκαν υπογραφές τα χρήματα ήταν υποθετικά. Δεν έχει να κάνει με τον οικονομικό σχεδιασμό. Σαφώς θα ήταν μια ενίσχυση για την ομάδα ως προς το οικονομικό. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή συμφωνία οικονομικά αλλά δεν έγινε. Έχουμε λοιπόν ακόμα έναν καλό παίκτη στην ομάδα μας με προοπτική. Από τη στιγμή που συζητήσαμε με μια ομάδα για την πώληση του Χάρη δεν μπορώ να πω ότι δεν πωλείται. Θα ήμουν ανακόλουθος. Αρκεί τα ανταλλάγματα να ανταποκρίνονται στην αξία του ποδοσφαιριστή».

Για το θέμα Σεϊταρίδη: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε κάνει προ καιρού μια συγκεκριμένη πρόταση και νομίζω ότι το θέμα ανήκει οριστικά στο παρελθόν», επεσήμανε.

Για την απόκτηση επιθετικού: «Η περίπτωση του Καστιλιόν ήταν στο σχεδιασμό να είναι ο δεύτερος επιθετικός. Δεν προχώρησε η μεταγραφή. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πρέπει να δούμε χρονικά. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο διαφορετικές θέσεις», υποστήριξε ενώ ρωτήθηκε τι συνέβη με τον Καστιλιόν αλλά και τον Φάλκενμπουργκ. «Δεν μου αρέσει όταν κάποιος απουσιάζει να αναφέρομαι σε αυτόν. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει έρμαιο κανενός. Ερχόμενοι δύο ποδοσφαιριστές συμφωνημένοι, είναι λίγο περίεργο να φεύγουν πίσω μη ολοκληρωμένες οι μεταγραφές. Προέκυψαν κάποια προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε αυτά που έχουμε πει και έχουμε γράψει και όχι υπό το βάρος μιας πιθανής ματαίωσης της μεταγραφής να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος. Όταν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κάνει άλμα στην καριέρα του, πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος τι θα συναντήσει. Προσωπικά για μένα δείχνει ότι ο Καστιλιόν δεν είχε συνειδητοποιήσει και δεν έψαξε στο έπακρο αυτά τα στοιχεία. Πολλές φορές έχει να κάνει με όσους εκπροσωπούν τους παίκτες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκους Μπεργκ:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει κάτι. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Για το πότε θα είναι έτοιμος στον απόλυτο βαθμό: «Καλή ερώτηση. Προπονούμαι σκληρά καθημερινά και νιώθω όλο και καλύτερα. Η προπόνηση θα δείξει τα αποτελέσματά της στους αγώνες. Πιστεύω ότι κάθε εβδομάδα θα βελτιώνομαι».

Για το σκοράρισμα: «Ως επιθετικός πάντα έχεις πίεση για γκολ. Το βασικό είναι να βρίσκομαι στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και πρέπει η ομάδα να κάνει ευκαιρίες. Όταν συμβεί αυτό θα μπορέσω να σκοράρω. Είναι και δικό μου θέμα και της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να σκοράρουμε και να κερδίζουμε».

Για το στόχο της σεζόν: «Είναι μεγάλος σύλλογος, όλοι τον ξέρουν και ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που να τη βοηθήσω να πάει καλύτερα από πέρσι. Θέλουμε αποτελέσματα και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκόρντον Σίλντενφελντ:

«Είναι χαρά μου να είμαι εδώ. Ήμουν στον ΠΑΟΚ και ξέρω τη νοοτροπία και το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα γνωρίζω την ομάδα. Θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για τον Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ. Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε νίκες. Θα ήθελα να είμαστε στις πρώτες τρεις ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή, δουλεύουμε σκληρά, οπότε δεν φοβάμαι.

Πριν έρθω μίλησα με τον προπονητή της Κροατίας και μου είπε και ο ίδιος ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και ότι όσο θα παίζω σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα εμποδίσει τη συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω να κρατήσω στον υψηλότερο βαθμό την αγωνιστική μου ετοιμότητα. Πήρα πολλές πληροφορίες από συμπατριώτες μου για την ομάδα και την πόλη. Όλοι μου είπαν το ίδιο. Οπότε η απόφασή μου ήταν εύκολη».

Για το ότι είναι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και καλείται να καθοδηγήσει τους νεαρούς συμπαίκτες του: «Είναι η δική μου σειρά να είμαι ο μεγαλύτερος. Θυμάμαι όταν ήμουν ο νεότερος. Έτσι είναι αυτά. Θα δώσω το καλύτερο για την ομάδα. Αν χρειαστεί να μιλήσω με τους συμπαίκτες μου θα το κάνω. Δεν είμαι τέλειος. Το σημαντικό είναι να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα».

Αναλυττικα όσα ανέφερε ο Μέντες: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος σύλλογος, γνωστός στην Ευρώπη. Αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Όταν μίλησα και με τον Νίκο και με τον προπονητή για να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο, ήμουν πολύ θετικός και ελπίζω με τη συνεισφορά μου να τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καρέλη: «Είμαι πολύ χαρούμενος ήρθα σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε για το καλύτερο».

Για το γεγονός ότι δεν έπιασε στην Αμκαρ: «Δεν πάνε όλα βάσει σχεδίου. Εγώ έφυγα πήγα στη Ρωσία με σκοπό να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Δεν πήρα τα παιχνίδια που ήθελα και ήρθα για να προσφέρω όσο μπορώ». Τέλος σε ερώτηση για τη βοήθεια της Λεωφόρου επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας η Λεωφόρος. Θα μας δώσει μεγάλη ψυχολογία στους αγώνες και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ γιατί νιώθουμε ότι μας στηρίζουν».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κουτρουμπής: «Έζησα την ΑΕΚ πέρσι. Έχει πολλές διαφορές. Δεν υπήρχε διοίκηση. Πηγαίναμε μόνοι μας παντού ενώ εδώ υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά, μας βοηθούν άνθρωποι, ήρθαν ξένοι παίκτες έμπειροι που θα βοηθήσουν την ομάδα», τόνισε. Κατά τα λοιπά ο Κοτρουμπής επεσήμανε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Να βοηθήσω την ομάδα για να πάμε καλύτερα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο Γκόρντον στην ομάδα γιατί και πέρσι ήμουν σε μια ομάδα που ήμασταν όλοι μικροί. Η εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα».

Οι δηλώσεις του Νάνο: «Πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία. Είναι ένα σημαντικό άλμα στην καριέρα μου. Βρίσκομαι εδώ με στόχο να βγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μεχντί Αμπεΐντ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τη σεζόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα